Fiecare e cu teoria lui, uite-o pe a mea.
Se spune ca Dumnezeu a creat pamantul, dar nu prea cred ca e asa.
Universul a fost creat de o explozie (Big Bang-ul), dar inainte de aceasta explozie, totul era intr-o gaura neagra uriasa. Intr-o gaura neagra, din cauza fortei gravitationale foarte mari, timpul nu exista. Daca arunci un ceas intr-o gaura neagra, acel ceas se opreste. Deci daca inainte de Big Bang totul era intr-o gaura neagra, nu exista timp, asta insemnand ca Dumnezeu nu a avut cand sa creeze universul.
Vorba unui fizician : "Fiecare cu credinta lui, dar eu cred ca Dumnezeu nu exista, ca nu exista rai sau iar, ca nu exista viata dupa moarte. Avem doar o singura sansa de a ne bucura de viata, de splendoarea universului."
Simt nevoia să spun ceva-nu e personal,ok? dar sunteți totuși ciudați rău! luați o carte-pe care nu o înțelegeți,și în loc să recunoașteți,vreți sa demonstrați ca ea e greșită! nu că pe voi nu vă interesează ce are de spus-ea este stupidă.
De abia acum înțeleg și eu de ce preoților li se spune "părinți", iar călugărițelor "maici"-probabil au vrut să explice sensul de "părinte spiritual"
Ai dreptate cu "copii lui Cain", dar cei care gândesc asta(probabil că sunt mai mulți decât cei ce o recunosc) -nu au nici o treabă cu logica-e vorba de sentimente.
Stii cam putine Adam si Eva au avut zeci de copii. In Biblie este mentionata doar partea barbateasca care nu se opreste la Cain si Abel. Citeste si convinge-te. Puteai sa faci asta inainte de a pune intrebarea
Fiind primii oameni, Dumnezeu le-a ingraduit sa se inmulteasca intre ei, frate cu sora, fara sa fie pacat. Ei, de altfel, nici nu aveau notiunea adulterului. Adulterul a aparut abia cand Dumnezeu a zis Stop! De acum nu mai e voie sa aveti relatii trupesti neam cu neam. Atunci a intervenit ascultarea si orice este impotriva ascultarii este pacat.
Crezi ca eu nu stiu sa te jignesc? fraier de doi lei,taran nu sunt ba coclitule,sunt doar un om care inca mai joaca dupa ceva reguli, idiot de doi lei, si mai uita-te in dictionar ce inseamna cuvintele care le folosesti.
Frumusete,nu stiu cati ani ai si nici nici nu mai intereseaza, dar intelege ca daca atatia destepti timp de 2000 de ani nu au deslusit asa enigme, de ce unii ca si voi incearca asta?
Daca tu crezi ca inainte de nasterea lui Iisus si chiar in timpul lui oameni de rand aveau timp si minte sa descifreze parabole e treaba ta, dar nu-ti rade de noi. taci ca nu stii ce vorbesti! pa!
Asta o mentionezi tu acum! Nu sunt adeptul incestului dar acolo se trateaza de incest; Rezulta :omenirea este produsul unui sir dnesfarsit de legaturi incestuoase!(Familiile regale sufera de "sange albastru)
Eram doar curioasa si nu am de gand sa deslisesc absolut nimic, vreau doar sa vad daca ne deschidem ochii sau ii tinem inchisi.Nu inseaman ca daca am puc aceasta intrebare jignesc pe cineva sau nu cred sau mai stiu eu ce.SIMPLU eram curioasa
EMA,nu te supara, dar cu ceva timp in urma decretai ca un copil nu trebuie sa mearga la Planetariu sa vada un documentar despre Bing-Bang si acum ne vurbesti despre "anomalii genetice"Spune-ne ceva despre acea boala numita "sange albastru"de care sufera "regentii Europei"care s-au casatorit RELIGIOS cu toate ca erau veri si de religii diferite si totusi au fost Binecuvantati! Care de Papa care de Parintele patriarh de Constantinopol!
Eelleennaa,pentru neascultare au fost izgoniti din Rai cei doi pacatosi primordiali, asa ca!
Marian,
Oamenii din Orientul Antic de felul lor vorbeau in parabole,
Acesta era modul lor de a fi,
Nu fi habotnic, deschide ochii si incearca sa citesti lucrurile in contextul lor firesc.
Ba da, orice bun crestin stie sa jicneasca, iar tu esti unul foarte bun, tu ai fost cel care ai inceput sa jignesti, iar eu nu suport lucrul asta...
''taran nu sunt ba coclitule, sunt doar un om care inca mai joaca dupa ceva reguli''
Ca sa vezi cat de mult ai inteles din ce am scris eu, cand am spus taran, nu m-am referit la tine (taran in general), dar tu daca te-ai simtit n-am ce sa-ti fac.
Eu am deja proprietatea termenilor pe care ii folosec si nu am nevoie de dictionar, in schimb iti recomand cu caldura un ghid al bunelor maniere, ai mare nevoie.
Citeste Biblia Cain si Abel nu au fost singurii copii ai Evei.Pt a se inmulti specia incestul nu a fost pacat la inceput iar dupa ce existau nu stiu cate neamuri,a inceput sa fie pacat sa te impreunezi cu o ruda care iti este apropiata, frate, sora verisoara s.a.m.d.
Ca sa intelegi astfel de lucruri trebuie sa fii la un nivel mare din punct de vedere spiritual cel mai bun raspuns mi s-a parut al lui Bia_8599
Nu scrie nici unde ca Adam si Eva nu au mai avut alti copii si nici ca nu au mai fost creati alti oameni. Deci nu ai de unde sa stii cum au aparut ceilalti oameni.
Asa ca bonus, stiinta de ce nu poate explica miracolele din medicina?
Sunt unele intrebari prea grele pentru unii.
Iti spun eu... Adam si Eva au trait in jur de 900 de ani in timpul asta au avut mai multi copii
Octavian199 întreabă:
Bossa100000 întreabă: