| RAY a întrebat:

Deși Isus afirmă superioritatea celor care au credință fără dovezi fizice, el a fost totuși dispus să-i arate rănile lui Toma și să-l lase să le simtă. Acest lucru a fost folosit de teologi ca o încurajare biblică pentru utilizarea experiențelor fizice, cum ar fi pelerinajele, venerarea moaștelor și ritualul în consolidarea convingerile creștine

desi nu avem nevoie de dovezi si doar de convingeri bazate pe credinta?
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ne%C3%AEncrederea_lui_Toma

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Da, teologii crestini doxati recunosc pe larg ca nu se poate dovedi valoarea de adevar a crestinismului.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

E o diferență. Isus era viu. Moaștele sunt cadavre sau resturi de cadavre care nici nu pot fi identificate ale cărui "sfânt" sunt. Si Biblia interzice categoric închinarea la altceva sau altcineva deca lui Dumnezeu si Isus dar in duh si adevăr.

| RAY explică (pentru TamplaruAnisoara):

Tu ai inteles intrebarea mea?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru RAY):

Am inteles-o. Tu nu deduci din postarea mea ca teologii sunt greșiți. Si ca ei nici macar nu se iau după Biblie când practica aceste obiceiuri. Daca sunt întrebați te trimit la TRADITIE. Aceasta carete este opera celor care au introdus închinarea la moaște, la icoane, la cruce etc.

| RAY explică (pentru TamplaruAnisoara):

Deși Isus afirmă superioritatea celor care au credință fără dovezi fizice?

| Onisim10 a răspuns:

Pai da, teologi spun una.
Ei i-au dovezi care le convin numai lor din Biblie.
Dar nu se i-au după ce e scris in Biblie.
În Biblie, scrie să nu îți faci chip cioplit, și nici vreo înfășoare căreia sa te închini, decât mi-e să va închinați.
Despre astea teologii ce spun?
Popa ce spune despre aceste cuvinte?
De ce se fabrică icoane, la care se închină oameni?
Poate nu e un răspuns, mai mult e întrebare, dar poate ai înțeles.