Maria,mama lui Ioan Marcu-FAPTE12:12
Maria,mama lui Isus-Luca1:26-31
Maria,sora lui Lazar-Ioan12:3
Maria Magdalena-Ioan20:18
Nu am stat niciodata sa le numar dar stiu ca sunt pomenite : Marea Rosie, Marea ce mare, Marea Galileii, Marea Moarta.
Despre Marea Rosie, se vorbește în cartea Exodul.
Hotarul vostru dinspre apus va fi Marea cea Mare aceasta va fi hotarul vostru la apus. (Num.34:6)
se va cobori iarasi spre Iordan, ca sa ajunga la Marea Sarata. Aceasta va fi tara voastra, cu hotarele ei de jur imprejur." (Num.34:12)==asta trebuie să fie Marea Moartă
Ne-am intors si am plecat in pustiu, pe drumul care duce la Marea Rosie, cum imi poruncise Domnul; si am ocolit multa vreme muntele Seir. (Deut.2:1)
Tinutul vostru se va intinde de la pustiu si Liban pana la raul cel mare, raul Eufrat, toata tara hetitilor, si pana la Marea cea Mare, spre apusul soarelui. (Ios.1:4)
În noul testament se vorbește despre mare, dar nu spune despre care mare este vorba
A parasit Nazaretul si a venit de a locuit in Capernaum, langa mare, in tinutul lui Zabulon si Neftali, (Mat.4:13)
Dupa ce ne-am ispravit calatoria pe mare, din Tir am plecat la Ptolemaida, unde am urat de bine fratilor si am stat la ei o zi. (Fapt.21:7)
Dupa ce am trecut marea care scalda Cilicia si Pamfilia, am ajuns la Mira in Licia. (Fapt.27:5)
Trecuse destul de multa vreme, si calatoria pe mare se facea primejdioasa, pentru ca trecuse chiar si vremea "postului". De aceea Pavel a instiintat pe ceilalti (Fapt.27:9)
Fiindca eram batuti foarte tare de furtuna, a doua zi au inceput sa arunce in mare incarcatura din corabie, (Fapt.27:18)
In noaptea a paisprezecea, pe cand eram impinsi incoace si incolo cu corabia pe marea Adriatica, pe la miezul noptii, marinarii au banuit ca se apropie de pamant. (Fapt.27:27)
și despre niște lacuri pe care ei le numesc mări gen „ Marea Galileii",
Pe cand trecea pe langa Marea Galileii, Isus a vazut doi frati: pe Simon, zis Petru, si pe fratele sau Andrei, care aruncau o mreaja in mare; caci erau pescari. (Mat.4:18)
Isus a plecat din locurile acelea si a venit langa Marea Galileii. S-a suit pe munte si a sezut jos acolo. (Mat.15:29)
Dupa aceea Isus S-a dus dincolo de Marea Galileii, numita Marea Tiberiadei. (Ioan.6:1)
Dupa aceea Isus S-a mai aratat ucenicilor Sai la Marea Tiberiadei. Iata cum S-a aratat: (Ioan.21:1)
El i-a scos din Egipt si a facut minuni si semne in Egipt, la Marea Rosie si in pustiu, patruzeci de ani. (Fapt.7:36)
Deci Marea cea Mare, == care ar putea să fie Marea Mediterană, Marea Galileii= Marea Tiberiadei, Marea Roșie, Marea Sărată==Marea Moartă, Marea Adriatică și diverse mări, dar nu precizează explicit numele lor.