Daca e sa existe o lucrare a raului, tu ce crezi, ar lucra chiar fara vreo strategie oare? Ar lucra cumva haotic impotriva propriilor interese, fara o momeala, fara un plan sincronizat, gandit in perspectiva (nu numai pentru "zaharelul" de moment pe care il ofera recompensa), fara o strategie, fara o cursa a inselarii? Acesti demoni au mii de ani de rezultate in spate. Nu avem noi o capacitate a anticiparii mai buna decat o au ei...
Ceea ce ti se intampla tie nu este decat pestisorul mic din undita, menit sa te atraga pe tine, pestisorul mare, intr-o delasare a ignorantei fata de responsabilitati, fata de pericole, fata de mantuirea sufletului- adevarata miza a inselarii pe care o promoveaza strategia raului- entitate personala si rationala care isi cunoaste "mutarile" pe tabla de sa1h, dar si rezultatul "adormirii" constiintei pe care o "doreste" nespus...
Care crezi ca este instrumentul de lucru al "raului" intr-o lume in care omul este liber, in care Fiul lui Dumnezeu chiar S-a rastignit pentru a mentine starea de libertate a omului?
Libertatea responsabila a omului este litera de lege. Demonii stiu asta, si atunci adopta alta strategie, aceea a INSELARII, prin care omul cedeaza singur si singur isi inrobeste libertatea, in afara oricarui act de forta...
INSELAREA nu este "posibilitatea", INSELAREA este strategia!
Care ar fi reactia ta daca lucrurile ti-ar merge de fiecare data rau direct proportional cu imoralitatile si greselile facute? TE-AI CORECTA imediat. E ultimul lucru e care l-ar dori demonii...
De ce Dumnezeu nu intervine sa te faca sa vezi inselarea? O face, dar nu cu buldozerul, nu cu forta, ci prin respectarea liberatii omului care se hazardeaza sa-si inchida toate obloanele pentru a nu auzi de consecinte, de greseli, de Dumnezeu...
Si atunci Lui nu-i mai ramane decat ceea ce intotdeauna ii este specific: prezenta continua, dar discreta... Prea discreta pentru a mai fi sesizata din spatele pupitrului de comanda al libertatii noastre in care ne-am baricadat orgoliul si ignoranta...
Si sa nu crezi ca lucrurile nu merg inspre rau, sau din ce in ce mai mult inspre rau odata cu fiecare greseala!
Numai ca acest "cancer" al pacatului se baricadeaza intr-un alt "interior" in care ramane bine si strategic ascuns!
In timp ce cancerul stomacului, spre exemplu, ramane ascuns dar vulnerabil fata de toate greselile noastre alimentare, tot la fel, "cancerul" pacatului are consecinte bine ascunse in interiorul sufletului nostru, care se "deformeaza" si se deturneaza in mii de feluri de la traseul sau corect, cel al implinirii lui reale, vesnice...
Consecinte chiar mai bine ascunse are pacatul, in sufletele celor pe care noi ii afectam sau ii influentam in rau.
Aceste consecinte, pentru care suntem direct raspunzatori, nu le vom afla niciodata la timp in adevarata lor gravitate...
Ma bucur, dar nu prea cred ca iei note asa bune la cat de coerent scrii si mai putin de cum gandesti, cred ca ai evoluat de la 4 la 6
Nu chiar.Si daca nu am darul vorbirii sau al nararii nu-nseamna ca-s o analfabeta.Am evolut de la 7 la 10 ma.
Lumea judeca inainte de a cunoaste. O sa treci si peste asta, pe langa faptul ca o sa dureze cam mult.
Salut.
Iată cum a explicat Isus acest lucru: "Dacă lumea vă urăşte, ştiţi că pe mine m-a urât înainte să vă urască pe voi. Dacă aţi face parte din lume, lumea ar iubi ce este al ei, dar, fiindcă nu faceţi parte din lume, ci eu v-am ales din lume, de aceea lumea vă urăşte. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Sclavul nu este mai mare decât stăpânul lui. Dacă m-au persecutat pe mine, vă vor
persecuta şi pe voi." Ioan 15:18-20
Isus şi-a învăţat continuatorii să-ţi trăiască viaţa după normele lui Dumnezeu care sunt prezentate în Biblie. Mulţi însă disconsideră atât Biblia cât şi idea existenţei lui Dumnezeu. Astfel ajung destul de uşor să-i privească pe adevăraţii creştini ca pe nişte ciudaţi.
Probabil pentru ca-i bateti la cap. Credinta/Necredinta sunt niste chestii intime. De unde stiu ei, ma rog, ca tu aidevenit atee? Te-ai dus si i-ai frecat la cap cu teoriile tale?!
Ce-ti place tie sa pui intrebari capcana frate.Da nu prea merge la mine.Au aflat de la sursa din jurnalul meu.A reusit o ''prietena'' sa puna mana pe el prin intermediul cuiva ce avea acces la el.
E ca si cum ti-ai parasii parintii si i-ai renega.Cum crezi tu ca te-ar privii fratii tai?
Ei bine si tu esti in aceeasi corabie.L-ai parasit pe Dumnezeu chiar daca nu ai nici un motiv,sau eventual pentru ca nu intelegi anumite lucruri cum ar fi de ce permite Dumnezeu suferinta, sau doar pentru ca iti place sa urmezi multimea, sau te multumeste niste teorii nefondate ale evolutionistilor, dar de fapt nu ai facut nici o cercetare pentru a te convinge daca Dumnezeu exista cu adevarat sau nu.
Descarca brosura Originea vietii de pe acest link, si abia apoi poti trage o concluzie http://www.jw.org/ro/publicatii/carti/?start=12
Care ei? cei din jurul meu vrei sa zici? ca nu prea inteleg
Cei religiosi
Soda1234567 întreabă: