Da paracliserul Chimie, Fizică, Matematică, Biologie, Anatomie Stiinta, Filosofie nu-ti indeplineste nici-o dorinta?
Daca nu invatai de loc, te rugai degeaba.
e bine sa te rog, insa trebuie sa si actionezi.
Daca eu citesc chestia aia, timp de 40 de zile, si imi pun dorinta ca toata lumea sa fie mai desteapta macar cu 20 de procente, o sa mi se indeplineasca? Asta chiar ar fi interesant. Dar... asa cum observ, unii chiar isi pun dorinte gen "vreau o masina, vreau sa am bacul din prima, vreau o vila" dar nimeni nu spune " vreau ca familia x sa aiba acel copil pe care si-l doresc, vreau ca pisica vecinului y sa scape cu viata"... hal de crestini. Bravo ca ai luat bac-ul, si eu l-am luat din prima, fara contestatie, si fara sa ma rog sau sa citesc prostiile alea.
Deci? Ce sa inteleg? Ca e pura coincidenta, sau efectiv face parte din creierul nostru?
Nu trebuie sa iei rugaciunea ca pe o reteta Ea trebuie sa faca parte din viata ta fara a avea vreo pretentie. Te rogi Maicii Domnului pentru a o slavi, pentru a-i multumi si pentru a o ruga sa te octoteasca, sa te vindece, sa-ti dea rabdare etc, nu pentru a-ti indeplini dorintele. Cu siguranta vei primi ocrotirea sa, dar nu pentru ca ti se cuvine dupa marele efort pe care l-ai facut timp de 40 de zile, ci pentru ca ea este buna, rugatoare si iubitoare
Vrei un raspuns? Roaga-te zilnic! Da! Sa nu treaca zi in care sa nu te rogi Maicii Domnului si/sau sfantului al carui nume porti. Dar nu pentru indeplinirea dorintelor lumesti, ci pentru a-ti da sanatate, pace, nadejde, credinta tare, putere de invatare etc.
Este gresit conceputl "ma rog x zile pentru x lucru". Rugaciune atrebuie s afaca parte din viata noastra. Si atunci, cu siguranta, Maica Domnului va fi mereu cu noi. Ea si Fiul sau
Deci ankahra4m
1.am specificat fara intrebari stupide
2.nu ai de unde sa stii ce dorinta am eu
Danutza27 tot ce mi-ai zis tu eu deja stiam da puteai sa zici mai scurt "Dumnezeu iti da,da' nu-ti baga si in traista",iar cu analfabetii-nu poti sa le ai pe toate, in orice padure sunt si uscaciuni; iar cu faza ca poate vor sa citeasca poate au prea multe pacate sau parintii lor au avut prea multe pacate.
O sa zici: "si ce vina au bietii copii" da iti dau un exemplu puternic:homosexalii, sunt asa din cauza desfranarilor din familia lor
Chestia cu homosexualii este spusa de religie, nu inteleg cum ar putea bunicii sa-i spuna nepotelului ca nu e bine sa se uite dupa fete ci sa se uite dupa baieti tu te auzi ce spui?
Eu doar am intrebat daca e un numar de zile si la "Acatistul Sfantului Duh" si uite unde am ajuns la homosexuali
Coincidenta ca ma cheama Mariana multumesc pentru raspuns stiu asta, da stiam si faza cu 40 de zile de rugaciune, nu trebuie sa gandesti altfel ca e un fel de post da nu de mancare ci de rugaciune
Hombre eu am zis Paraclistul nu paracliserul si in al 2-lea rand la primul tau raspuns "nicio"se scrie legat nu ma mai judeca ca nu esti mai bun decat mine la nimic te crezi mult prea destept si spui mai mult decat trebuie uneori
Mai bine o baba tampita decat un/o cocalar/a nebun/a.
Comentezi aiurea,nici nu sti ce vorbesti,eu macar stiu; sa-ti dau un exemplu:ai fost vreaodata la biserica duminica si ai simtit acel sentiment din timpul Sfintei Liturghi? Nuuuu, ca altfel nu ai comenta degeaba, ca un boschetar nebun