Cred cu toata puterea mea din toata inima si din tot sufletul meu ca Cuvantul lui Dumnezeu este Da si Amin! Tot ce scrie este adevarat.L-am pus la incercare, si mi-a raspuns.
Nu, nu a venit nimeni de dincolo sa ne spuna cum e acolo. Dar asa spune Biblia, care este cuvantul lui Dumnezeu iar cine crede in El si a citit Biblia stie ca asa va fi.
A crede in Dumnezeu nu inseamna ca mergi in rai.in al doilea rand, daca crezi in Dumnezeu, crezi automat si in satana, doar exista Biblia, nu?
Multi dintre oamenii cu o "solida" educatie "stiintifica" nu cred in existenta lui Dumnezeu, a lumii de dincolo, a vietii de dupa moarte, a raiului si a iadului. Unii cred, in mod paradoxal, doar in existenta Raiului, dar neaga existenta iadului. Pentru toti aceia dintre ei, care se mai pot indoi de propria credinta negativa, filmul "To Hell and Back" prezinta marturiile teribile, dar si edificatoare, ale unor oameni ce au fost in moarte clinica si au avut perceptia directa a iadului si a raiului.
Concluzia filmului poate fi rezumata foarte pe scurt prin cuvintele unuia dintre acesti martori, Dr. Donald Whitaker: "Este foarte usor sa fii ateu cand ai succes in viata, dar este foarte greu sa ramai ateu cand zaci pe patul mortii".
Acesti oameni descriu detaliat experientele de care au avut parte si modul in care aceste experiente, si cele ce le-au urmat, le-au transformat profund viatile si i-au ajutat sa descopere sensul profund al vietii: "sa-L iubeasca pe Dumnezeu din tot sufletul lor si sa-l iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi". Filmul aduce astfel in prim plan, inevitabil, semnificatia profunda a invataturii si Sacrificiului Divin al lui Iisus Christos.
Filmul este util de asemenea tuturor celor care si-au pus intrebari existentiale: Exista o lume spirituala? Exista lumea de dincolo? Exista Dumnezeu? Exista demoni? Exista iadul? Exista Raiul? Care este scopul Real al viatii? Cum ajungem in Rai? Cum scapam de iad? etc.
Documentarul "To Hell and Back" are 9 parti:
To Hell and Back: Iadul este real. Acesti oameni au vazut iadul, demoni si draci. 1/9
Te cred dar oamenii au luau medicamente se stie ca alea provoaca halucinatii
Da hai lasa prostiile.nici un medicament nu poate avea acelasi efect asupra atator oameni.dovada e ca inainte erau atei, si au devenit crestini, fiindca au primit dovada de care aveau nevoie.
Sti teoria repetari daca isi dau un topor in cap te va durerea ca si tuturor oamenilor de pe planeta ce ziceti de asta?
Zic ca nu are logica
Unu plus unu e egal cu doi indiferent de cate ori ai inmulti
Da ce sa zic.las-o balta.esti incuiat
Nici unde noi frecam menta daca vom avea desigur
Credeam ca putem freca niste enoriase si sus si jos
Amice daca as vedea un crestin adevarat ar fi ceva
Crezi ca exista asa ceva?
Am stat si m-am gandit filozofic vorbind isus este un filosof bun trebuie sa recunoastem un fel de budha ideile lui sunt fb dar nimeni nu-i cum spunea el asta e pacat nu crezi?
Am fost la pocaiti nu e bucuria aia daca ma intelegi sti cum e cand iubesti acea fericire daca ei fac ce scrie in biblie unde e bucuria aia?
Eu ma gandesc ca isus a fost marioneta unora si s-au folosit de el si in legatura cu filosofia, acei oameni care au scris in biblie au scris ce le-a trecut prin cap si au bagat de la ei tot ce le spuneau altii si deci isus nu a fost nici un filosof, parerea mea
Stintific vorbind nu a existat asemenea personaj pentru ca pomenea vreun istoric de el nu a pomenit nimeni de el eu m-am referit ca filozifia lui seamana cu a lui budha
Chestia aia se numeste plagiat, de la o religie la alta si normal ca nu a existat un asemenea personaj, ziceam ca unii au luat numele de isus si s-au folosit de el, doar existau multi barbati cu numele ala, deci prin urmare personajul ala a fost un om oarecare care a avut norocul sa se scrie in aceasta biblie despre el, nu stiu daca ai inteles ce vreau sa spun
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
@220V a răspuns:
Pai si eu care nu cred in nimic unde ajung?
Urzi23 in dialog :
Apostolul Pavel ne-a invatat, zicind: Credinta vine prin auz, iar auzul din cuvintul lui Dumnezeu (Romani 10, 17).
Apoi :
Umbla vorba prin popor "Cine are urechi de auzit sa auda, cine are ochi de vazut sa vada "
Apoi :
Eu zic sa citesti Dumnezeiestile Scripturi Acolo vei gasi calea cea dreapta, nu in circiumi si la club
Urzi23 A incheiat cu maiestuozitatea-i caracteristica :
Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea LUI.
-Dupa asemanare adica liber, bun, inteligent, frumos…in potential.
Apoi :
-Cei care sunt neliberi, rai, p,,,, atei si urati nu si-au exploatat potentialul de a semana cu Dumnezeu.
Sti ce sarbatoare e maine?
Totul se invarte in jurul banilor asta e realitatea ce ma enerveaza aia cu banii nu aduc fericirea
Pentru 99% asa ii, banii sunt singurul lucrul care le aduce fericire
220V a răspuns (pentru Urzi23):
Tu sa taci in... voia Domnului tau, incerci sa te faci remarcat tot timpul, ha, pacat ca nu esti fata in fata cu mine sa vedem daca te mai ajuta d-zeul tau
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Tu esti un primitiv cind nu ai argumente sari cu parul.
Apoi spune :
pacat ca nu esti fata in fata cu mine sa vedem daca te mai ajuta Dumnezeul tau
La tine se remarca curajul ateist(ateu) Eu sunt de alta parere oi fi tu primitivul cu bita cel mai curajos, dar in fata tigrului nu esti cel mai favorizat, din contra extinctie se cheama
La tine se remarca curajul ateist(ateu) Eu sunt de alta parere oi fi tu primitivul cu bita cel mai curajos, dar in fata tigrului nu esti cel mai favorizat, din contra extinctie se cheama
Eu zic sa mai dai pe la scoala si mai pune mina pe carte
Tu vrei cam mult ma.si daca vrei atatea, intinde mana si ia dupa marea intelepciune si gandire si logica ce ai tu si ceilalti.atei.de ce ne intrebi pe noi desteptule? esti habarnaut? ca nu esti atat de vrednic incat sa ne verifici tu aptitudinile si stiinta sau cunostintele. vrei dovezi? da ce esti de la inchizitia atee? sau ce? nu ai vrea sa ti le bagi in cur acele dovezi? ca sa termini cu troolingul si intrebarile inutile pe acilea? asta daca le gasesti tu? ca crestinii de pe aici, sau cam saturat de idioteniile voastre? mai raymusic? pa si pu----la mare nenica.parca ai fi tu examinatorul sef s prostii trebuie sa dea dare de seama? da ce spui tu? prosti is astia mancale-as scula lor.
Si tu eti dumnezeu sa ne judeci asa scria isus ca trebuie sa imi vb mie vrasmasului tau?
Uite, daca esti o persoana rezonabila,si doresti sa afli raspunsul, sau adevarul despre rai si iad, tu insusi vei face cercetari, sau vei accepta ajutor pentru a intelege. Rai sau iad, /sus sau jos, etc, sunt doctrine care sunt inradacinate in mintea omului, deoarece a fost mintit pe o perioada lunga de timp, si aceasta constatnta l-a facut sa creada cu adevarat ca asa e cum zic altii. Dar ce spune Biblia? ai citit tu acolo? Uite,
Cuvântul „iad" se găseşte în multe traduceri ale Bibliei. Unele traduceri spun „mormânt", „locuinţa morţilor" etc. Alte Biblii transliterează pur şi simplu cuvintele din limbile originale care sunt redate adesea prin „iad", adică le transcriu folosind alfabetul nostru, fără să le traducă. Care sunt aceste cuvinte? Ebraicul sheóhl şi echivalentul său grecesc háides, care nu se referă la un singur mormânt, ci la mormântul comun al omenirii. Mai este şi termenul grecesc géenna, care este folosit ca simbol al distrugerii eterne. Cu toate acestea, atât în creştinătate, cât şi în multe religii necreştine se învaţă că iadul este un loc unde se află demoni şi unde cei răi, după ce mor, sunt pedepsiţi (după opinia unora, chiar torturaţi).
Si Ce spune cu adevarat Biblia?
Ecl. 9:5, 10: „Cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic... Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune". (Dacă nu sunt conştienţi de nimic, în mod sigur nu suferă.) (*„Şeol", BG; „Locuinţa Morţilor", BC, BO; „mormânt", SS 1874; „iad", Carol II, BS.)
Ps. 146:4: „Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ şi în aceeaşi zi îi pier şi gândurile*".
Concluzia: Omul cand moare, nu merge nicaieri, citind scripturile, poti vedea ca ele raman in memoria pertfecta a lui Dumnezeu, care il va reinvia dupa Armaghedon. UNDE? daca acea persoana era credincioasa, si si-a insusit setul de valori morale divine, poate trai pe un NOU PAMANT TRANSFORMAT IN PARADIS. Omul (barbati si femei) vor redobandi starea initiala pierduta in gradina edenului, de catre Adam si Eva. Omul a fost creat pe pamant, nu in cer, a fost facut din,, tarana pamantului'' nicaieri in Biblie nu zice catoti oamenii buni, se vor transforma in altceva, decat un om `perfect. Atunci care e treaba cu IADUL?
Este un loc al INEXISTENTEI ETERNE, o dfistrugere pentru totdeauna, nu o distrugere CONTINUA PENTRU TOTDEAUNA, deci o data distrus, esti mort pe vesnicie, fara sa mai suferi. Aceste doctrine,, de rai si iad'' au fost introduse de cei care de fapt nu inteleg nimic din Scripturi, si s-a inspirat din arta( vezi infernul lui Dante). multumesc.
Daca doresti informatii, sau publicatii in romana despre subiecte asemanatoare, vezi www.jw.org, sau www.watchtower.org
Astrid47 întreabă: