| AvalohAlyn a întrebat:

Deci pariul lui Blaise Pascal suna asabig grinaca Dumnezeu există și eu nu cred, am pierdut totul, dar daca el nu există și eu cred nu am pierdut nimic.

Conform acestui pariu,tu, ce alegi? Sa pierzi totul sau sa nu pierzi nimic?

11 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Tu ai probleme intelectuale?
E a sasa mia oara cand repeti intrebarea si a sasea mia oara cand primesti raspunsuri la ea.

| doctorandus a răspuns:

"Uhm, cred că are dreptate. Oricum "Pariul lui Pascal" nu ia in considerare alte zeităţi. "Dacă tu ai crezut în Dumnezeu şi el nu există nu ai pierdut nimic". Dar dacă tu ai crezut în Dumnezeu si Allah există? sau Ra, Odin, Zeus... ai de unde alege. Poţi risca pierderea fericirii eterne şi prin a crede într-un zeu greşit. Problema e cum alegi în care să crezi." Naganori.

| Dandanache a răspuns:

Pascal si toti followerii lui nu stiau si nu inteleg un lucru. Credinta nu e o alegere de tip economic, prin evaluarea riscurilor, facuta pe loc. Nu e ca si cum ai investi la bursa, stiind ca poti sa pierzi totul sau sa castigi infinit mai mult. Tigere, cine alege sa creada din frica nu va fi credincios cu adevarat.

| Zenithf a răspuns:

Pariul lui Blaise Pascal l-a urmat si a 3-a sluga, care stia ca stapanul este aspru, si si-a ascuns talantul ca sa nu-l piarda.
Daca exista Dumnezeu nu ajunge doar sa crezi in El. Pe cand, la fel de bine, poti sa nu crezi in El, dar prin faptele tale bune sa faci voia Lui, si atunci El sa te rasplateasca, despre asta scria si apostolul Pavel.

| Mădă0611 a răspuns:

Care dumnezeu?

| Holiday a răspuns:

"Pariul" asta de care vorbesti are o groaza de lacune.

El zice asa:
Crezi in zeul crestin - primesti (nu conteaza ce)
Nu crezi in zeul crestin - nu primesti

Exclude variantele

Crezi(in D-zeu) - nu primesti
Nu crezi (in D-zeu) - primesti

Mai sunt si alte variante, dar nu ma mai intind.

Daca iei in considerare doar aceste patru variante si, atentie, le aplici pentru toti zeii, Pascal asta a redus totul la zeul crestin (evident eronat), iata ca din 50% sanse (crezi-nu crezi), ajungi la o sansa infima de "a nimeri" credinta (sau necredinta) corecta.

Pariul asta il poti face despre orice zeu, si mai mult decat atat, nici macar nu exista garantii ca vei primi ceva daca crezi.

| Alphawolf a răspuns:

Iarasi acest pariu.
http://www.tpu.ro/......r-daca-nu/

| AlexanderAdrian a răspuns:

Daca dumnezeu exista, eu nu cred, nu fur, nu sunt o jigodie, nu sunt golan, nu ucid, nu bat, nu insel, nu violez, am o viata guvernata de o moralitate suficient de buna incat sa fiu un om integru, ce pierd?

| Miauti a răspuns:

Pariul lui Pascal va pacaleste... in acel pariu sunt cateva argumente.
1. Daca crezi in Dumnezeu si Dumnezeu exista, o sa fii rasplatit cu o viata vesnica in rai, deci un castig infinit.
2. Daca nu crezi in Dumnezeu si Dumnezeu exista, o sa fii condamnat la un iad vesnic, deci o pierdere infinita.
3. Daca crezi in Dumnezeu si Dumnezeu nu exista, nu o sa fii rasplatit, deci o pierdere finita.
4. Daca nu crezi in Dumnezeu si Dumnezeu nu exista, nu o sa fii rasplatit, dar ti-ai trait viata asa cum ai vrut, deci o pierdere finita.

dar varianta 2 exista o scapare idiferent ca exisata Dzeu si nu crezi, tot vei castiga, deoarece in biblie spune ca in ultimul ceas poti fi salvat.

| HowdidIgethere a răspuns:

ATA, "daca nu vor asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici de ar invia cineva din morti."
Nu vor asculta nici de Pascal ( care a mai spus si altele; "oricat de sarac ar fi cineva tot are ceva de daruit". Si asa a trait si a murit Pascal; la moarte nu mai avea nimic, caci daduse tot. Deci nu a spus cuvinte mari, ci a vorbit din inima, pentru oamenii pe care ii iubea.

| Mechanix a răspuns:

Și ce te face pe tine să crezi că Dumnezeul creștin există. Dar dacă tot ce îndrugați voi e adevărat și acolo sus există o zeitate (nu mă refer la cea creștină) nu cred că ar fi atât de dobitoacă încât să pedepsească un ateu care totuși a fost ok de-a lungul vieții lui, cum nu ar pedepsi un creștin ok sau un musulman ok sau un...cred că ai prins ideea.

Întrebări recente