Creatorul ne spune ce crede El că e important sa știm.Anii si erele se calculeaźă de la întruparea Lui pe pămant, eveniment ce încă nu avusese loc la creația pămantului sau a lui Adam.In rai ne vom uita probabil la ceva video cum le- a creat El pe toate.
Crede si nu cerceta mai pacatosule ) Cum iti permiti sa aduci logica in discutie cand e vorba de religie si dogma? TREBUIE SA CREZI si sa platesti contributia, in rest nu iti stresa capucul cu detalii.
Da cu ce vă deranjează ce cred alții încă nu pricep.
Și apropo, sunt atee, dar nu înțeleg această muncă de convingere și ceartă. Fiecare crede sau nu după cum vrea. Nu ai să schimbi asta prin această intrebare sau altele, sau prin contraziceri cu persoane care cred în Dumnezeu sau alt zeu.
Mai rar întâlnești un ateu care sa fie multumit doar cu propria convingere.
Esti o minune a naturii sa stii.
Gandeste-te ca sunt unii care cred de exemplu ca universul nu e infinit, iar alții care cred ca este, desi nu exista vreo dovadă în acest sens, dar din lipsa de dovezi fiecare crede ce vrea și nimeni nu contrazice pe nimeni.
Cred ca am fi prieteni buni daca ai ramane cu parerea ta până la sfârșitul vieții, atunci când moartea ne va despărții sau nu.
Respect pentru răspunsul tău.
Mulțumesc mult ^^
Părerea nu mi-o voi schimba vreodată, fiecare este liber să creadă sau nu, după bunul plac.
Cine citește își mai pune mintea la contribuție, ceea ce nu este rău.
Asta nu ține de religie. Peste tot se cred, sunt și atei care se cred mai presus. Și clar religia are problemele ei, dar dacă cineva vrea să creadă în orice, e treaba lui.
Nu suport încercarea de comvingere Există/ Nu există/ Eu am dreptate/ Ba nu. Pentru că nu poți schimba ceea ce crede despre religie un om, e călătorie de o persoană.
Am devenit atee pentru că am citit Biblia și mi-am pus întrebări, nu pentru că m-a convins cineva și sincer, nici nu cred că ar fi putut. Discuțiile despre religie când nu sunt bazate pe cine are dreptate sunt interesate, altfel pierdere de timp și nervi.
Frate, esti in Romania. Si pe TPU on top of that. Tu chiar crezi ca o sa-i faci pe indoctrinatii astia sa isi schimbe parerea?
Ti-am mai spus, e ca si cum i-ai spune unui flat earther ca pamantul e rotund. Te certi efectiv cu o persoana care IQ-ul unei caramizi.
Din cate stiu, pana in clasa a 10-a scoala e obligatorie, dar am vazut cazuri in care unii s-au dus doar pana in clasa a 8-a. Altii care erau clasa a 5-a si aveau deja 15 sau 16 ani (o fost colega de-a lu sora-mea) si dupa 18 ani nu mai era nevoie sa se duca, chiar daca tot in clasa a 5-a a ramas.
Lol, sper ca nu a fost o intrebare retorica.
Omule nu măi sta pe categoria religie! Poți să faci ce vrei tu cât timp Dumnezeu te va mai lăsa! Nu mai umple categoria de întrebări și comentarii, unii oameni au întrebări serioase și au nevoie de răspunsuri.Așa că mai bine discuta pe alte categorii
Sunt 2 variante. Fie exista o poveste in care Dumnezeu s-a introdus, fiind totodata spectator, si de-asta vrea ca oamenii sa fie crestini si lucruri de genul, sa vada ce se intampla.
Fie, a doua varianta, nu exista nici o poveste, a facut lumea si ne-a lasat sa facem ce vrem.
Cu siguranta nu e deloc cum spune biblia si crestinii (Sa-ti fie frica de cel rau, rautatea a pus stapanire pe pamant si satan la fel, iar raul e puternic bla bla bla), Dumnezeu e atotputernic, nu ai de ce sa-ti fie frica de ce se spune pentru ca poate repara tot doar printr-o pocnitura de degete, restul sunt doar bazaconii plauzibile doar pentru prima varianta a povestii. A facut draci, laci, malaci, oameni si doar se uita, e un spectator. De asta nu intervine niciodata, el scrie ce o sa se intample si avem iluzia de liber arbitru, dar de fapt suntem liberi partial.
Scriptura ne spune, dimpotrivă, că Dumnezeu este un Dumnezeu ascuns și că, de la pervertirea naturii, El i-a lăsat într-o orbire din care nu pot ieși decât prin Isus Hristos, în afara căruia orice comunicare cu Dumnezeu este imposibilă:
Nemo novit Patrem nisi Filius, et cui, voluerit Filius revelare. Matei 11. 27
Cum poti sa dovedești tu ca Mihai Viteazul a existat?
Ai dovezi palpabile asa cum un ateu mai rational ar avea?
Care sunt dovezile palpabile?
Pun pariu ca daca trăiai acum 2000 de ani în urmă credeai în Isus și în cele vestite prin proroci.
Si pun pariu ca copiii copiilor tai(daca o sa ai) dupa 2000 de ani nu vor mai crede în Mihai Viteazul tau.
Ești liber să crezi ce vrei.
Nu crezi că ar trebui să aprofundezi asta? În fond e vorba de viitorul, de veșnicia ta. Citește Cugetările lui Pascal.
Deacea crestini nu umbla prin vedere ci prin credinta! Ce este credinta? O incredere neclintita in lucrurile care nu se vad!
Incepand din orice punct putem ajunge la certitudinea existentei unui Dumnzeu si creator. Bineinteles acceptate prin mediul credintei ( 6zile lucrate asupra pamantului a 7 odihna ) trebuei acceptat prin credinta.
De unde ai scos ca scrierea Biblie este lucrarea oamenilor?
Are peste 40 de scriitori, repet s c r i i tori... nu autori. Autorul Bibliei este Dumnzeu, ce-i care au scris sunt doar pixurile... pricepi? Eu daca iti dictez sa scrii ceva cine este autorul scrieri eu sau tu?
Aceasta " carte " cum zici tu a schimbat vietile a milioane de oameni inspre bine, bine bine nu inspre rau.
Citeste si Domnul te va lumina! cu drag SAN
Intrebarea corecta pentru tine e ce e aia "dovada" (nu cred ca esti constient de uriasele discutii din jurul cuvantului dovada la grecii antici, totul culminand cu metafizica lui Aristotel si categoriile cunoasterii si criteriile aferente acestora) si mai ales care e raportul dintre dovada si paradigma. Daca paradigma pe care o trasezi accepta ca dovada doar datele sensibile, normal ca vei crede ca nu exista lumea spirituala (paradigma ta e de vina, nu lumea spirituala lol).De unde stim ca e cum spune biserica? Ei bine, cand o sa vezi prima minune la moastele sfintilor o sa intelegi perfect ca biserica stie ce spune, tot restul e un conglomerat de clisee si mult bla-bla. Daca schimbi paradigma in care operezi cu structurile mentale, se schimba absolut tot ceea ce tu crezi ca stii despre lume.Nu mai spun ca Godel a desfiintat ateismul aratand ca sistemele formale nu se pot auto-contine (si nu e o demonstratie filosofica, ci una logica si matematica), ateii se fac ca au uitat-o pe asta...
Legat de crezutul orbeste, hai sa te lamuresc: toti crestinii au vazut in viata lor nenumarate feluri in care a lucrat Dumnezeu, multi au vazut si minuni, multi au vazut cum apa sfintita nu se strica (am in casa aghiazma din 2015 si e buna de baut, a fost apa de la robinet pusa in sticla si preotul a facut o cruce cu degetul in apa si a rostit rugaciunea de sfintire, fara sa fi pus busuioc sau crucea de argint sau mai stiu eu ce in apa, pe cand daca pun apa de la robinet intr-o sticla, dupa o saptamana deja miroase, iar dupa o luna nu mai e buna de nimic), asadar crestinii nu cred deloc orbeste cum sustii.In schimb, ateii cred ca aminoacizii au format singuri 42 de milioane proteine (sansele ca o singura proteina sa se formeze astfel era una din 10 la puterea 164, nu mai zic de 42 de milioane de proteine lol), ca proteinele alea au format structuri celulare (imposibil), ca informatia a fost generata in sistem fara sa fie creata (imposibil si asta), ca structurile celulare s-au format pe rand si fiecare a asteptat cuminte si nu s-a descompus pana ce toate celelalte s-au format (lol), dupa care ele toate s-au imbinat in punctul corect, unghiul corect, cu forta potrivita etc. etc. si au creat prima celula vie care avea si date despre cum trebuie sa se divida, cum sa opereze structurile intre ele etc. :D Cu alte cuvinte, ateii nu cred orbeste ceva improbabil, ci ceva de-a dreptul imposibil. https://www.youtube.com/watch?v=W1_KEVaCyaA
Mihai Viteazu este personaj Istoric, ăsta e faptul care atesta existența lui.
Isus Hristos este personaj Istoric.
Apostolii sunt personaje istorice.
Asta cu privire la Noul Testament
Da sunt personaje istorice, au fost mulți care au încercat să le denigreze identitatea și autenticitatea dar nu au reușit.
Sunt prea multe dovezi istorice cu privire la ei ca să poată cineva sa le ateste existența
Exista multe dovezi ca Isus a existat, răstignirea a fost în public, Romanii îl precizează, apostolii care au răspândit creștinismul au răspândit totodată și dovada ca Hristos există.
Și o dovada psihologica este ca, apostolii deși au fost prigoniți și supuși pedepselor, au continuat sa răspândească Evanghelia lui Hristos.
Dacă Acesta nu ar fi existat ei nu ar fi avut nici o motivație sa întâmpine necazul și moartea vorbind despre Hristos și s-ar fi oprit din asta în urma persecuțiilor, dar nu au făcut-o, ei au continuat și au răspândit Evanghelia, care și astăzi sta în picioare
Exiata o scrisoare din partea vicarului-general al lui Bithynia, Pliny cel Tânăr, către împăratul Traian. Deci, Plini a subliniat că creștinii se închină lui Hristos ca Dumnezeu. Guvernatorul Bithynia a căutat sfatul împăratului cu privire la măsurile punitive pentru urmașii doctrinei creștine.
In afară de acest general, au fost și istorici seculari, ca Tacitus, Josephus Flaviu care era Iudeu, nu creștin, Suetonius la menționat de asemenea pe Hristos.
Sunt și alți mulți martori oculari care serveau drept dovadă, dar bănuiesc ca te interesează doar cele recunoscute de aoamenii științei.
watterboy întreabă:
siminafive5 întreabă: