| OctavianDanielMaria a întrebat:

De unde stia Adam cand a adus-o Dumnezeu pe Eva la el, ca e din oasele lui si carnea lui? Ca zice clar ca Dumnezeu l-a adormit.Si cum de stiau Adam si Eva ca erau goi? Ca nu se inventase hainele, inca.Automat toata "lumea" era dezbracata.

24 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Instinctul laughing

| Freya1 a răspuns:

Dumnezeu din cate stiu i-a spus lui Adam cum a creat-o pe Eva.
După ce au mâncat din acel mar imbiati de sarpe au început să aibă "gânduri perverse"/păcătoasă și sa observe ca sunt goi.
Care toata lumea ca erau doar ei...

Răspuns utilizator avertizat
| StrongHeart a răspuns:

Ai constiinta? Daca arunci un ambalaj pe jos,nu simti ca nu ai facut ceva ok? Invers,daca ajuti pe cineva,nu simti ca ai facut ceva bine?
Dumnezeu ne vorbeste prin constiinta,unii asculta,altii ignora.
Asa i-a vorbit si lui Adam,si lui Moise si lui Iosif si Mariei si lui zaharia, cateodata prin intermediul viselor si al vedenilor alteori iti vine in gand o idee, care nu este a ta, desi iti asumi ca e a ta. Daca e o idee buna e de la Dumnezeu, daca e o idee rea e de la diavol.

| Kevinn2000 a răspuns:

Știau că sunt " goi " pentru că nu aveau corpul acoperit cu nimic. Nu trebuie să existe haine să îți dai seama că nu ai nimic pe tine.
Dacă de exemplu, se acopereau cu niște frunze mari, sau orice altceva, atunci știau că sunt acoperiți și că nu mai sunt goi complet. Mi se pare ceva logic.
Sper că te-am ajutat cu răspunsul la a doua întrebare.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu exista ideea de gol până când a apărut, și așa au numit acel cuvânt, care să semnifice asta, că nu sunt acoperiți. Citește cu atenție cuvintele și încearcă să înțelegi ce îți spun. Și încearcă să te gândești logic la mai multe variante de răspuns.
Răspunsuri există la orice întrebare, dar nu le putem afla pe toate.
Nu ai cum să înțelegi totul, fiind om.
Eu ți-am dat un răspuns la întrebarea ta, și cred că este unul bun. Acum depinde de tine dacă ai înțeles sau nu.

Nu-mi amintesc să fi zis ceva de cuvântul rușine sau să fi insinuat asta.
Probabil ai înțeles asta când ai văzut cuvântul " frunze "?
Am zis: " Dacă de exemplu se acopereau cu niște frunze mari, sau orice altceva, atunci știau că sunt acoperiți și nu mai sunt goi complet "
Era vorba despre ideea de a fi gol... având frunze mari pe tot corpul, ești acoperit. Nu era vorba de rușine.

Ești sigur că nu de frig? Au învățat ceva nou, pur și simplu. Le-au venit în minte să se acopere cu ceva corpul.
Dacă le era rușine, se gândeau " mai de mult ", până în acel moment nu le-a fost rușine, sau ce?

| SporeBox a răspuns:

De multe ori pentru a descifra cuvintele din biblie ai nevoie de un preot. Cat despre faptul cu golismul poti sa spui ca e din cauza ca au mancat din pomul oprit si asa au putut realiza asta dar profesoara mea de religie a spus ca poti considera si ca se vedeau goi pe interior pentru ca nu au ascultat de Dumnezeu. Acum cel mai bine e sa intrebi un preot sau un teolog pentru ca o sa ai mai multe intrebari din biblie pentru ca nu toate cuvintele au sensul obisnuit.

| SporeBox a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Sunt de acord cu tine ca sunt preoti care nu fac mereu ceea ce trebuie dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii cataloghezi pe toti. E la fel cum unii straini ne catalogheaza pe noi, romanii, ca suntem hoti pentru ca unii de la noi se duc in alte tari ca sa fure. Mereu vor fi persoane bune si persoane rele intr-o societate dar asta nu inseamna ca trebuie sa cataloghezi tot grupul doar pentru unii. Eu personal am intalnit unii preoti chiar de treaba si carora le placea sa vorbeasca cu mine despre anumite lucruri. Ai incercat sa iti cunosti preotul din orasul tau? Adica un preot caruia ii place munca lui trebuie sa treaca prin niste scoli de teologie si sa citeasca biblia. Eu zic ca ar trebui sa fie destul de intelepti cat sa iti raspunda la niste intrebari. Eu ti-am zis parerea mea. Eu mai urmaream pe Facebook pagina parintelui Calistrat. El posteaza acolo diferite invataturi pe care le spune la slujbe si le spune destul de clar si explicit. Poate asa nu o sa gasesti direct raspunsul la intrebarile tale dar poate o sa poti face niste legaturi si chiar sa aflii lucruri noi. Exista variante daca vrei sa aflii.

Cateodata poti intui mintea oamenilor doar din felul in care se comporta. Ce marfa crezi ca ar putea sa isi vanda daca iti raspund la o intrebare? Eu ti-am dat sfatul meu si e alegerea ta daca il urmezi sau nu. Am vazut ca ti-au mai raspuns si alte persoane in afara de mine. De ce nu alegi una din variantele lor? Poate ar fi timpul sa le mai dam si preotilor pace si sa nu ii mai catalogam mereu. Poti spune aceleasi lucruri despre fiecare persoana de pe planeta asta dar uite cum pica toata vina pe preoti si biserici. Nu cred ca ti-ar baga mana in buzunar niciun preot daca ii ceri un raspuns. Cuvintele din biblie nu au intotdeauna sensul pe care pare ca il au si de asta cateodata e greu sa iti dai seama singur. Mai este si o varianta a bibliei care contine si multe invataturi si explicari a cuvintelor din ea chiar daca e ceva mai mare decat celelalte. Eu nu am citit-o dar am auzit cuvinte bune despre ea din partea cuiva care a citit-o. Daca esti interesat si nu vrei sa dai banii o poti gasi si pe internet. Astea sunt sfaturile mele, altceva nu iti pot spune.

Era o generalizare, nu ma refeream strict la cladire. Sper sa te fi ajutat cu ceva raspunsurile mele.

| Meduza10 a răspuns:

Biblia este alambicata, nu ai cum sa gasesti raspunsuri, eu sunt crestin nepracticant si eu la fel ca tine am multe intrebari la care nu gasesc raspuns, dar un preot mi-a spus o data "nu judeca aceste legi, ca esti om nu le intelegi" PS: nu stiu ce sa iti spun legat de biblie, sunt putin sceptic