| AvalohAlyn a întrebat:

Deci pocăiții unii dintre ei cel puțin zic un lucru ce mi-a atras atenția:Că ne putem mântui chiar din viața aceasta doar prin credință în Domnul Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu.
Cum adică te poți mântui doar prin credință? Pot sa mă mântuiesc doar prin credință și chiar din viața aceasta așa cum zic pocăiții dar fără să. ma duc la biserica? Cred in Dumnezeu, mă rog și vreau să încep sa-L cunosc și sa fac voia Lui dar am mari probleme de sănătate de anxietate și depresie și nu pot ajungela biserica, mi-e foarte greu.
Vreau sa incep sa citesc Biblia
Pot să mă mântuiesc doar prin credință așa cum zic pocăiții și din viața aceasta? Îmi doresc foarte mult mântuirea, viața veșnică dar din anumite considerente sunt limitate ca și ce pot face că creștin pentru mântuirea mea din cauza anxietății și depresiei.
Așa este, daca credem toată viața in Iisus Hristos că Fiu al lui Dumnezeu suntem mântuiți prin credință? Evident și să încercăm să facem fapte bune de creștin.
Apostolul Pavel parca zice așa într-un verset :Căci prin credință ați fost mântuiți.
Deci care e adevărul?
Suntem deja mântuiți daca mărturisim pe Domnul Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu toată viața noastră sau de când am descoperit religia/credința?

3 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Om "Nu pot ajungela biserica, mi-e foarte greu."
Cât timp nu există invaliditate în trup nu există scuze pentru a nu merge la biserică.
Când iubim pe cineva traversăm mări și țări. Ba chiar ne împrumutăm de bani dacă nu avem.
Noi trebuie să căutăm mai întâi să cunoaștem pe Dumnezeu. Doar așa Îl vom putea iubi, și doar așa vom deveni conștienți de dragostea Lui pentru noi.
Dumnezeu este dragoste, și doar așa poate exista o relație între Dumnezeu și om.
Este adevărat că Dumnezeu iubește pe toți oamenii; dar El vrea să aibă o relație personală cu fiecare om în parte. Nici nouă nu ne-ar fi de folos o altfel de relație. Caută deci să cunoști personal pe Dumnezeu. Aceasta este nevoia ta și a mea. Aceasta dorește Dumnezeu de la noi. Trebuie deci ca nu cumva ceva din noi să împiedice pe Dumnezeu să ne iubească.
Este o tragedie când un băiat iubește o fată, iar fata se opune și își închide inima din motive egoiste.
Cu cât mai mare tragedie este atunci când omul își închide inima față de Dumnezeu, față de dragostea lui Dumnezeu.

La baza vieții este dragostea lui Dumnezeu în noi, și dragostea noastră față de Dumnezeu ca răspuns la dragostea Lui.
În ce mă privește, eu nu concep viața fără această dragoste, fără această legătură personală dintre om și Dumnezeu. Oricât de bogați și de sănătoși ar fi oamenii, dacă nu există o astfel de relație între ei și Dumnezeu, eu nu pot numi viață un trai fără legătura cu Dumnezeu. Și Cel care ne leagă de Dumnezeu este Domnul Isus Hristos, prin Duhul Sfânt. "Noi vom locui cu el" spunea Mântuitorul despre acela care nu trebuie să facă nimic altceva decât să lase pe Dumnezeu să intre în viața lui. Nu există nimic mai înalt, mai sfânt decât locuirea lui Dumnezeu în om. Așa am fost creați, și doar lucrul acesta ne va aduce împlinire. Orice altceva este amăgire, este imitație ce nu poate să satisfacă nevoia sufletului.

Indiferent de starea în care ne găsim, indiferent de neputințele noastre, noi putem să cerem lui Dumnezeu ca să intre în viața noastră. Putem să ne rugăm pentru așa ceva; căci astfel de rugăciuni sunt dorite de Dumnezeu. Putem să ne rugăm stăruitor și să nu dăm pace sufletului nostru până când nevoia noastră de Dumnezeu nu o va împlini în noi. Noi trebuie să credem că la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință, chiar dacă noi ne simțim neputincioși din multe puncte de vedere.

| alfons2390 a răspuns:

E greu sa gasesti un raspuns dar de asta traiesti o viata intreaga. Poate o sa fii printre putinii care chiar il afla.

| riTeS03 a răspuns:

Da si nu este raspunsul. Cat timp stii adevarul trebuie sa crezi in El. Hristos este calea, adevarul si viata. Mantuitorul spune: "Daca nu ati fi stiut, pacat nu ati avea." - intelegem ca poate unii care nu au aflat de Hristos si de Evanghelia Sa, prin fapte bune morale pe care le fac pentru ca se regasesc in firea umana pot fi mantuiti. Sa nu uitam ce spune apostolul Pavel: "Credinta fara fapte moarta este!". Degeaba ai credinta ca Mantuitorul te va mantui daca nu faci fapte bune. O analogie frumoasa despre mersul la biserica pe care am gasit-o la un preot spune ca biserica este la fel ca un izvor de apa, desi atmosfera pamantului contine foarte multe particule de apa eu tot insetez, iar ca sa imi astampar setea trebuie sa merg sa beau de la izvor. Dumnezeu este peste tot in creatie - este unul din atributele Sale Dumnezeiesti - dar ca sa il aflu, ca sa fiu in comuniune cu El trebuie sa merg la biserica!