Nu stim! Absolut totul legat de Dumnezeu/ ingeri / Santan ( imaginea lor fizica) sunt doar rezultate ale imaginatiei oamenilor de-a randul sutelor/miilor de ani.
Se spune ca ingerii au aripi albe, pentru ca albul inseamna puritate, aripi pentru ca sunt in ceruri.
Satan are coada si furca si e inconjurat de foc, trebuia creata o imagine urata a lui pentru a induce frica, focul pentru sa ARDE ustura, doare (cum vrei u sa o iei ). deci daca in biblie erau desenate imagini cu un iepuras dragalas (imagine a lui Satan), iti mai era frica de el /de iad?
Biblia ii prezinta pe ingeri ca pe fiinte pline de stralucire,pure, curate.
Sfantul Evanghelist Matei, in Evanghelia sa, spune ca atunci cand Domnul Hristos a inviat din mormant s-a făcut cutremur mare, a aparut un inger cu fata stralucitoare ca fulgerul si cu hainele albe ca zapada si, de frica ingerului si de frica cutremurului, strajerii au cazut cu fetele la pamant.
Iar pe satan ca pe sarpele cel vechi, balaurul.
Așa se zice în religia Creștină!
Se pot imagina foarte bine și alte religii, care să nu aibă, nici îngeri și nici diavoli, și deci nici Satana.
Ca ingerii au aripi, stim din Vechiul Testament. Iata doar un exemplu:
Iesirea, capitolul 25, :
20. şi heruvimii să-i faci ca şi cum ar ieşi din capac. Heruvimii aceştia să fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar feţele să şi le aibă unul spre altul; spre capac să fie feţele heruvimilor. (aici il invata Dumnezeu pe Moise cum sa construiasca templul).
Despre diavoli, insa, nu se specifica nicaieri cum arata.
Doar pentru ca tu ii negi nu inseamna ca nu exista. Doar pentru ca nu crezi in Rai si iad nu inseamna ca ele nu exista. Si chiar daca nu accepti, ori in Rai ori in iad ne vom petrece vesnicia. Si eu pot foarte bine sa cred cu tarie ca nu voi muri niciodata in aceasta lumea, dar asta nu opreste moartea sa vina peste mine si s apuna capat vietii mele pamantesti. Nu conteaza daca crezi sau nu, conteaza ca finalul e unul singur.
La fel se va rusina si Hristos de cei ca tine la Judecata si nu ii va cunoaste.
Sunt îngeri care au aripi:Serafimii stăteau deasupra Lui, şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, şi cu două zburau.
Si îngeri care nu au aripi,Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara; şi Lot şedea la poarta Sodomei,Au chemat pe Lot şi i-au zis: „Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei."
Cat despre satana stim ca are mai multe infatisari:Balaur,șarpe, fiară cu zece coarne şi şapte capete; pe coarne avea zece cununi împărăteşti, şi pe capete avea nume de hulă, balaur roşu cu şapte capete, zece coarne şi şapte cununi împărăteşti pe capete...
Scuza-ma... cei doi ingeri despre care vorbesti ca nu aveau aripi, nu erai ingeri ingeri. Erau doi dintre cei trei ingeri care au venit la Avraam. Si stim ca cei trei ingeri au fost, de fapt, Sfanta Treime. Deci doi dintre ei au fost doua dintre persoanele Sfintei treimi. Gresesc?
Basme ai tu in tatarcuta aia, asta e realitatea!
„Deşteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina."
Din poze si asa le-ar sta cel mai bine nu? Cum ar fi un inger bun sa aiba coada si coarne si satan aripi? Aripi negre poate
Ba, ce-mi place de paulina003, cica Satan n-are coada, cine a zis asta.da' ea zice ca e foarte negru.
Ma intreb eu acum...cat pot fi oamenii de prosti?!
Raspund si eu tot printr-o intrebare
De unde stim ca 13 e cu ghinion, sau ca planetele ne influenteaza in zodii, si ca tigancile ghicesc?
P
Cine a zis ca satana are coada, coarne si ca e rosu? satana e un duh negru, foarte negru.
Eu credeam ca e roz si are ambele organe sexuale!
Cine te-a intrebat pe tine ce crezi tu? Nu te baga nimeni in seama si voiai sa te faci simtita cumva?
Dar pe tine cine te-a intrebat? Nu-ti mai plange atat de mila!
Bre fetito cred ca ma confunzi cu altcineva. nu si-a plans nimeni de mila, dar asa va place voua ateilor sa degeneralizati. intrebarea a pus-o Dada1215, eu nu stau sa imi pun mintea cu tine ca stiu ca ateii inca n-au trecut de etapa "DE CE"
Sa stii ca cei care cred in religie sunt niste inculti care in afara de vandut chilotti la taraba nu stiu altceva!
Aici singura care a dat dovada de incultura esti tu! "Sa stii ca cei care cred in religie " atunci adreseaza-te celor care cred in religie.
L-ai vazut tu pe dracu sa afirmi asa ceva?
Prin credinta totul e posibil!
Si sperma este ceva pur in caz ca nu te-ai gandit la asta! Cu ajutorul spermei se concepe VIATA!
La un moment dat iti vei vrea. Iar daca nu vei avea copii, la un moment dat vei regreta!
V-a citit mamica o poveste de adormit copii? hai ma cu ingerii vostrii si legendele inexistente ale chestiilor de gen...bha...cata incultura
Ingerul e ceva bun,evident,imaginea lui e tot una specific caracterului,satana e ceva rau,deci oameii si-o inchipuie murdara. Exista cum ca fiecare obiect simbolizeaza ceva,asa cu si aripile simbolizeaza libertate, pace, bine etc.de aceea ijngerul are aripi.Coada nu stiu exact ce simbolizeaza dar e ceva rau, de aceea ituitia umana vede asa lucrurile, de fapt nu stim sigur cum arata si ce au ingerii sau alt ceva.
Asta au inventat oamenii. Nimeni nu are de unde sa știe cum arată ingerii sau satana.
Asa ne propunem noi nimeni nu a zis nimeni ca satana are coada si ingeri au aripi