Eu am citit pana la Lot. Multumesc ca dai citate din Biblie. nu prea am timp sa o deschid si ma bucur ca gasesc aici citate. Date chiar de atei.
Faptul ca nu cred in asa-zisul zeu al celor trei mari religii (iudaica, islamica, crestina)nu inseamna automat ca sunt ateu.
Sunt pasionat de istoria religiilor.Biblia din pacate nu este o sursa demna de incredere.Traducerile sunt intentionat gresite, si asta ma supara cel mai tare.
Nu stiu biblia pe de rost. Dar parca imi amintesc dintr-un film (Rut) ca Kemosh era idol al moabitilor.
Ai inteles bine.
Toti ceilalti colegi Elohim ai lui YHWH au devevenit ori idoli de piatra ori demoni in viziunea teologilor.
Moab intemeietorul Moabului a fost nepotul lui Avraam.Erau rude si se omorau intre ei.
Din acest motiv se simteau indreptatiti sa-i "nimiceasca" si sa le fure teritoriul, aurul in primul rand, sa le extermine populatia lasand in viata doar virginele pentru soldati.
Iehova este Suveranul universului deoarece este Dumnezeu, Creatorul și Cel Atotputernic (Ge 17:1; Ex 6:3; Ap.16:14). El este Proprietarul tuturor lucrurilor și Sursa oricărei autorități și puteri, Conducătorul Suprem (Ps 24:1; Is 40:21-23; Ap. 4:11; 11:15). Într-o cântare, psalmistul a spus: „Iehova şi-a întărit tronul în ceruri şi regatul său se întinde peste toate lucrurile" (Ps 103:19; 145:13). Discipolii lui Isus i s-au adresat lui Dumnezeu în rugăciune astfel: „Domn Suveran, tu eşti Cel care a făcut cerul [și] pământul" (Fa 4:24). În cazul națiunii Israel, Dumnezeu deținea cele trei puteri fundamentale: judecătorească, legislativă și executivă. Profetul Isaia a spus: „Iehova este Judecătorul nostru, Iehova este Legislatorul nostru, Iehova este Regele nostru" (Is 33:22). Iar în Deuteronomul 10:17, Moise descrie într-un mod remarcabil calitatea de Suveran a lui Dumnezeu.
Multi zic si de Steaua Bucuresti ca este cea mai tare echipa de fotbal din Univers.Au si scris asta pe diferite chestii.
Evreii aveau obiceiul de a exagera cu laudele catre elohimul lor.
Dar si ceilalti nepoti ai lui Avraam aveau alti elohim (Moabitii, amonitii) etc.
Acestia se mai razboiau din cand in cand in incercarea de a fura un petec de pamant. Yahve a fost dintotdeauna nemultumit de mostenirea sa.
Un Dumnezeu atotputernic nu avea nevoie sa lupte pentru un petec de pamant.
Biblia și istoria, arheologia confirma ca Iehova este Dumnezeul Atotputernic. Dacă citești mai bine contextul vei înțelege.
Biblie se scrie cu majuscula adica cu B mare.
Vezi ca si crestii au scris in versiunea lor "Dumnezeu" cu "D" mic, cand s-au referit la Chemos. Doar al lor are voie cu litera mare.
Nu observasem.
RAY întreabă: