| banmole5 a întrebat:

Depresia e o stare in care omul nu mai intelege rostul vietii. Insa Isus a vorbit cum sa iasa omul din depresie fara sa ia antidepresive. Isus a vorbit despre prima porunca "sa iubesti pe Dumnezeu cu toata mintea, inima si trupul tau". Voi cum faceti?

42 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

Acel asa-zis Dumnezeu e cel care m-a facut sa intru in depresie in primul rand. Sa imi pese doar de mine si sa imi caut fericirea a fost ceea ce m-a facut sa ies din depresie. Mi-au trebuit cativa ani, dar macar am reusit.

| banmole5 explică (pentru Mayhem666):

Te inteleg. Te simti ca o pasare iesita din colivie. Insa omiti ca te afli intr-o colivie mai mare decat prima.

| Mayhem666 a răspuns (pentru banmole5):

Ba nu intelegi nimic. Tu nici macar nu stii despre ce vorbesti. Cam asa e cand aberezi continuu, incepi sa nu ai habar de ce mai existi si continui sa vorbesti prostii.

Partidele parlamentare se bat care are dreptate si lumea nu mai stie ce sa mai creada dar cum lumea nu e unita ci condusa pica tot partidele cu bogatanii si saracimea e condusa DAR adevarul nu e la partide ci la Dumnezeu. Asa e si pe TPU.

Nu am fost niciodata la vot si nu voi merge niciodata sa votez niste atei bogati care doar vorbesc de un dumnezeu, niste ipocriti. Dumnezeu ii va distruge la Armaghedonul prezis in Biblie toate paridele si guvernele umane din lume.

| Mayhem666 a răspuns (pentru banmole5):

Nu stiu cum de la intrebarea ta despre depresie, si la raspunsul meu tot despre depresie ai sarit la un raspuns despre politica, politicieni, voturi si partide politice.
Ti-am spus, nu ai logica. Dai raspunsuri random cand nu sti sa aduci un contraargument.

| halogen001 a răspuns:

Cine e dispus sa fie inselat cu povesti primitive, puerile, fanteziste si absurde va trai o viata intreaga in minciuna, iar cine e rational si nu crede in fantezii va duce o viata normala de om inteligent care stie sa faca diferenta dintre realitate si fictiune.

| banmole5 explică (pentru halogen001):

Nu se poate spune despre mine ca ma las inselat. Atata timp cat la tine corectitudinea e ceva relativ si nu ceva absolut, nu se poate spune la tine ca te bazezi pe ceva solid. Relativismul e o ideologie slaba si fara sens in raport cu absolutismul.

| halogen001 a răspuns (pentru banmole5):

Adevarul absulut = minciuna absoluta. Adevarul e unic si la el se ajunge prin stiinta, nu prin credinta in povestile mincinoase, puerile si absurde scrise de niste primitivi pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens

Degeaba imi dai niste citate atata timp cat tu cu mintea ta nu explici nimic.

"Adevarul absulut = minciuna absoluta" - de aici se vede ca nu poate fi nimic adevarat in ceea ce spui. Stiinta omului se bazeaza pe valori absolute sau neschimbatoare. Daca legile fizice ar fi schimbatoare fizica si tot ceea ce stii E NIMIC.

Incearca sa intelegi citatele, ca eu l-am inteles.

Vreau sa vad ca gandesti cu mintea ta si nu copy paste.

Ceea ce spun eu e adevarat pentru ca e real si verificabil:
Dumezeu e asa de bun, de puternic, de drept si de iubitor, incat e invizibil si ascuns in cartile cu povesti.

Dumnezeu e atat de bun, de puternic si de iubitor, a facut tot ce exista si de aceea a facut pentru binele omului viermi, purici, paduchi, plosnite, capuse si tantari.

Dumnezeu e atat de bun, de puternic si iubeste asa de mult omul, incat se ocupa cu minuni inchipuite si lasa omul in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, de sete, in accidente si in razboaie.

Tu faci niste asocieri fara cap si fara coada.

Eu fac asocieri bune:
Un zeu atotputernic si nemuritor poate avea oricand orice si orice ar face nu il inflenteaza cu nimic, deci nu are de ce sa il faca pe om. Omul pentru zeu e nimic, pentru ca poate sa il faca de o infinitate de ori fie la fel, fie mai bine.

Deci logic, are zeul de ce sa il faca pe om? Are de ce sa-l iubeasca, are de ce sa fie interesat de ce face omul, sa il ajute, sa il asculte, sa il rasplateasca, sa il pedepseasca? Evident nu, pentru ca pentru un zeu omul ar fi nimic.
Concluzie: zeul nu l-a facut pe om, nu il iubeste, nu il ajuta, nu il rasplateste, nu il pedepseste si nu e interesat de om.

Si atunci de ce apare zeul in poveste? Simplu. Povestea e scrisa de niste primitivi pentru a insela oamenii naivi si creduli care nu gandesc si accepta orice minciuna fara dovezi.

Un om ca sa fie inselat trebuie sa nu aiba stiinta (sa nu cunoasca adevarul) si sa creada orice minciuna fara dovezi si fara a o trece prin filtrul ratiunii.

Concluzie: La adevar se ajunge prin stiinta, iar la minciuna se ajunge prin credinta.

Oamenii a caror citate le folosesti nu au adus in existenta o societate mai buna ci din contra o societate asa cum este descrisa la 2 Timotei 3:1-5:"Să ştii că în* zilele din urmă vor fi vremuri grele.
* 1 Tim 4:1 2 Tim 4:3 2 Pet 3:3 1 Ioan 2:18 Iuda 1:18
2Căci oamenii vor fi iubitori de sine*, iubitori de bani**, lăudăroşi†, trufaşi††, hulitori*†, neascultători de părinţi†*, nemulţumitori, fără evlavie,
* Fil 2:21 ** 2 Pet 2:3 † Iuda 1:16 †† 1 Tim 6:4 *† 1 Tim 1:20 2 Pet 2:12 Iuda 1:10 †* Rom 1:30
3fără* dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori**, neînfrânaţi†, neîmblânziţi, neiubitori de bine,
* Rom 1:31 ** Rom 1:31 † 2 Pet 3:3
4vânzători*, obraznici, îngâmfaţi, iubitori** mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu,
* 2 Pet 2:10 ** Fil 3:19 2 Pet 2:13 Iuda 1:4 Iuda 1:19
5având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea*. Depărtează-te de oamenii aceştia**.

"nu il inflenteaza cu nimic" - de unde stii tu? Daca omul moare inseamna ca lui Dumnezeu nu-i pasa. Daca nu-i pasa ar fi existat chinul vesnic sau oameni care agonizeaza intre viata si moarte mii de ani. Ori asa ceva nu exista.

Daca omul moare inseamna ca lui Dumnezeu nu-i pasa? Era o intrebare. Am pus punct din greseala.

E normal ca ceva infinit si care poate face orice sa nu aiba placere si sentimente pentru ceva ce poate face oricand de o infinitate de ori. Asta e o logica a bunului simt. O entitate infinita pune mai putin pret pe un om decat pret pun eu pe un fir de praf.

Nu poti nega ca omul sanatos nu accepta moartea si doreste sa traiasca vesnic. Asta e o dovada ca Dumnezeu a pus in om gandul vesniciei. Eclesiatul 3:11:"A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei". Ceva care are doar evolutie si supravietuire in cap ar fi ilogic sa se gandeasca la asa ceva. E o dovada a existentei lui Dumnezeu. O dovada ca lui Dumnezeu ii pasa de om si ii ofera omului speranta de a trai vesnic recapatand ceea ce a pierdut Adam prin pacat. De aceea a venit Isus ca sa moara in folosul rascumpararii omului din pacat si moarte. Medicii nu au descoperit cauza imbatranirii pentru ca cauza imbatranirii la om e pacatul mostenit. Pacatul inseamna lipsa iubirii pentru Dumnezeu, refuzul existentei lui Dumnezeu, ignorarea scopului etern al lui Dumnezeu cu omul.

"Nu poti nega ca omul sanatos nu accepta moartea si doreste sa traiasca vesnic."
Eu sunt sanatos, accept moartea si nici nu imi doresc sa traiesc vesnic.
Promisiunile din Biblie cu viata vesnica si nemurirea sufletului sunt false. Nu exista nici un suflet si nici viata vesnica.

"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough

"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud

"Eu sunt sanatos, accept moartea si nici nu imi doresc sa traiesc vesnic." - tu nu-ti doresti sa traiesti vesnic pentru ca ai o gandire limitata, esti orbit de Satan.

Biblia nu ajuta la nimic. Dumnezeu e un personaj imaginar ca si Satan. Nimeni nu traieste vesnic. Cine are stiinta traieste mai bine si macar nu moare prost si inselat de niste primitivi cu niste povesti absurde si mincinoase.
Un om e inselat mai usor atunci cand e credul si nestiutor. De aceea oamenii necinstiti si mincinosi care au scris povestile insista atat de mult pe credinta, pentru ca nu au dovezi si ca sa poata insela oamenii le cer acestora credinta. Asa au fost inselati si bunicii si strabunicii nostri cu aceleasi povesti mincinoase, primitive, absurde si rupte de realitate. Acum informatia circula mai bine si oamenii care gandesc au sansa sa renunte la primitivismul evului mediu, la minuni, magie, superstitii, dogme, ritualuri primitive. In felul asta pot trai o viata normala, in locul unei vieti marcate de minciuna, nestiinta si primitivism.

Sistemul lui Satan e format din oameni care cred ca stiu multe ca stiu multa istorie care au multa politica in cap oameni cu multa carte. Oameni formati de Satan in facultati si scoli pline de profesori care cred in evolutie. Inainte de asta erau filozofi, erau oameni religiosi care lucrau cu demoni. Vezi in cartea biblica Exod ce fel de oameni de stiinta avea faraonul.

PhD inseamna doctor in filozofie in filozofiile lui Satan chiar daca e vorba de stiinta laica.

Dumnezeu daca exista, daca era bun si atotputernic facea omul bun, destept, corect, drept, il elimina pe Satan si totul era perfect.
Se vede deci ca Dumnezeu nu exista decat ca personaj imaginar de poveste absurda. Un Dumnezeu puternic si bun care a facut tot ce exista nu facea omul prost, pacatos, naiv, credul si nestiutor. Nu-l mai facea nici pe Satan si daca Satan nu era bun il elimina, deci povestea e absurda si fantezista.

Biden a zis ca armata afgana trebuia sa rezolve talibanii si nu armata SUA. Dumnezeu a creat pe om ca sa-si dea singur seama omul in ce mocirla s-a bagat si sa se intoarca la Dumnezeu. Cei cativa care se intorc la Dumnezeu si se caiesc Dumnezeu va face o noua civilizatie umana care va instaura paradisul in Imparatia lui Dumnezeu care va anihila toate guvernele umane din prezent sau din acest sistem. Dumnezeu nu intra cu cizmele in viata omului. Satan incearca sa imite adica nu intra in casa omului decat daca i se deschide usa.

| Cretinul112 a răspuns (pentru halogen001):

Omul care ti zice ca stie adevarul absolut e un mincinos.

| banmole5 explică (pentru Cretinul112):

Cine spune ca nu exista adevar absolut e un mincinos.

| Cretinul112 a răspuns (pentru banmole5):

Am zis ca nimeni nu stie tot, geniule

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depresia este un ocean negru și adânc, în care omul se afundă, necrezând să se poate ieși vreodată de acolo, însă brațul tare al Lui Dumnezeu nu este prea scurt ca să scoată și de acolo. E de ajuns să Îl strigi în inima ta, când nu poți deschide gura. happy

| banmole5 explică (pentru anonim_4396):

Poftele omului sunt trecatoare. Cand e tanar are chef de mult sex. Cu cat imbatraneste ii scade libidoul. Deci Biblia e adevarata. 1 Ioan 2:17. Lumea si pofta ei trece.

| anonim_4396 a răspuns (pentru banmole5):

Dar cine face voia Lui Dumnezeu rămâne în veac.

| banmole5 explică (pentru anonim_4396):

Abel chiar daca e mort traieste. Oamenii rebeli chiar daca traiesc sunt ca morti.

| h379m3973423 a răspuns:

Citesc 1Petru 1...

| Gligore2000 a răspuns:

Iisus s-a nascut evreu si a murit evreu.
Cum spuneam mai inainte nu am incredere in evrei.

| banmole5 explică (pentru Gligore2000):

Evreii au ramas cu ravna indusa de Iahveh dar care nu mai e cu ei. Ravna evreilor e o dovada ca evreii au avut ca dumnezeu pe singurul dumnezeu adevarat dar care i-a abandonat. Daca relatarile biblice despre cucerirea canaanitilor cu ajutorul lui Dumnezeu nu erau adevarate evreii nu erau atat de motivati sa cucereasca lumea.

| Cretinul112 a răspuns:

Tu taci ma

| Patriotul2689 a răspuns:

Depresia este o stare a omului rătăcit, care, fiind departe de Dumnezeu, este deprimat. Întoarcerea la Dumnezeu (și, implicit, la Iisus) este singura sa șansă. "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." (Ioan 14; 6)

| Mayhem666 a răspuns (pentru Patriotul2689):

"Depresia este o stare a omului rătăcit, care, fiind departe de Dumnezeu, este deprimat. Întoarcerea la Dumnezeu (și, implicit, la Iisus) este singura sa șansă. "

Minti. Pot sa confirm chiar contrariul, din propria experienta.