| OctavianDanielMaria a întrebat:

De unde stiau cei 3 evanghelisti, in afara de Ioan ca Iisus s-a schimbat la fata? Ca nu erau cu el. Si Ioan nu a spus nimic, ca le poruncise sa nu zica nimanui nimic.

38 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Wireless communications!

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Tocmai că nu știa, povestea poveste rămâne.

| Lukasssz a răspuns:

Cel care a scris bibilia nu s-a gandit la asta?

| Lukasssz a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

De fapt nu erau destepti deloc laughing

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Lukasssz):

Nu va mai m4sturbati in cerc ca nu da bine. Daca nu erau destepti, nu reuseau sa scrie o carte care sa manipuleze masele de-a lungul a doua milenii.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cei care au scris au oferit INSTRUMENTUL manipularii.

| Classiffied a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cei care au scria nu au avut intenția sgsmanipuleze. evreii erau greu incercati de istorie și unii s-au gândit să scrie ceva care sa ofere speranța.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Classiffied):

Ete nah. Speranta. Speranta aia a prins foarte bine pentru controlul maselor de sclavi. Vezi si azi, cazul Romania, cand majoritatea covirsitoare a capilor bor sunt ofiteri activi in serviciile de informatii. Inclusiv prea jegosul de Baniel.

| iurii75 a răspuns:

Matei 17:9
9 În timp ce coborau de pe munte, Isus le-a poruncit: „Să nu spuneți nimănui despre această viziune până când Fiul omului nu va fi sculat din morți".
Marcu 9:9
9 În timp ce coborau de pe munte, el le-a poruncit cu fermitate să nu povestească nimănui ce văzuseră până când Fiul omului nu avea să se scoale din morți.
Luca 9:36 Când s-a auzit glasul, Isus era singur. Dar ei au tăcut și, în zilele acelea, n-au povestit nimănui ce văzuseră.

Este nevoie de explicații sau îți dai seama singur?

| iurii75 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da, ai nevoie de ajutor. De fapt că de obicei.
E greu să înțelegi câteva cuvinte, nu? -"Şi ei au tăcut şi nimănui n-au spus nimic, în zilele acelea, din cele ce văzuseră." Să-ți evidențiez special "... n-au spus nimic, în zilele acelea,..."?
"De ce Ioan nu scrie despre asta in evanghelia lui?" - nu era scopul evangheliilor sa fie scris tot ce au scris alții.
Matei ~ anul 41
Marcu ~60 -65
Luca ~56 -58
Ioan ~98

Luca 9:21 - e bine să vezi și traduceri mai exacte -Atunci le-a poruncit cu toată fermitatea să nu spună nimănui acest lucru;
Și dacă mai citești îți dai seama că se referea la acea perioadă interdicția. Adică dă, și-ar da seama unii, nu toți.

Scopul? Nu-mi voi pierde timpul dând explicații care știu că de obicei nu sunt acceptate din încăpăținare.
Anume faptul că relatează in general aceleași întâmplări ( deși din puncturi de vedere diferite) dar și unele amănunte care alții le omit conferă credibilitate evangheliilor.
Țin minte evenimente ce sau petrecut când eram la grădiniță, în prima clasa, prima zi de școală... Adică ceea ce a fost într-un fel mai important. Dar când ultima oară ți-am dovedit că ești varză - deja sa șters, nu e ceva important.

14.01. 1980 - simplu. Ziua la grădiniță, seara acasă.

Vreau mai multe detalii? Ok. Am mâncat de 4 ori, am făcut caca o dată, pișă de două ori, m-am jucat cu alții... E de ajuns?
Dacă suferi de amnezie nu înseamnă că și alții sunt la fel, mai ales în ce privește evenimente importante.

Exact la orele potrivite.

Îmi amintesc atâtea evenimente câte sau petrecut.
De exemplu de la ziua nunții normal că sunt mai multe.

Știi ce face câinele când stă degeaba?
Tu spre deosebire de el mai pui și întrebări aiurea sau îndemnuri...

| Classiffied a răspuns:

Evanghelistii nu știau nimic despre jesus.ei doar au colectionat poveștile care circulau despre rabinul evreu.