| Alphawolf a întrebat:

Diferenta dintre crestini si atei este in a intelege realitatea. Care dintre cele doua parti intelege mai bine realitatea? Argumentati.

Răspuns Câştigător
| M25M a răspuns:

Fiecare dintre parti are propria perceptie despre realitatea, despre intelegerea concretului si fiecare categorie considera ca opinia lor este adevarata insa partea frumoasa este ca ambele categorii pot sa se insele cu privire la modul lor de percepere a realitatii.

| Qinz a răspuns (pentru M25M):

Exact.

32 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Evident ca noi crestinii.

| Indestructible a răspuns (pentru EmaS):

Argumentează.

| Raniia a răspuns:

Adevarul se afla intr-un punct, la jumatatea distantei dintre ei, nici sigur de sine, nici nesigur, ci sigur in Dumnezeu.

| OOOLEOOO a răspuns:

Diferenta este ca, fiecare traieste in prorpia realitate, fiecare are dreptate.
Realitatea perceputa nu este decat o iluzie un joc creat de propria minte.

Realitatea mea este diferita de realitatea ta, realitatea unui caine este diferita de realitatea mea sau a ta.

''nu mai fii sclavul mintii tale'
Bob Marley

| Zenithf a răspuns:

Oamenii de stiinta, sunt mai cultivati, au mai multe cunostinte ca sa inteleaga mai bine fenomenele din univers. Indiferent daca sunt atei sau credinciosi.

| Maria123 a răspuns:

Nicio parte nu intelege mai bine realitatea. Tot ceea ce vedem nu poate fi explicat in totalitate nici prin religie, nici prin stiinta. Doar avem noi nevoie de justificari ca sa avem impresia ca le stim pe toate si ca putem explica totul.

| danay72 a răspuns:

Daca analizezi si studiezi Biblia intelegi realitatea,dar daca te iei dupa parerea oamenilor sau a religilor, nu intelegi realitatea, pentru ca sunt interpretari personale care se contrazic unele cu altele, iar Biblia cand o intelegi, vei vedea ca se armonizeaza perfect. 2Timotei3:16

| Încrucişătorul a răspuns:

Tocmai ai facut o cerere de standard dublu.

| 4b a răspuns:

Realitatea e ca ne-am pierdut prin realitate...
Sanatate.

| RAY a răspuns:

Parerea mea e ca ateii, vad lumea cu adevarat cel mai bine, ei se indoiesc de toate chiar de propia existenta a lor, e foarte bine sa te indoiesti de toate, sa fi sceptic in toate

| Mădă0611 a răspuns:

rolling on the floor Fiecare o sa isi apere "realitatea" ca fiind cea reala.
O sa vedem la sfarsit, cand ei o sa astepte o eternitate sa-l vada pe dumnezeu (creier mort --> "suflet" mort).

| milan9 a răspuns:

Între crestini şi atei este există o diferenţă în a întelege realitatea doar pentru că privesc două părţi complementarea ale acesteia, sunt două jumătăţi, spaţiul fizic vs. cel axiologic, moral.

| milan9 a răspuns:

Există o singură contradicţie reală care apare între ştiinţă şi învăţătura creştină. Este cea referitoare la modul diferit în care este susţinută apariţia vieţii.

| milan9 a răspuns:

Printr-o constatare justă se poate afirma că celelalte contradicţii se datoreză fie diferitelor interpretări asumate subiectiv, venite din ambele tabere, fie faptului că pseudoştiinţa, pe baza teoriilor şi a ipotezelor nedemonstrate, intră în mod eronat în contradicţie cu credinţa şi astfel devine instrument de inducere în eroare.

| Alphawolf explică (pentru milan9):

Modul de a intelege realitatea ii stabileste omului orientarea religioasa(crestin... sau ateu), doar apoi intra in scena ceea ce spui tu(in primul raspuns).

Nu ai facut o constatare justa. Creatia(suportul credintei) nu ai pus-o cu semnul intrebarii.

| AtateaConditii a răspuns:

Crestini inteleg mai bine realitatea pentru ca orice intrebare despre realitate are un raspuns. Cand intrebi un ateu cum s-a creat lumea ce iti va raspunde? Eu am intrebat si stii ce mi-a zis? A facut bum si asa a aparut.

| Dandanache a răspuns (pentru AtateaConditii):

"Crestini inteleg mai bine realitatea pentru ca orice intrebare despre realitate are un raspuns"

Bravezi. Sunt intrebari la care nici crestinii nu stiu sa raspunda.

| dragos9234 a răspuns:

Agnosticii.
Pentru ca...

| Zenithf a răspuns (pentru dragos9234):

Asta-i buna! laughing
Dar totusi, cum pot intelege mai bine realitatea unii care se indoiesc de existenta unei divinitati? Mai degraba cred ca s-ar indoi si de faptul ca inteleg ceva din acea realitate, nu? thinking

| dragos9234 a răspuns (pentru Zenithf):

Da,ai dreptate.
Eu sincer nu sunt sigur ca inteleg ceva din realitate.

''Dar totusi '' este pleonasm.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Eternitate:
Question: "What happens after death?"
http://www.gotquestions.org/what-happens-death.html

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

— Efeseni 2:8

Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!

— Iacov 2:19

Credinta fara fapte e moarta!

14 Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască?

15 Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele,

16 şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!", fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?

17 Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi.

18 Dar va zice cineva: „Tu ai credinţa, şi eu am faptele. Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele."

19 Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!

20 Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?

21 Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar?

22 Vezi că credinţa lucra împreună cu faptele lui, şi, prin fapte, credinţa a ajuns desăvârşită.

23 Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: „Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi i s-a socotit ca neprihănire"; şi el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu."

24 Vedeţi, dar, că omul este socotit neprihănit prin fapte, şi nu numai prin credinţă.

5 Tot aşa, curva Rahav: n-a fost socotită şi ea neprihănită prin fapte, când a găzduit pe soli şi i-a scos afară pe altă cale?

6 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.

— Iacov 2:14-26

Si daca rupi vreun comandament le rupi pe toate:

10 Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.

— Iacov 2:10

4 Cine zice: „Îl cunosc", şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.

— 1 Ioan 2:4

4 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

— Ioan 8:44

Fiindcă plata păcatului este moartea

— Romani 6:23

Isus spune ca fara sfintenie nimeni nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.

14 Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.

— Evrei 12:14

16 Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt".

— 1 Peter 1:16

NU V-AM CUNOSCUD NICIODATA:

Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."

— Matei 7:23

Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!

42 Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau;

43 am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pe la Mine."

44 Atunci Îi vor răspunde şi ei: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând, sau fiindu-Ţi sete, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă, şi nu Ţi-am slujit?"

45 Şi El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut."

46 Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică."

Matei 25:41-46

4 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: „Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu."

— Matei 4:4

Decat sa ne punem atatea intrebari despre salvare, nu e mai simplu, daca ascultam de Tatal nostru sa fim siguri caci El nu ne va lasa, niciodata;
pentru ca:

28 Căci Domnul iubeşte dreptatea şi nu părăseşte pe credincioşii Lui. Totdeauna ei sunt sub paza Lui, dar sămânţa celor răi este nimicită.

— Psalm 37:28

O viata pura pe pamant si o viata cu Iisus in ceruri, nu e un fair-trade? sa lasam pacatul pentru Iisus? El a murit pentru noi, noi de ce sa nu traim pentru El?
E timpul sa ne punem serios intrebarea cui vrem sa slujim. Nu putem sluji la 2 stapani.
Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.

— Matei 24:13

se leaga cu ASTA:

1Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus."
— Apocalipsa 14:12

— Ioan 3:17-19

JUDECATA (TOTI VOM FI JUDECATI 2 Corinteni 5:10)
MARTURII ale unor oameni carora Iisus le-a aratat Iadul

Ieremia 33:3

„Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti."

http://www.youtube.com/......ttp?/watch

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.

— Eclesiastul 11:9

ASA VA JUDECA DUMNEZEU PAMANTUL:

Question: "What does the Bible say about when God will judge us?"
http://www.gotquestions.org/judgment.html

HAR SI LEGE

http://trumpetcallofgodonline.com/index.php5?title=Grace_AND_The_Law

Intelligent Design vs. Evolution: All Things Were Created… Designed in Perfect Intelligence

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gYGOoaYkxiw

THE CUP OF THE WRATH OF MY FURY IS COME TO THE FULL ~ TrumpetCallofGodOnline.com

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3qlkmWSK9qg

Captive Children (A Lamentation from The Lord Our God and Savior) - TrumpetCallofGod

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QZm01UaSj8Q

| TheBirdOfTheHermes a răspuns:

Nici una.
Fiecare are bucata lui de realitate care vrea să îi atribuie autenticitatea.

| ComatoseWine a răspuns:

Nimic nu e real.

| GRs a răspuns:

Realitate urata si rea vs fantezie plina de iubire si frumusete.
Care poate fi adevarata?

| Qinz a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=1YcbzQHoxgs&feature=related
Dai la 4:50, argumenteaza la pentru mine, asa percep eu realitatea, repet minutu 4:50

| Qinz a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=6TPI9lYvE5g&feature=related si partea a treia isi continua ideea inca 5 minute...

| Qinz a răspuns:

Eu zic ca gresesc oameni cand zic ca fiecare are realitatea luihappy, realitatea fiecaruia este in vis, cand te trezesti esti in realitatea comuna.
Intrebarea este cine este acel cineva care poate sa spuna: Eu sunt eu, si nu depind de nimeni, doarece este halucinant ca ne aflam intr-o realitate deja plasata cumva aicea, dar cine este acel determinant al totului care nu depinde de nimic si nimeni...

| cornelmarius a răspuns:

Atei sunt subiectivisti pentru ca se bazeaza pe ce se vede pe cand un crestin adevarat este exact invers, la ateii evolutia material-stiintifica schimba ''logica generala'' si din obiectiva ea devine subiectiva datorita timpului care modifica realitatea obiectiva ( ce e azi valabil maine nu mai este) asta este ''realitatea'' pe care se bazeaza ateii! Am avut sute de discutii cu ateii pe facebook si asta nu ca o lauda dar cand le aduci argumente comparative nu vor din prostie sau din frustrare sa ''vada''!

| Alphawolf explică (pentru cornelmarius):

Si speculatiile tale nu sunt subiective? Sa crezi in ceva obscur nu e subiectivism?

| cornelmarius a răspuns (pentru Alphawolf):

Nu poti verfica, incearca eu te astept sa discutam, dezbatem sa te vad! big grin

| serbanvalentin a răspuns:

Realitatea o vezi in functie de cum iti merge mintea. realitatea nu o intelegi in functie de religie. Religia e o pierdere de vreme, noi ignoram realitatea cruda crezand in Dumnezeu si in fel de fel de sfinti si de zeitati. Deci concluzia religia indiferent de natura ei este o pierdere de vreme, decat sa ne rugam la ceva inexistent mai bine cautam solutii ca sa traim mai binewinking