anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Desi nu exista nici o descriere fizica a lui Iisus, Dumnezeu, sau Satana, bisericile crestine (catolica, ortodoxa, etc.) abunda in "poze" care-i reprezinta. De ce? Oare nu-i asta una dintre cele mai mari minciuni?

41 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Isi dau si ei cu parerea ca asta e treaba lor pana la urma,sa faca personajul pozitiv sa inspire bunatate, sa fie "placut" si personajul negativ urat, cat mai antipatic.

| Rapplex a răspuns:

Trebuiau si ei sa aiba habar macar la ce se roagalaughing. Astia tot zic sa citesc Biblia, dar sunt unii care au descifrato, dar crestinii sunt prea mareti sa recunoasca adevarul. Poti sa-i spui unui crestin de singularitate? Nuu, ca si aia e facuta de D-zeu.Ei nici nu stiu sa isi studieze credinta si sa vada ca D-zeu tot din nimic a facut Universul, sau si-o fi sacrificat vreun picior sa faca Universul? Nu cred, din moment ce e Duh.Eu am zis ca prostia ii mare, dar pacat ca nu poate fi masurata.Si imi mai spun crestinii "E ilogic ca ceva sa apara din nimic".Deja m-am saturat sa fiu considerat tampit de unii care habar nu au nici macar ce sustin, dar mai ce le spun eu.Unu mai spunea pe aici ca dovezi ale existentei lui D-zeu sunt relatarile unor oameni ce spuneau ca au vazut avioane, bombe si mai stiu eu ce. Daca mai ai o farama de ratiune in capul ala de roman(de mult secat de inteligenta), iti dai seama ca aia erau non-pamanteni, adica extraterestrii. Daca ne mai uitam si la dovezile din prezent, cum ca Universul este infinit si ca s-au descoperit microorganisme in gheata de pe Marte, si la afirmatia Vaticanului ca exista extraterestrii(auzi ca cica si ei is alu D-zau si cica is fratii nostri), trebuie sa fi total idiot sa refuzi adevarul.Arhivele Vaticanului sunt singura cale de a lumina oamenii.Tin sa spun ca acolo nu se afla bazaconiile pe care le spune Papa la tv, ci acolo se afala adevarata istorie a voastra, a oamenilor. Daca Biserica nu ar avea nimic de ascuns, nu ar mai fi tinute sub cheie, si nu ar mai avea acces la ele doar papa si foarte putini cardinali. Wake up!

| Filip23 a răspuns:

De ce te preocupa asta asa de mult? Tu oricum nu crezi in Dumnezeu, indiferent ca icoana lui Iisus seamana sau nu cu El.

| anonim_4396 explică (pentru Filip23):

Ai dreptate. Nu cred in felul in care o fac ipocritii care il considera un mos cu barba alba, si o bata in mana.
Alta data, raspunde strict la subiect, si nu mai pune intrebari fara relevanta.
P.P. Parca ti-am spus mai demult sa nu mai raspunzi intrebarilor mele. Conformeaza-te!

| Filip23 a răspuns:

1.Omule, in cazul ortodoxismului sunt reprezentari facute de pictori bisericesti sau monahi. Nu sunt identice doua icoane facute de doi pictori diferiti. Cei mai multi incearca sa imite icoane mai vechi. Asta inseamna ca suntem mincinosi?
2. Raspund la intrebari postate pe rubrica religie, chiar daca sunt antireligie

| DeliaDaniela a răspuns:

Mda... desi sunt ortodoxa nu pot sa ma inchin la pozele si picturile pe care unii oameni le fac! fara sa jignesc convingerile vreunui crestin, dar toate icoanele sunt fara valoare... nu pot nici macar sa se curete de praf, cum ar putea sa imi indeplineasca mie vreo rugaciune? laughing stiu ca unii zic ca de fapt ei se inchina la D-zeu cand se uita la icoanele alea, dar atunci de ce le idolatrizeaza atat?! oh go on

| Anonimgirltpu a răspuns:

Religia e ceva intim. Eu pot sa imi imaginez divinitatea asa cum vreau eu. Nu e nicio minciuna. Fiecare religie isi imagineaza cum vrea. Ce te bagi peste religiile altor oameni?
Iisus e barbat din cate stim noi. Asa ca s-a desenat o fata de barbat oarecare. Ca nu l-a vazut nimeni pana la urma

| Yugeen a răspuns:

"De ce?"

Unul dintre motive este pentru ca asa functioneaza mai usor manipularea in masa... precum si indoctrinarea... si spun asta in general ci nu doar in cadrul religiei.
Pana si reclamele (adica marketing-ul) se bazeaza cam pe aceleasi principii: produsul lor este cel mai bun, este cu siguranta mai bun cu 50% decat restul produselor si nu dauneaza la fel cum o fac restul... pe sistemul "bine si rau", "alfa si omega" si alte astfel de comparatii.

Prin Biblie, pe undeva, scria ca Dumnezeu ar fi spus, in cazul legilor, ca ele sa fie scrise in inimi ci nu in pietre... iar ca urmare "credinciosii" s-au apucat sa reproduca "pietre" intr-un numar si o varietate din ce in ce mai diverse. Cata inteligenta, nu-i asa (iertata sa-mi fie ironia)?

In schimb, este greu sa congingi lumea ca ceva/cineva exista... cu toate ca cevaul/cinevaul nu prea poate fi perceput, sanatos mintal fiind.
Vezi vantul? Dar mirosul?
Vantul il simti si ii vezi actiunea prin frunzele copacilor, prin afisele ce flutura in vant, etc. iar in cazul mirosului ai un simt cu care il poti percepe.
Pe Dumnezeu cum il percepi? Asa cum te-au invatat altii (aici poti include si Biblia, cu toate ca o parte din ea poate sa contina si adevaruri nedeteriorate de-al lungul timpului [da... aici ma refer la jocul acela purtat in mai multe persoane in care eu iti soptesc ceva, tu soptesti mai departe si tot asa astfel incat la ultima persoana ajunge orice altceva decat ti-am soptit eu tie]) ca TREBUIE sa fie perceput. Eventual, iti folosesti imaginatia si creativitate care insa sunt resurse ci nu simturi!

ar mai fi un lucru: eu nu accept ca un Dumnezeu atotputernic/stiutor/etc. sa aiba nevoie de intermediari (preoti, religii) ca sa ajung eu sa cred in el sau macar sa il cunosc si sa decid daca merita orice din partea mea!
Pe sistemul ca toti suntem egali, ar fi mult mai simplu sa se prezinte tuturor in mod direct, nu?
"- Copiii mei, eu sunt tatal vostru; asta sunt, asta fac, iar voi puteti sa faceti ce va taie capul insa atentie, mai e si un scaraoschi iar daca nu sunteti/faceti asa cum vreau eu, voi o sa ajungeti la el in ceaun si n-o sa va placa!" (Ironia asta, bat-o vina happy )
"- Pentru ca tot sunt tatal vostru, pedeapsa asta "hot" e mai mult de ochii lumii pentru ca oricum puteti sa gresiti macar odata si va iert, asa ca nu-i nici un stres."
Hai sa fim seriosi, pentru ca tot vorbeai de minciuni!

Noroc!winking

P.S. Stii vorba aia: "prostim poporul cu televizorul"? Unii daca vad un porc zburator vor crede ca porcii zboara... de ce n-ar crede si alte lucruri mai putin S.F. cum ar fi imaginea de "bine" a unei fete calme (Iisus) sau cea de "rau" a unui demon?

Off-Topic...
Asa-i ca ti se pare "minunata" decizia de a "suge" milioane din bugetul de stat pentru contruirea asa numitei "Catedrala Neamului" in timp ce unii mor de foame cu toate ca nu sunt oameni rai, lasi, lenesi, etc? Este si mai "mirific" faptul ca BOR (Biserica Ortodoxa Romana) chiar primeste banii respectivi in timp ce oamenii chiar mor de foame, nu au locuri de munca, nu au posibilitatea de a studia pentru ca unde se inchide o scoala se ridica doua biserici (exagerez putin cu exemplul anterior dar in ultimii 20 de ani s-au ridicat ~4.000 de lacasuri de cult si vezi bine unde s-a ajuns in ziua de azi, ce taxe stupide avem si faptul ca banii de taxe sunt mai degraba banii de biruri, pentru ca la noi oricum nu se prea intoarce nimic in schimb).

Imi cer scuze pentru ca am deviat de la subiect insa consider ca lucrurile mici se leaga intre ele si asa se ajunge la o problema mai mare, de fond, ce are stransa legatura cu minciuna (in general, fata de lume).
Nu am vrut nici sa contest existenta unei fiinte superioare, a unui creator, ci doar sa accentuez faptul ca religia si in speta Biserica (Ortodoxa Romana cel putin) (la nivel de institutie) se ocupa cu minciuna.

Apropo, ai fost atent la partea in care "Preafericitul Daniel", patriarhul BOR, spunea ca este nevoie de Catedrala Neamului pentru ca nu mai au loc preotii in (sfantul) altar? El oare asa isi conduce "turma"? Mie, daca mi-ar muri de foame "oile" nu le-as creea tot mai multe acoperisuri sub care sa poata sa-si duca "fericita" existenta ci le-as creea conditii de a trai cel putin intr-un mod civilizat sau macar sustenabil pentru o viata decenta.
Ce ti-e si cu "păstorii" astia... laughing

| TotLora a răspuns:

Pentru ca se scot bani frumosi din vanzarea acelor ' poze '.

| anyia a răspuns:

Biserica manipuleaza oamenii. Ar fi fost inutil sa vina preotul la slujba si sa inceapa sa vorbeasca de Dumnezeu, fara ca nimeni sa-l cunoasca. E ca si cum eu as incepe sa vorbesc despre Osho si nimeni sa nu fie interesat de acest individ. Asa ca...de ce sa nu luam noi niste culori si o foaie si sa trecem la lucru? Un batranel simpatic, imbracat in alb, cu chip angelic si ochii blanzi. Nu asta vor crestinii? Desi toata lumea stie ca nu exista descrieri ale lui Isus, Dumnezeu, Sf. Petru sau cine mai vrei tu, daca au in minte o imagine(care ii reprezinta pe acestia), credinta lor e mai mare. Te intrebi de ce? Pentru ca le este mai usor sa creada minciunile altora decat sa descopere ei singuri adevarul. Toate cele bune!

| crynys a răspuns:

Sunt simboluri ale lor. Tu trebuie sa intelegi ca Dumnezeu nu este un mos care se uita din ceruri la tine cum este el in "poze" dar cred ca nu ai citit biblia si daca ai citit-o nu ai inteles nimic din ea. Dumnezeu traieste in noi si este parte din noi, partea buna a sufletului nostru iar cu partea rea a sufletului nostru se ocupa diavolul din asta de zice ca esti purtator de Dumnezeu adica de viata. Ma rog voi toti care puneti intrebari tampite nu ai citit biblia si va e imposibil de inteles ce spunem noi paici. Intai informeaza-te si dupa aia daca nu intelegi pune intrebari.

| JnY a răspuns:

Daca reusesti sa intelegi termenul "metafora" vei reusi sa-ti descifrezi singur(a) raspunsul!

| anonim_4396 explică (pentru JnY):

Sa inteleg faptul ca picturile si toate icoanele sunt niste opere artistice metaforice? O credinta se bazeaza pe metafore?
Sau, sa inteleg ca ma faci prost intr-un mod subtil?

| JnY a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa stii ca icoanele nu au nici o legatura cu Divinitatea! sunt doar niste imaginatii pe langa faptul ca se incalca a 2-a porunca prin intermediul lor.Cand am zis de metafora am facut direct legatura la Biblie, pentru ca totusi Biblia iti da niste informatii cu privire la intrebarea ta, insa doar prin intermediul unor metafore.

| crisbebe a răspuns:

Faci o mica mare greseala:in primul rand pe Dumnezeu nu l-a descris nimeni niciodata ci daca ai fost atent la ora de religie D-zeu este fara inceput si fara sfarsit si mintea nu are puterea sa si-l imagineze, pe cand pe Iisus si Satana lumea ia vazut pentru ca Iisus a trait pe pamant si pe Satana l-au vazut cei care au fost in Iad si i-a eliberat Iisus cand a reinviat.
Deci exista o descriere la toti in afara de a lui Dumnezeu care niciodata biserica nu L-a descris.

| BIS99 a răspuns:

Da, şi mie mi se pare ciudat. Dar asta nu înseamnă că este o minciună. Citeşte biblia şi o să înţelegi!

| anonim_4396 explică (pentru BIS99):

Raspunsul dat user-ului mihairacu este valabil si pentru tine.

| BIS99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eşti! Am întrebat eu ceva?

| anonim_4396 explică (pentru BIS99):

Ai dreptate. Rectific: daca nu intelegi o intrebare atat de simpla, de ce raspunzi cu sfaturi inutile?

| BIS99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Să citeşti biblia nu e un sfat inutil!

| Vladuthz a răspuns (pentru BIS99):

Bai tata cand va aud, citeste biblia...mai dava'n pana mea, aduceti voi argumente bai ratonilor, nu ne mai tot sfatuiti sa citim biblia

| LightingManuel a răspuns:

Nu.cea mai mare minciuna e prostia ta, ca nu ai auzit de sf traditie.nu spune in biblie asta ca nu trebuie. Daca trebuie inseamna ca trebuie, chiar trebuie sa te duci la spitalu de nebuni.Si ca sa vezi ca asa e am sa iti spun o intrebarebig grinai bacu la mate,si tu zici ca e o minciuna cerinta aia, mai bine sa i spui cum te-ai culcat tu aseara, sau cat ai baut... Exact asa e si cu biblia.nu a scris in ea,ca ea avea un caracter misonar, nu venea sa iti spuna iauite pe Iisus un om de atata lungime si...A zi iauite pe un Dumnezeu Uman care a inviat din morti, si oameni care lau vazut pe Iisus si Apostoli si ucenici apostolilor Il descriu pe El in cartile istorice.De exemplu Maica Domnului este descrisa si chiar pictata, o icoana de 2000 ani care o arata asa cum erea,si descrisa in cartea vietile sfintilor, si mai cauta matale, lasa tigarea sau cu ce sunteti voi uni.pa

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asteapta sa apara Ema, sigur o sa te lamureasca ealaughing

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Au aparut deja cativa "lamuritori" laughing Ceea ce nu inteleg, este faptul ca ei nu pot da un raspuns simplu unei intrebari foarte simple, care nu lasa loc de interpretare. De ce oare? laughing

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Am ezitat sa raspund, pentru ca acest user are darul de a se lega de orice raspuns pe care il dau eu! Dar o sa incerc sa dau totusi un raspuns in care sa imi exprim parerea mea.Se spune ca pe giulgiu care a fost pus pe fata Domnului Isus, a ramas imprimat chipul Sau.Mai cred ca exista picturi de pe vremea Domnului Isus facute de martori oculari.

| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

De ce ar trebui sa fiu mereu de acord cu tine? Cum s-a ajuns de la imprimarea de care vorbesti, la niste picturi detaliate, folosite in biserici?
Modul in care erau infasurati cei morti in perioada in care a trait Iisus nu poate proiecta imaginea unui chip. Intelegi? Este vorba despre o INFASURARE a giulgiului, nu despre simpla asezare a acestuia pe fata mortului. Poti sa explici cum de apare imaginea vaga a unui chip pe o singura portiune din acel giulgiu, cand fata mortului era infasurata de mai multe ori?
P.P. Te rog sa-mi dai un link unde pot vedea acele picturi cu chipul lui Iisus. Link-ul sa fie despre o concluzie unanima a clericilor si a oamenilor de stiinta.

Ce treaba are Wikipedia cu adevarul adevarat? Este sau nu este chipul lui Iisus, din picturi si icoane, cel adevarat? Doar atat vreau sa raspunzi: da, sau nu.

Exista miracole.Eu cred ca la Dumnezeu totul este posibil.

M-ai lamurit de nu mai pot dormi la noapte. Atunci cand faci o afirmatie, cauta sa n-o mai dai in "minuni". Eu am pus o intrebare simpla, iar tu nu stii sa raspunzi la subiect. Iar asta o faci de obicei. Una intreb eu, si alta raspunzi tu. Cred ca esti doar un copil.

Eu cred ca este posibil ca sa fi ramas pe giulgiu chipul Domnului Isus, tinand cont ca pe fruntea Lui purta o coroana de spini, si cred ca curgea mult sange.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am mai vazut-o laughing
Mai Anti, daca l-au zugravit dupa fiziologia tipica acelor vremuri, de ce nu apare cu ten masliniu? O fi vorba de vreo depigmentare, ca a lu' M. Jackson?
Si inca ceva... Cu ochi albastri? big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Kron? scrisul e mai periculos decat vorba; ramane.de aia noi avem vorba romanii.ce e scris e sfant.adica nu poate fi contestat.atat mai lipsea.sa fie descrieri ale lui dumnezeu, Iisus si satan.scrise.hai sa-ti spun eu ceva; Dumnezeu tatal este izvorul, Iisus este raul si Duhul sfant este cel pe care noi il sorbim.acestea trei se afla una in alta si sunt de aceeasi natura, si sunt una.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Si totusi, nu ai raspuns intrebarii mele. Este o intrebare atat de complexa? De ce nu exista o descriere fizica a lui Iisus, daca este un personaj atat de important, al 2-lea ca importanta dupa dumnezeu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vreau doar niste raspunsuri simple si logice, asa cum este si intrebarea mea. Fara indoiala ca Iisus a existat. Dar, cum arata bai omule, daca nimeni nu l-a descris in Biblie?
P.P. Bai, tu tii cu ursu'? laughing

| apopa2024 a răspuns:

Experimentati serviciile de reparare, renovare si instalare acoperisuri cu maestri priceputi - https://anunturi-reparatii-acoperis.ro/

| apopa2024 a răspuns:

S.C.HOLBAN ROOF S.R.L specializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Montaj acoperis.Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://acoperisuripremium.eu/

| mihairacu a răspuns:

Ce anume? Chipul lui Isus sau existenta lui?

| anonim_4396 explică (pentru mihairacu):

Ce faci ba, de ce intrebi in loc sa raspunzi? La ce crezi ca ma refer cand spun "descriere fizica"? Daca trebuie sa-ti desenez, spune-mi.

| Scarecrow a răspuns:

Sunt sigur ca vrei sa spui picturi si nu poze.
Si eu mi-am pus de nenumarate ori intrebarea asta si cred ca,dat fiind cele scrise in biblie precum ca pe om Dumnezeu l-a facut dupa chipul si asemanarea sa,inseamna ca acele picturi sunt "corecte" daca ma pot exprima asa, iar restul detaliilor privind portul, lungimea parului si a barbii.nu existau frizeri? laughing

| Bogdan_2206 a răspuns:

Eu sunt satana si te chem la mine fiule.