Urzi23 a raspuns cu intelepciune:
Poate erai obosit si nu ai citit textul
"pe fată pentru că n-a ţipat în cetate,"
Banuiesc ca nu stiau de psihologi si de legile din sec XXI
Dar nici SIDA si alte bolesnite nu aveau si nu erau desfrinati asemeni animalelor Pastila de a doua zi nu stiau de ea si nici de suplimente naturale de vitamine si alte porcarii si erau sanatosi tun Handicapati nu se nasteau ca acum pe banda rulanta. Avorturi nu faceau, Sa pui si oprimarea homosesxualilor te rog
Si totusi, sa o mori?
Apropos avorturi existau, existau si persoane cu handicap si erau atat de sanatosi incat perioada medie de viata in antichitate era de 30 de ani.
Esti prea generos cu cei 30 de ani ca majoritatea mureu pe la 5-6 rar care mai apucau 17-18 De acolo au luat tiganii apucaturile de insoara copii pe la 12 ani sa fie siguri ca nu mor fara sa fi gustat din D/S. Sunt convins ca la evrei nu gaseai batrini cu barba sura si sunt doar inventii.
Pai exact, iar aici nu e vorba de viol ci de culcatul de buna voie.Nu cred ca i-ar conveni nimanui sa stie ca este inselat/a cu 10 mi de persoane.
Versetele 22-29 se refera la viol, si ca sa fii convinsa, uite alta traducere: "Dar dacă omul acela întâlneşte în câmp pe fata logodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea" - 25
Te rog sa ma scuzi dar vad ca pe aici este un mare lux sa gindesti. Inainte de revolutie se condamna la moarte pentru subminarea economiei de stat suma delapidata mai mare de 100.000 Lei=10. 000USD daca aplicam legea si acum mai era tara la pamint? Era o lege dreapta =? si este chestie de 22 de ani. Acum hai sa fim seriosi sa ii judecam pe cei de acum 5000 ani prin prizma noastra. Poate sa le sarim la beregata ca nu stiau de procesorul Intel si de dinozauri chit ca le mai gaseau oscioare prin desert si le foloseau pe post de bite. Putem sa ii acuzam de sadism ca omorau cu pietre dar inca nu descoperisera curentul alternativ sa faca scunele electrice ca sa ii prajeasca.Nu erau subtili in analiza ca americanii la Guantanamo dar se descurcau si ei cum puteau.
Esti in ratacire daca te duci la D/S gasesti alte minuni.Ei judeca pe cei de acum 5000 ani prin D/S de pe TPU
Da-mi si capitolul
Sunt sute de minini pe acolo, zici ca sunt telenovele
E ideea ca omori victima unui viol cu pietre sau ca o pui sa se marite cu violatorul. Asta e cuvantul lui Dumnezeu.
Nu discutam metodele de executie.
Treaba e ca oamenii se ghideaza si astazi dupa niste scrieri din antichitate si le sustin pana in panzele albe. Sunt o gramada care sustin ca Biblia e cuvantul lui D-zeu si trebuie sa o urmam. Deci ei ori ar trebui sa omoare cu pietre victimele violurilor in Piata Victoriei, ori sa recunoasca ipocrizia.
Capitolul 22
Ok
Eu sunt nou pe aici si am fost socat dar am facut 3 Sf Cruci si zic hai sa le dau o mina de ajutor.Mai cu gura pe ei mai cu evolutia in gard ca ei traiesc di auzite si plimba ciinii prin parc si zic ca au iesit cu bunica la plimbare sunt ciudati rau.Sa ii vezi cind se roaga toti musai cu fata la Catedrala Antipa,pupind poza cu darwin din biologie,Au si program de pupat moaste, scuze scheletele de la Antipa sa ii vezi ce indeamna la pupat primate, de le schimba blana la 6 saptamini
Deci eu ies pe strada prind copilul omului il violez si el trebuie sa intre in tratative cu mine, sa ii iau fata de nevasta dar daca eu pretind cine stie ce zestre si el nu are ce se face ca eu trec sa o violez pe urmatoarea.Nu este mai bine sa suprimi raul din radacina ca umbla vorba prin popor"frica pazeste bostana"
E vorba de tratamentul aplicat victimei
Pai am gasit si nu este vorba despre viol si de curvie, deci fata violata nu este omorata. ''Dar daca barbatul acela va intalni pe camp o fata logodita si o va forta sa se culce cu el, atunci doar barbatul care s-a culcat cu ea sa fie ucis.'' 25(aici este vorba de viol)
1. Depinde de traducere
2. Prin absurd, chiar daca ar fi curvie, e "moral" sa omori?
Fată tânără, logodită cu bărbat şi cineva o va întâlni în cetate şi se va culca cu dânsa
Pune pe mama ta sa citeasca ce scrie ca tu nu poti procesa datele. Apoi ea sa formuleze niste chestii simple si pe intelesul tau, Eu nu vad victima ca si ei spun bine ca trebuia sa tipe. Poate era un extraterestru si a paralizat victima cu piper mexican si boia iute de ardei, cine stie poate o alerga cu caldarea de formol?
1. Depinde de traducere
2. Prin absurd, chiar daca ar fi doar curvie, e "moral" sa omori?
Banuiesc ca victima nu statea in ferentari si umbla cu droguri sau etnobotanice sa nu mai stie de ea, nici ca era beata nu pomenea, poate o fi imbatat victima si ea nu stia.
Intrebarea mea este daca e moral sa o ucizi pe victima sau sa o pui sa se marite cu violatorul.
1.Pai chair e vorba de curive. 2.Nu se refera neaparat al omorat, asta nu e un sens propriu.(Adica astfel ar merita, fiindca nu e corect sa ucizi, dar din pacate unii omanei de la aceea vreme interpretau aceste cuvinte altfel si faceau pacatul de a omori) Si referitor la intrebarea ta, fiindca e vorba de curvie ar merita amandoi sa fie omorati, sigur nu trebuie neaparat sa ii omori, dar pedepsiti oricum ar trebui.
Daca nu se refera in sensul propriu, poate nici Iisus nu s-a nascut dintr-o virgina "la propriu", si pote nici nu a inviat "la propriu"
Nu are rost sa iti explic, nu cred ca stau sa iti explic toata biblia doar pentru simplul fapt pentru ca nu vrei sa crezi, dar macar nu mai interpreta cuvintele.Si in acel caz se refera la propriu ( in caz ca expresia ''a inviat din morti'' tie unul iti suna altfel eu nu am ce iti face)
Tu ai un raspuns dupa chipul si asemanarea ta ce ma bati pe mine la cap Vad ca stii sa citesti lasa metinul si pune burta pe carte
Iar uitaţi că Biblia a fost scrisă în cea mai mare parte de o societate, care pe timpuri, aşa făcea, căci aşa se considera de cuviinţă pentru asemenea fapte imorale.
Nu e neapărat morală creştină. Şi Biblia nu se ia ad literam, ci învăţăturile din ea se iau şi se transformă pentru zilele noastre.
Marea majoritate a crestinilor o iau ad literam. Iar daca nu o iei ad literam, unde tragi linie? La faptul ca o conceptie imaculata nu e posibila, la faptul ca un mort nu invie?
Dacă credinţa fiecăruia se bazează pe ce zice Biblia, cu propria bibilică ar trebui să interpretăm ce zice cărticica. Punct.
Eu te sfatuiesc sa nu violezi o crestina / asta e vechiul testament cica nu se mai aplica e alta poveste mai moderna noul testament mai ipocrita
Deci fata aia violata vine omorata?
Lolozilla are dreptate, conform cartuliei crestinilor, Iisus a venit sa implineasca legea nu sa o schimbe (Matei 5:17)
Dar fata vine omorata i corect?
Mda
Pai in rpimul rand ai interpretat gresit, nu scrie ca se culca cu ea cu forta.Deci,tocmai cea ce vrea sa spuna e ca daca nu tipa, adica daca nu se opune(ceea ce inseamna ca ii place, asta vor sa insemne aceste cuvinte) atunci trebuie sa fie omorati cu pietre.
Lamurit?
Ba la viol se refera, sunt explicate acolo mai multe situatii legate de viol. Si chiar daca nu ar fi viol ti se pare normal?
Tot de acolo:
28. De se va întâlni cineva cu o fată nelogodită şi o va prinde şi se va culca cu ea şi vor fi prinşi,
29. Atunci cel ce s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint, iar ea să-i fie nevastă, pentru că a necinstit-o; toată viaţa lui să nu se poată despărţi de ea.
E moral? Violatorul da un ban lui tac'su, o ia de nevasta si gata?
Dar nu scrie ca a violat-o, asta iti explic.Ea s-a culcat de buna voie, intelegi?
Si totusi, sa o omori?
Pai, stiu ca poate ti se pare prea crud, dar gandeste-te nici tie nu cred ca ti-ar conveni sa fi inselat cu inca o mie de barbati si nici s a nu sti care copil e al tau.
A, nu neaparat inseamna sa o omori ca trebuia sa specific si asta. O astfel de pedeapsa ar merita, dar tu nu trebuie sa faci asta.
DeProfundis99 întreabă: