| OctavianDanielMaria a întrebat:

Deci botezul e pentru a-l accepta pe Isus?

39 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

E pentru a fi inregistrat intr-o comunitate religioasa happy

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Da si de al avea pe Iisus cu tine in viata aceasta pe pamant. Cine a fost botezat in religia crestin ortodoxa il are pe Iisus cu El in viata, cine nu a fost botezat nu il are pe Iisus cu el. Botezul este pentru curatarea pacatelor.

Răspuns utilizator avertizat
| Pricope_Marius_1997 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

E pacat sa iti schimbi religia.

Inca ceva se scrie Iisus.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu mai conteaza cum vrei tu, ceea ce trebuie sa intelegi este ca botezul are un scop iar Iisus se scrie cu 2 de "i".

Dupa ce citesti biblia realizezi ca viata e de rahat. Sau apropiat vremuriile acelea de final.

SUA cea mai puternica tara din lume a fost condusa in ultimii 4 ani de un om super bogat 2 miliarde de dolari, un om care nu a muncit ca sa isi construiasca averea ci s-a nascut cu ea.

Viata e nedreapta poti sa fi sarac, urat, prost si sa nu ai noroc in nimic dar poti sa ai norocul lu Trump si sa te nasti in puf sa fi ales presedinte asa neavand pe cine altcineva sa votezi (fiind si super prost pe deasupra) si gata cel mai prost si bogat om din SUA ajunge presedinte.

Viata e de rahat pentru ca viata oameniilor a fost mereu legata de ceea ce scrie in Biblie.
Eu sunt sarac si sunt mai istet decat Trump. Asta e lumea a fost mereu condusa de cei bogati indiferent ca sunt buni/rai.

Occidentul e mort asta iti spune ceva. europa e moarta, America e un mare rahat.

| NotNamed a răspuns:

Cică pentru curatarea pacatelor.

| Irinel15123532 a răspuns:

Botezul in apa este pentru a arata in afara, ceea ce s-a intamplat deja in interior. Prin scufundare si apoi ridicarea din apa, simbolizam moartea fata de pacat si viata pentru Dumnezeu. Botezul in sine nu pote mantui, doar sangele Domnului Iisus Hristos, de aceea botezul este o aratare publica a mantuirii care s-a intamplat deja in inima ta.
Biblia spune ''Cine va crede si se va boteza va fi mantuit'' Cine va crede.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Botezul în apă este un simbol al îngropării și al învierii împreună cu Isus Hristos la o viață nouă și mărturia unui cuget curat, după cum este scris. happy

| badpanda a răspuns:

Daca ninja cu burtă foloseste si putin sapun s-ar putea numi băiță.

| NonZarek a răspuns:

Da, dar mai înseamnă și curățarea tuturor păcatelor, începerea unei noi vieți, îți rezervi un loc în rai (depinde de tine dacă vei ajunge acolo), îmbunătățești relația ta cu Dumnezeu.

| NonZarek a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Corect, dar omul are încă firea păcătoasă, continuând astfel sa facă păcate, desigur jumătate din suflet ne este curățat (pentru care Isus a murit) și dacă nu ar fi murit atunci pe cruce, acum toți am fi fost morți, fiindcă Dumnezeu spunea în Biblie ca l a dat pe fiul sau pentru a fi salvați și sa nu mergem direct în iad, ci sa avem o a 2 a șansă.

Asta nu am de unde sa știu, am realizat ca Biblea nu îți spune absolut tot, chiar dacă acele lucruri exista, de exemplu cum e întrebarea ta, în Biblie nu cred ca scrie de cine este condus, dar asta nu înseamnă că nu există. Îmi aduc aminte ca se zicea undeva prin Biblie ca nu are un conducător, sunt mulți demoni care te chinuie, dar nu cineva care sa conducă locul acela asa cum este în serialul lucifer.

Nu tocmai, Dumnezeu nu conduce iadul, dacă am sta sa vorbim despre subiectul acesta pentru a l înțelege cat de cat, ar dura ore întregi, fiindcă sunt lucruri care nu sunt explicate în Biblie de acolo și greșită părere despre Dumnezeu.

Satanel nu e în iad, deșii multă lume spune asta ca e în iad sau ca ajungi acolo la el etc. El e îngerul decăzut, ispitește oamenii vrând sa I ducă pe toți în iad, iar când sfârșitul vine și va fi acea lupta între bine și rău, el va fi învins mergând în iad unde va fi prins cu lanțuri unde va arde odată cu ce I care au ajuns acolo.

Tu ai înțeles ceva din ce am zis? Nu am specificat ca e cineva șeful iadului, nu are șef și nu va avea probabil, am zis de satana ca va fi prins acolo in lanțuri, nu ca va conduce iadul. Stai cam prost la capitolul înțelegere.

| al0o0o0 a răspuns:

Inseamna mult mai mult de atat
Apropo, se scrie Iisus

| NonZarek a răspuns (pentru al0o0o0):

Da ai dreptate, dar la faza cu iisus, depinde de religie, la unele se scrie cu un I și la altele cu 2.

| al0o0o0 a răspuns (pentru NonZarek):

Nu stiam asta, scuze.

| al0o0o0 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Perfect chiar

| NonZarek a răspuns (pentru al0o0o0):

Nici o problema, doar ți am spus ca să ști pe viitor.

| al0o0o0 a răspuns (pentru NonZarek):

Ms mult

| badpanda a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ma-sa cand il chema la masa ii zicea Yeshua. Daca vine a doua sau a treia oara, poti sa-l strigi Iiiiisus cu spe de i ca nu intoarce capul.

Tu nu înțelegi ce am scris, am corectat spunând ca numele Iisus nu e la fel peste tot, difera de religii, desigur fiecare poate sa scrie cum dorește, însă atunci sa nu ducă pe alții în eroare spunând ca Isus sau Iisus e singura forma corecta.