| OctavianDanielMaria a întrebat:

Deci, noi suntem copiii lui Dumnezeu, nu? Un parinte ne cere sa ne rugam in genunchi ca sa ne dea ceva? Parintii vostri va cer asta? 'Copile, nu iti dau nimic daca nu stai in genunchi si ma rogi frumos, si daca nu faci voia mea, te pedepsesc'.

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu crezi in dumnezeu doar ca sa te ajute?

| anonimg a răspuns:

Dumnezeu mai mult decat un parinte. Aici este vorba de inchinare, pe care numai Dumnezeu are dreptul la aceasta; nu trebuie sa ne inchinam parintilor.
Noi trebuie sa dam parintilor cinstea care li se cuvine, si lui Dumnezeu de asemenea trebuie sa-I oferim cinstea care I Se cuvine.
Dumnezeu ne-a creat, nu parintii. De aceea doar Lui I Se cuvine inchinarea noastra. Nici ingerilor din ceruri nu trebuie sa ne inchinam, ci doar lui Dumnezeu (Tatalui, Fiului si Duhului Sfant).
Chiar daca am pacatuit (daca am gresit), noi tot copii Lui suntem. Chiar si daca nu Il acceptam in viata noastra. Un parinte isi iubeste chiar si copilul neascultator. Cu cat mai mult Dumnezeu ne iubeste pe toti.
Rugaciunea ne apropie pe noi de Dumnezeu si neajuta sa ne incredem in El; iar increderea noastra in El este benefica pentru noi, pentru ca stim ca Dumnezeu ne asculta cand Ii cerem lucruri dupa voia Lui. Dar aici ma opresc pentru ca trebuie sa recunosc insuficienta mea credinta. Eu sunt printre acea categorie de oameni pe care Domnul Hristos ii numeste "putin credinciosi." Imi va ajunge oare viata aceasta sa ma incred mai mult in El?
Asadar, problema este la noi oamenii, nu la Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Am vrut sa spun ca Dumnezeu este mai mult decat un parinte. Nu am mai scris cuvantul "este".

Dumnezeu i-a facut pe parintii nostri; si noi tot de Dumnezeu suntem facuti; dar procreati prin parintii nostri.
Dar nu stiu de ce m-ai intrebat asta.

| Steregoi a răspuns:

De cand au pacatuit Adam si Eva nu mai suntem copiii lui Dumnezeu. Vom fi dupa ce vom ajunge la perfectiune umana dupa Armaghedon si la sfarsitul miei de ani daca vom trece cu bine ultimul test. Daca eram copiii lui Dumnezeu atunci Dumnezeu vorbea cu noi asa cum vorbea cu Adam inainte sa pacatuiasca. Suntem o societate certata cu Dumnezeu.

| Turbo223 a răspuns:

"Copile,nu iti dau nimic daca nu stai in genunchi si ma rogi frumos", vrei sa spui ca viata noastra este un nimic? Si o rugaciune nu trebuie facuta cu glasul tare si in genunchi (nu neaparat).Si cum a zis si Cosmin, Dumnezeu nu este doar Tatal nostru. Dumnezeu nu trebuie comparat cu parintii nostri, sau cum fac altii, Il compara cu iepurasul, zana Maseluta sau Mos Craciun.

| Nicky29 a răspuns:

Nu mai sunt copil de mult dar când eram mic dacă nu îi rugam frumos nu primeam ce îmi doream, dacă nu făceam ce spun ei mă pedepseau iar dacă voiam sa mă duc sa îmi iau un long la calculatoare as fi stat si în genunchi.Deci depinde cum privești situația.

| AnonImOO000 a răspuns:

Ei bine, Dumnezeu nu este doar tatal nostru, este si Domn si stapan. El te-a iubit si te-a cunoscut inca dinainte de a te naste, noi suntem creatia lui dar El doreste sa vorbesca cu noi, si vorbeste cu noi prin intermediul rugaciunii, prin puterea Duhului Sfant. Dumnezeu ne-a nnumit fii, Isus ne-a numit prieteni. Tu esti o parte a familiei lui Dumnezeu, si Isus s-a rugat lui Dumnezeu tatal prin rugaciune.

| AnonImOO000 a răspuns:

Noi toti facem voia lui pentru ca este bine ceea ce spune El, ''sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu minti, sa nu curvesti'' aceste lucruri sunt bune? Nu. Noi facem ceea ce ne spune El pentru ca ne invata de bine, si pedeapsa este spre binele nostru sa nu mai facem iar acele lucruri, un om care este pedepsit de dumnezeu pentru ca s-a imbatat de 3 ori ii multumeste lui dumnezeu ca nu ajunge ca cel din sant, canal, cel de pe strazi care este controlat de alcool. si El ne iubeste foarte mult si ne da ceea ce avem nevoie, chiar daca ne rugam nu inseamna ca ne milogim si cersim ceva, nu, noi vorbim cu Dumnezeu prin rugaciune si aducem nevoile si cererile noastre inaintea lui, nu trebuie sa fii in genunchi fizic, trebuie sa iti ingenunchezi inima.

| AnonImOO000 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu, Dumnezeu nu spune nicaieri sa violezi, dar in vechiul testament oamenii plateau pentru pacatele lor ei insisi, pentru ca Isus nu platise datoria pe cruce. Dar cand Isus a murit pe cruce noi toti am fost rascumparati si datoria a fost platita in totalitate

| AnonImOO000 a răspuns:

Dany, uita-te la acest video te rog, am cautat mult si ti-am gasit un raspuns. https://www.youtube.com/watch?v=PNINgymBTaI