anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De unde stiti ca crezand in dumnezeu ajungeti in rai si daca credeti in satana ajungeti in iad a venit cineva de acolo sa va spuna? si daca a venit vreau dovezi da reale nu argumente stupide

34 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Cred cu toata puterea mea din toata inima si din tot sufletul meu ca Cuvantul lui Dumnezeu este Da si Amin! Tot ce scrie este adevarat.L-am pus la incercare, si mi-a raspuns.

| sandra2012 a răspuns:

Nu, nu a venit nimeni de dincolo sa ne spuna cum e acolo. Dar asa spune Biblia, care este cuvantul lui Dumnezeu iar cine crede in El si a citit Biblia stie ca asa va fi.

| Valentin1914 a răspuns:

Uite, daca esti o persoana rezonabila,si doresti sa afli raspunsul, sau adevarul despre rai si iad, tu insusi vei face cercetari, sau vei accepta ajutor pentru a intelege. Rai sau iad, /sus sau jos, etc, sunt doctrine care sunt inradacinate in mintea omului, deoarece a fost mintit pe o perioada lunga de timp, si aceasta constatnta l-a facut sa creada cu adevarat ca asa e cum zic altii. Dar ce spune Biblia? ai citit tu acolo? Uite,
Cuvântul „iad" se găseşte în multe traduceri ale Bibliei. Unele traduceri spun „mormânt", „locuinţa morţilor" etc. Alte Biblii transliterează pur şi simplu cuvintele din limbile originale care sunt redate adesea prin „iad", adică le transcriu folosind alfabetul nostru, fără să le traducă. Care sunt aceste cuvinte? Ebraicul sheóhl şi echivalentul său grecesc háides, care nu se referă la un singur mormânt, ci la mormântul comun al omenirii. Mai este şi termenul grecesc géenna, care este folosit ca simbol al distrugerii eterne. Cu toate acestea, atât în creştinătate, cât şi în multe religii necreştine se învaţă că iadul este un loc unde se află demoni şi unde cei răi, după ce mor, sunt pedepsiţi (după opinia unora, chiar torturaţi).
Si Ce spune cu adevarat Biblia?
Ecl. 9:5, 10: „Cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic... Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune". (Dacă nu sunt conştienţi de nimic, în mod sigur nu suferă.) (*„Şeol", BG; „Locuinţa Morţilor", BC, BO; „mormânt", SS 1874; „iad", Carol II, BS.)
Ps. 146:4: „Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ şi în aceeaşi zi îi pier şi gândurile*".
Concluzia: Omul cand moare, nu merge nicaieri, citind scripturile, poti vedea ca ele raman in memoria pertfecta a lui Dumnezeu, care il va reinvia dupa Armaghedon. UNDE? daca acea persoana era credincioasa, si si-a insusit setul de valori morale divine, poate trai pe un NOU PAMANT TRANSFORMAT IN PARADIS. Omul (barbati si femei) vor redobandi starea initiala pierduta in gradina edenului, de catre Adam si Eva. Omul a fost creat pe pamant, nu in cer, a fost facut din,, tarana pamantului'' nicaieri in Biblie nu zice catoti oamenii buni, se vor transforma in altceva, decat un om `perfect. Atunci care e treaba cu IADUL?
Este un loc al INEXISTENTEI ETERNE, o dfistrugere pentru totdeauna, nu o distrugere CONTINUA PENTRU TOTDEAUNA, deci o data distrus, esti mort pe vesnicie, fara sa mai suferi. Aceste doctrine,, de rai si iad'' au fost introduse de cei care de fapt nu inteleg nimic din Scripturi, si s-a inspirat din arta( vezi infernul lui Dante). multumesc.

| Valentin1914 a răspuns:

Daca doresti informatii, sau publicatii in romana despre subiecte asemanatoare, vezi www.jw.org, sau www.watchtower.org