anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci astăzi am avut ședință cu părinții și se puteau face acele cereri ca religia să fie scoasă din orar... Și mami voia să semneze să nu fac, deoarece sunt atee, dar d-na dirigintă a spus că e inacceptabil să nu facem religie, așa că toată clasa trebuie să participe la oră. Mie chiar nu mi se pare corect -.- Adică nu e normal așa ceva... Pur și simplu ni s-a fost încălcat un drept. Acum mamei mele i-ar fi destul de jenă să mergă la ea și să îi comenteze. E așa de nedrept.-.
Vouă vi se pare ceva normal?

33 răspunsuri:
| DragosConstantin a răspuns (pentru Aiwendil):

Tu crezi ca eu am ales sa fiu ateu ca sa impresionez pe altii? Asta e o mare vrajeala.Am ales ateismul,pentru ca dispun de ratiune si logica.Zei, ingeri, demoni, mersul pe apa, invierea mortilor sunt numai produsul mintii unor oameni care manipuleaza pe altii.

| Aiwendil a răspuns (pentru DragosConstantin):

Nu tu. Zic de alti. Sunt unii oamenii care inteleg ca lumea acestea e mai mult decat material si ratiune si logica si sunt unii oamenii care decat lumea materiala exista pentru ei.
Nu e nici o manipulare. Poti sa manipulezi si prin politica, armata, oamenii de bussiness care ei conduc lumea in ziua de azi,etc.
Zici ca religia e manipulatoare? Dar calculatorul, TV-ul, ziarele, revistele? Acestea nu te manipuleaza? Te manipuleaza.Fac ei stirile cum vor ei.
Iti spun ca in Iran, de exemplu, e razboi tot timpul si se omoara aia intre ei. Dar ei nu spun ca aia se intampla doar o anumita parte a tarii, pe un anumit teritoriu. Nu iti arata ca sunt si ei oamenii normali imbracati in haine normale de om modern.Nu! Iti arata niste barbati si imbracati in robe. Aia sunt niste extremistii.Dar nu si restul.

| Arthiom a răspuns:

Ai dreptate, nimeni in lumea asta nu te obliga sa participi la ceva ce nu iti place(asta daca nu e semnat un contract sau e obligatoriu ca lege de stat). Intr-adevar diriginta ta nu are nici unu drept sa te oblige sa iei parte la ora, insa trebuie sa gandesti si din alt punct de vedere. Daca intr-o institutie de invatamant mai mult de un sfert din elevii ce invata acolo nu doresc sa ia parte la ora de religie, gandeste-te ca majoritatea profesorilor de religie vor ramane fara loc de munca(si teoretic vorbind cu facultatea de teologie nu poti spune ca ai un atu sa te angajezi altundeva). Aceasta decizie s-a luat deoarece unii au fost, revoltati, de faptul ca unii, pe langa faptul ca sunt preoti mai predau si ora de religie(fapt care le aduce un venit cu minim 700 lei in plus). Deci tu ai putea sa semnezi ca doresti sa participi la ora de religie(dar numai ca prezenta). Decizia ta.