anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci...Fara suparare la adresa fanaticilor, sau altceva, pentru inceput. Stiu ca o sa ma considerati o ciudata, cum sa nu cred in asa ceva, dar am incetat a mai crede in inviere. Stiu ca Iisus a fost, in opiniile multora, o mare divinitate. In opinia mea, Iisus a fost doar un om, ce-i drept, cu puteri tamaduitoare. Dar daca a fost asa, nu inseamna ca a fost cine stie ce, a crezut in Dumnezeu, a fost martir, dar hai sa ne oprim unde se opreste logica. Eu stau si ascult discursurile gretoase ale prostilor de preoti, care castiga o multime de bani de pe urma prostilor care cred in asa ceva. Sa fim seriosi, un popa sa castige mai mult ca un doctor sau profesor? Foarte normal. Lumea sa se duca la manastire in genunchi.De respectat "traditiile" astea penibile si idioate, lumea poate, dar de luptat pentru drepturile omului, pentru a lupta pentru o tara mai buna.NU.Foarte normal. Mai multe biserici, in Romania sunt mii de biserici, si putine spitale.In ce hal a ajuns tara asta...Nu?

33 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Din punct de vedere istoric Iisus a fost doar un om, nu inviere, nu puteri tamaduitoare.

| RAY a răspuns:

Uite documentare despre iisus http://istoria-lumii.ucoz.com/publ/istoria_lui_iisus/3

| anonimg a răspuns:

Preotii trebuie sa reprezinte caracterul lui Dumnezeu; ei trebuie sa-L faca cunoscut oamenilor. Dar daca ei nu fac lucrul acesta, asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista.

Ei sunt mai vinovati decat toti ceilalti oameni. Preotul Eli le spunea fiilor lui -care erau preoti dar calcau stramb- astfel:
"Nu, copii, ce aud spunandu-se despre voi nu este bine; voi faceti pe poporul Domnului sa pacatuiasca." (1Samuel.2:24) Prin purtarea lor nelegiuita, preotii Bisericii Ortodoxe si ale tuturor bisericilor ce reprezinta gresit caracterul lui Dumnezeu, fac pe popor sa pacatuiasca. Ei fac pe oameni sa se departeze de Dumnezeu; si lucrul acesta este un pacat extraordinar de mare.

Eu merg mai departe, sustinand cu Biblia ca BOR n-are a face nici in clin nici in maneca cu Dumnezeu. Prin multele ei doctrine gresite, biserica aceasta, ce-a catolica si multe altele lucreaza impotriva lui Dumnezeu.

Te sfatuiesc sa nu mai privesti la oameni, ci sa cauti sa Il cunosti in mod personal pe Dumnezeu. Altfel, chiar daca ingerii din ceruri i-ar inlocui pe preoti tu tot nu ai mantuita, doar daca tu te-ai fi nascut din nou. Si chiar daca toata familia ta ar fi sfanta si tu nu, doar ei ar fi fost mantuti si tu nu. Trebuie dar ca sa nu mai privesti la oameni; si mai ales la aceia care se fac vinovati de pacate mai grave decat ale poporului de rand. E o nebunie ca omul sa isi piarda mantuirea din pricina altora. Ei vor pierde viata vesnica, dar tu ce faci? Aceasta trebuie sa ne intrebam fiecare dintre noi. Cauta sa cunost Biblia -care este singura care te poate feri de orice invatattura gresita. Ancoreaza-te in ceea ce sta scris, si nu in ceea ce te invata sau fac altii. Fiecare va sta in picioare pentru el singur. Mantuirea este personala si nu in grup.

| milan9 a răspuns:

De dragul adevărului, care umblă întodeauna cu capul spart (deşi e unul singur), intre 23000 de preoti si calugari nu exista nici unul cre sa aiba masini de "sute de mii", cum spui tu. Iar alea 7-8 masini mai rasarite care sunt ale mitropoliilor sau patriarhiei, masini de protocol (si din punctul meu de vedere ele puteau fi mai modeste) sunt vedete nationale. Au aparut de sute de ori in ziare si reviste, la toate televiziunile dar tot 7-8 au rămas.
Judecarea nedereaptă şi mărturia mincinoasă mai bine zis sunt piedici importante în vederea mântuirii (care din pacate nu te intereseaza...) sad

Referitor la indoiala ta, daca Dumnezeu exista, ii este oare dificila vreo minune din cele pe care tu le negi?

| anonim_4396 explică (pentru milan9):

Dar ce minuni? Nu, nu pun pret pe crestinism, ai dreptate. Ba cred in Dumnezeu, dar am o viziune diferita despre Iisus Hristos si religie in general happy.

| milan9 a răspuns:

Biserica Ortodoxă este fără modificare Biserica din Noul Testament. Dar oamenii din perimetrul ei, "creştinii" (care încalcă reguli) REPREZINTĂ ALTCEVA decât "Biserica".

"Creştini" se reprezintă doar pe ei înşişi. Asta datorită LIBERTĂŢII lor de a respecta învăţăturile Bisericii, sau de a le călca în picioare (aşa cum vedem de multe ori).
Din acest motiv, ei sunt relevanţi doar pentru EI ÎNŞIŞI, nu şi pentru Biserică!

Dezamăgiri dintotdeauna au fost acolo unde a fost prezentă şi LIBERTATEA omului!
E necesar să fie făcută diferenţa între învăţătura lui Dumnezeu transmisă Bisericii şi atitudinea corespunyătoare sau necorespunzătoare a omului.

| milan9 a răspuns:

Pentru informarea corectă a opiniei publice, în Romania sunt 20.240 de scoli cu personalitate juridica si arondate, iar nu 4.700 aşa cum afirmă unele dezinformări din presă.

În mediul rural, un preot are arondate 3-4 biserici, chiar dacă în sătucul respectiv sunt 20-30 de familii, oamenii respective au ridicat 4 pereti de lut, o biserica satească pe care unii o compara la numar cu un spital de milioane de euro!

| milan9 a răspuns:

Dacă astăzi în Romania se închid şcoli şi spitale, aceasta se întâmplă nu din cauza Bisericii, ci ca urmare:

a). fie a politicii guvernului şi preşedinţiei noastre de a-i "ruga" în mod public pe medici şi absolvenţi de facultăţi să plece din ţară,

b). fie a POLITICII S.U.A., a FONDULUI MONETAR INTERNAŢIONAL de a cere ÎN MOD EXPRES "disponibilizarea" a sute de mii de salariaţi din "ÎNVĂŢĂMÂNT" şi "SĂNĂTATE";

c). fie a scăderii numărului populatiei, inclusiv a celei şcolare; (cele trei – patru milioane de români care au plecat peste hotare nu puteau contribui în nici un caz la la sporul populaţiei, l acreşterea numărului de elevi din şcoli sau la ridicare unui nr suplimentar de şcoli).

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Mântuitorul nu a susţinut zeciuiala cu care jegmănesc sectele, dar i-a încurajat în mai multe ocazii pe apostoli să primeasca ceea ce li se va da, pentru că "vrednic este lucrătorul pentru plata sa".

| milan9 a răspuns:

Sectele plătitoare de zeciuială mai bine nici nu ar vorbi despre activitatea "gratis"!

Această zeciuială (directă sau sub formă de "donaţii") este miza pentru care sectele îşi adună prozeliţi. Ce s-ar face fără ei? Cine ar mai plăti "donaţiile"- a zecea parte din tot venitul lunar?

| Lizzu a răspuns:

Si eu cred la fel: ca Iisus,daca a existat, a fost un simplu om, poate mai invatat decat ceilalti, care credea ca exista un "ceva" mai sus de omenire si atat.

Nu cred ca a inviat cu vreo putere inimaginabila de undeva din cer...mi se pare prea SF.
Povestea cu invierea a fost ticluita de cei care au scris biblia pentru a o face mai veridica, si ca lumea sa creada mai mult ca Iisus a fost vreun fiu de dzeu...

Da, se pare ca populatia romana isi pune mai mult speranta intr-o vindecare miraculoasa decat in spitale...
E jalnic sistemul nostru.e jalnic. Spitale putine, iar cele care exista nu mai au personal.Te duci la spital si nu dai de un doctor.

Devine deprimant tot ce se-ntampla in tara noastra de rahat.
Mai ales conducatorii ei sunt oameni de nimic, javre carora nu le pasa de oameni si binele lor ci de buzunarele lor si vilele lor si atat.

| anonim_4396 explică (pentru Lizzu):

Woaw! Raspunsul tau e WOAW! Esti prima persoana care e de acord cu mine...

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

happy si mai sunt multi...

| Exilee a răspuns:

Incetati odata cu pretextele astea!
http://www.youtube.com/watch?v=ODjSuXEdoPQ
"tau si ascult discursurile gretoase ale prostilor de preoti, "
Ai un argument? De ce nu discuti tu cu un preot? De ce iti versi frustrarea doar pe internet? EU cred ca esti doar confuza. Este normal sa te indoiesti si da este corect sa cercetezi ambele tabere, atat cea a stiintei, cat si cea a religiei si in final vei trage singura concluzia.

Da, asa e. Romania este o tara crestina ( aprox. 90% crestini-ortodocsi).
"In ce hal a ajuns tara asta" Asa e, iar daca vrei sa te plangi si doresti o schimbare, ar trebui sa incepi CU TINE.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Ceea ce fac unii oameni nu poate sluji ca argument ca Isus a fost sau nu o persoana deosebita.
Din ceea ce ai scris mi se pare ca esti mult mai afectata de religia din zilele noastre decat de dovezile care ar atesta ca Isus a fost intr-adevar un om deosebit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Crezi in ce vrei, atata vreme cat nu-i bati pe altii la cap cu credintele tale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu esti ciudat si e normal intr-o epoca anormala.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Si e vina lui Dumnezeu?laughing A spus El sa ne torturam unii pe altii cu biserici? N-a cerut niciodata vreo biserica sau asa ceva.Astea-s inventate de oameni.Inteleg ca religia asta e manjita rau cu c.acat dar asta nu inseamna ca e la fel si Dumnezeu. Daca niste prostii ii modifica sensul inseamna ca asa-i si Dumnezeu?

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Citez: "Daca niste prostii ii modifica sensul inseamna ca asa-i si Dumnezeu?"
?

Răspuns utilizator avertizat
| IonelaaaS a răspuns:

Ca sa stii si tu, un preot nu castiga mai mult ca si un profesor sau un dorctor.

| anonim_4396 explică (pentru IonelaaaS):

Nu...Doar de asta toti preotii au masini de zeci de mii de euro, sau chiar de sute de mii. Da...

| Inferno a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Cand vine vorba de Dumnezeu poti opina cum vrei atat timp cat nu contrazici realul obiectiv.
Cand faci asta ai probleme psihice.

| sempreinvolo30 a răspuns:

Ai dreptate.De fapt Biblia spune ca cei care predau invataturi religioase ar trebui sa o faca gratis, ca Isus nu cerea bani la oameni, dar el facea ceva pentru ei:vindeca, invia si chiar hranea. Daca nu crezi in invierea lui Isus atunci nu crezi nici in el, si nu crezi nici in Dumnezeu care l-a trimis pe pamant ca sa moara si pentru pacatele tale.Iar in cazul asta nu crezi nici in Biblie deci nu esti o crestina adevarata.

| anonim_4396 explică (pentru sempreinvolo30):

Ma faci sa injur cand am citit ca nu sunt o crestina adevarata. Frate, de ce sa nu gandim putin logic? A fost un martir, a avut puteri tamaduitoare...dar in inviere deja nu mai cred.

| puscahoreangaion a răspuns:

Draga prietena trebuie sa crezi in INVIERE, deoarece daca EL nu ar fi murit pe cruce, nu ar fi venit pe pamant sa propovaduiasca biblia, oamenii ar fi ramas in intuneric.
IISUS este calea spre lumina si puntea pe care omul a trecut din moarte spre viata vesnica!
biserica este una si spitalele sunt altceva
intr-una se vindeca sufletele de pacat, deci spiritual
in cealalta se vindeca omul bolnav trupesc, dar mana care vindeca sau opereaza apeleaza tot la divinitate
gandeste-te inainte de a afirma sau infirma ceva, bafta!

| anonim_4396 explică (pentru puscahoreangaion):

Eeee na rolling on the floor. M-am gandit bine, si povestea asta am auzit-o in clasa intai. Faza cu invierea e o poveste bine ticluita de-a lungul secolelor de catre preoti. Fara suparare, dar as vrea, o data, sa au adevarul despre o zi din viata lui Iisus Hristos. Ca doar a fost om, desi avea puterile alea tamaduitoare.

| puscahoreangaion a răspuns:

Esti cumva TOMA NECREDINCIOSU, daca vrei sa vezi o zi din viata lui IISUS, du-te la film, iar daca nici asta nu te convinge, discuta cu cineva mai expert! bafta!

| ioanaAn a răspuns:

Totul pentru niste amarati de bani...

| sticla09 a răspuns:

Legat de stat, ca sa te demoralizez si mai tare, uite niste cifre mai exacte: "în România sunt 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale".
legat de oameni, fiecare e liber sa creada in ce vrea. tu daca ai o relatie personala cu doamne-doamne, trebuie sa fii mai buna decat fanaticii crestini si preotii, lasandu-i in lumea lor acolo...neincercand sa convingi fortat sau mai putin fortat pe cineva de existenta/inexistenta cuiva, asa cum fac astia de mii de ani.
eu asa stiu ca e constitutional.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru sticla09):

Exact.Si daca mai si forteaza omul sa creada in Dumnezeu, iar omul ala e cam prost din fire, mai are putin si-L injura pe Dumnezeu si ignora religia pe viata din cauza acestui comunism relativ.In loc sa se gandeasca el daca e adevarat prefera sa urasca religia sau sa o ignore.Vezi tu, multe exemple sunt aici pe TPU.De lumea reala nici nu mai e nevoie sa mentionez.

Întrebări similare