| 19marian60 a întrebat:

DECI, Adam si Eva au mancat marul si au fost exclusi din rai!

Rezulta urmatoarele intrebari:

1De ce nu au fost iertati?

2Daca erau sortiti sa traiasca in ignoranta, de ce nu au fost lasati sa "vegeteze" undeva departe de mar si de sarpe?(a fost o capcana in care cei doi ignoranti au cazut?

3Ce a urmat (exodul)a fost un blestem sau continuarea destinului ce le era pregatit fara stirea lor?

4 Au fost izgoniti pentru a nu vedea si alte creatii (creaturi) mai mult sau mai reurite?

5 Nu stim, daca a mai fost creata o alta pereche Adam si Eva. daca "da" si nu au mancat marul au ramas sa traiasca etern si prosti in Rai?

6Muscatul din mar a avut efecte benefice asupra descendentilor celor doi :au invatat sa scrie si sa citeasca si de aici epopeea cunoasterii!(si la crestini si la atei o multime de oameni de stiinta care mananca zi de zi din "mar").

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Nu au fost iertati deoarece ei nu si-au recunoscut greseala, si nu si-au cerut iertare.La fel se intampla si in zilele noastre, oamenii nu recunosc ca sunt pacatosi si nu apeleaza la iertarea Domnului Isus!

17 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| blueangel99 a răspuns:

1. Pentru ca au nesocotit porunca lui Dumnezeu
2. Nu ştiu
3. Nu-mi aduc aminte
4. Au fost izgoniţi doar ca o pedeapsă
5. Nu. Adam şi Eva s-au înmulţit pe Pământ.
6. Hm...thinking :?

| Birjaru a răspuns:

Bah fratzica, ce atat filozofie ca s-au **** aia in rai si ia scos dumnezeu afara? pai ce era sa faca? sa-i lase sa faca orgii acolo?

| danut a răspuns:

Daca imi spui tu de unde sti ca au muscat din MAR iti raspund si la restul intrebarilor dar daca nu a fost MAR atunci vorbesti dupa ureche si nu vrei decat ceva GALCEAVA. UNDE ESTE MARUL?

| 19marian60 explică:

P.S. Marul care i-a cazut in cap lui Newton si a dus la descoperirea "legii gravitatiei" de unde a cazut, din marul sub care era sau i-a fost trimis din gradina Raiului?

| 19marian60 explică:

Lolozilla,"mitologic"?

| 19marian60 explică:

Birjarule,cred ca si tu ai vrea sa te """"cu oarecare socoteala, nu ca un iepure!(iarta-mi exemplul)

| 19marian60 explică:

Tsevaoth,dupa ce Adam si Eva au mancat marul nu au vrut sa se infatiseze lui D-zeu cand i-a chemat pentru ca erau goi(fara vesminte)inainte nu stiau ca sunt goi.ACUM la era rusine!
Doar cu un mar, candeste ce puteau face daca le mancau pe toate!)

| tsevaoth a răspuns:

Referitor la 2, Dumnezeu nu a lasat lumea in ignoranta ci le-a dat tuturor dreptul la liberul arbitru si dreptul de a alege.Lui Satan i-a dat dreptul de a demonstra ca nu poate corupe toata rasa umana,iar oamenilor le-a dat dreptul de a decide pentru ei insisi ce este bine si ce este rau,iar pentru asta e nevoie de catva timp, ca si la tribunal, un caz de crima nu se judeca imediat ci se prezinta probe si se da dreptul la cuvant, atat al acuzarii cat si al apararii.Mie unuia nu mi se pare ca primii oameni au devenit mai intelepti muscand din acel fruct din contra.

| bendis92 a răspuns:

Aproape toata Biblia e o metafora, nu trebuie sa iei ad literam tot ce scrie acolo. Trebue sa vezi ce simbolizeaza fiecare si o sa ai raspunsuri la intrebariwinking

| gaby37 a răspuns:

Ema are dreptate da nu de fiecare datatongue

| mrjohanys a răspuns:

Capitolul 3
1. Şarpele era mai şiret decît toate fiarele cîmpului pe care i le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mîncaţi din toţi pomii din grădină?" 2. Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mîncăm din rodul tuturor pomilor din grădină." 3. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mîncaţi din el, şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi." 4. Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărît, că nu veţi muri: 5. dar Dumnezeu ştie că, în ziua cînd veţi mînca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscînd binele şi răul". 6. Femeia a văzut că pomul era bun de mîncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, şi a mîncat; a dat şi bărbatului ei, care era lîngă ea, şi bărbatul a mîncat şi el.
Păcatul lui Adam.
7. Atunci li s-au deschis ochii la amîndoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri (Sau: cingători.) din ele. 8. Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei (Evreieşte: vîntul.): şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină. 9. Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, şi i-a zis: „Unde eşti?" 10. El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentrucă eram gol, şi m-am ascuns." 11. Şi Domnul Dumnezeu a zis: „Cine ţi-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mîncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănînci?" 12. Omul a răspuns: „Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lîngă mine, ea mi-a dat din pom şi am mîncat." 13. Şi Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?" Femeia a răspuns: „Şarpele mea amăgit, şi am mîncat din pom." 14. Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe cîmp; în toate zilele vieţii tale să te tîrăşti pe pîntece, şi să mănînci ţărînă. 15. Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămînţa ta şi sămînţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcîiul." 16. Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţinea după bărbatul tău, iar el va stăpîni peste tine." 17. Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale, şi ai mîncat din pomul despre care îţi poruncisem: «Să nu mănînci deloc din el,» blestemat este acum pămîntul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; 18. spini şi pălămidă să-ţi dea, şi să mănînci iarba de pe cîmp. 19. În sudoarea feţei tale să-ţi mănînci pîinea, pînă te vei întoarce în pămînt, căci din el ai fost luat; căci ţărînă eşti, şi în ţărînă te vei întoarce." 20. Adam a pus nevestei sale numele Eva (Adică: Viaţă.): căci ea a fost mama tuturor celor vii. 21. Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele, şi i-a îmbrăcat cu ele. 22. Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscînd binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mîna, să ia şi din pomul vieţii, să mănînce din el, şi să trăiască în veci." 23. Deaceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pămîntul, din care fusese luat. 24. Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, care să învîrtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Nu au fost iertati pentru ca au dat vina Adam pe Eva si Eva pe sarpe, fara sa isi ceara iertate. Daca se smereau si isi cereau iertate, Dumnezeu i-ar fi iertat cu siguranta.

2. Nu marul in sine a fost problema. Putea fi orice altceva: para, iarba, frunze, pepeni... Insa porunca a fost cea desconsiderata. Nu mancati! Iar ei au nesocotit singura porunca si au mancat. Fireste ca merii si serpii (ca plante si animale) au ramas pe pamant pana in zilele noastre fara sa simbolizeze neaparat fructul oprit si diavolul. Fructul oprit putea sa fie orice fruct iar sarpele putea sa ia orice forma. In plus, se stie ca inainte, in Rai, sarpele avea picioare, era biped, insa a fost pedepsit sa se tarasca, ramanand fara picoare.

3. Izgonirea din Rai a fost urmarea pacatului. E drept ca Dumnezeu stie dinainte ce vom face, insa actiunile noastre sunt strict ale noastre. Noi decidem ce sa facem in anumite situatii. Suntem ispititi de cel rau insa avem si gandul cel bun de la inger. Cu acestea doua, noi luam hotararea finala.

4. Au fost izgoniti pentru ca nu si-au cerut iertare. Este foarte posibil ca, daca Dumnezeu i-ar fi iertat si Adam si Eva ar fi ramas in Rai, diavolul sa-i fi ispitit in continuare. Asa cum face si azi, nu? Noi gresim, ne cerem iertate, Dumnezeu ne iarta, insa cel rau insista continuu. Este lupta celui rau cu creatia lui Dumnezeu care va dura pana la sfarsitul zilelor.

5. Nu exista o alta pereche de Adam si Eva happy

6. Muscatul din mar a reprezentat neascultarea. A nu se confunda fructul oprit (care putea fi orice alt fruct) cu beneficiile marului. Cunosterea binelui si a raului cu care i-a ademenit diavolul nu se refera la intelepciune, caci Dumnezeu i-a facut pe oameni destepti happy Dracul este tatal minciunii, spune vrute si nevrute si le intoarce pe toate cum vrea el, numai sa-ti ia sufletul cu el in iad. Insa Dumnezeu a grait adevarul cand le-a spus ca daca vor manca din mar vor muri negresit. Caci pana atunci nu exista moarte. Moartea este o urmare a pacatului primordial. Din acest motiv murim noi azi. Insa Dumnezeu, in slava Lui, daca traim o viata pamanteasca dupa poruncile Sale, ne va primi in Rai pentru vesnicie.

| andreisergiu123456789 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum sa si ceara scuze daca au fost pacaliti? Nu scrie in biblie ca Adam a stiut de sarpe!"dupa aceea i-a dat si lui Adam!"Amandoi au spus adevarul! eva i-a dat lui adam si sarpele a amagit o! Revenind cum sa si ceara scuze daca au fost pacaliti omule aveau mintea unui copil de 3 ani, chiar biblia spune clar ca au capatat cunoastere dupa ce au mancat marul! Tu ti ai alunga copilul mic daca a fost pacalit? In cazul de fata e mai grav o minte de copil mic intr-un trup de om matur!

| Madalina285 a răspuns:

Nu au fost iertati pentru ca nu au spus adevarul de la inceput.

| Papucinii a răspuns:

Danut, l-au mancat laughing Deci ce mar mai vrei?