Fiecare trebuie sa-si duca propia povara...Suferinta e o chestie de perspectiva.Cel putin eu unul nu m-as da batut pana la capat...Deci daca as fi pe pat,imobilizat, fara sa pot misca un muschi, sa vorbesc, sa nu am simturi, crezi ca ar fi ok sa decida cineva pentru mine? NO fukking way! Nimeni nu imi spune cand sa mor.
Nu poti anticipa ce reactii vei avea intr-un moment dat in viitorul tau. Chiar daca te cunosti bine pe tine insusti nu poti afirma ca nu vei face nici o data un lucru in contextul x sau ca in contextul y vei face cutare si cutare lucru.
Sigur ca pot.
Hmm, ai fi surprins.
De ce? Crezi ca ai simtit o durere mai mare decat a mea?
Nu vorbi la trecut ca aici este pus in cauza viitorul.
Nu poti preconiza actiunile tale in contextul x mai ales daca situatia implica o tensiune mare. Sunt sanse sa fii stapan pe situatie sau nu, posibilitatile sunt foarte multe poti sa clachezi, sa lesini, sa urli sa disperi etc.
Nu ma refer la trecut.
Este acelasi lucru cu ce vroiam eu sa punctez.Nu ai de unde sa stii ce anume si-ar dori o persoana intr-o anumita situatie,chiar daca ai impresia ca esti pe aceeasi lungime de unda cu respectiva persoana,aveti existente separate.
De foarte multe ori in viata am dat de persoane care se purtau cu mine de parca ma cunosc,ar sti ele ce vreau eu,sau cum gandesc, si mie personal imi pareau cei mai cretini, aerieni, oameni cu putinta, in ciuda faptului ca ei tot pe-a lor o tineau.Fiecare cu viata lui, de ce s-o complici?
Aham, ce sa spun...Nu mai poate x de durerea lui y.Sa fim reliasti.Traim intr-o lume fiecare pentru el,spiritul de echipa(intre ghilimele),fiind doar iluzie cu care unora(mie,tie,lu nenea,sau lu tanti) ne place sa ne hranim sufletul(suflet in ghilimele). Daca lesin, clachez, crap, e problema mea, e moartea mea...A nimanui altuia. Vreau sa am control asupra acestui fapt.Nimeni nu e Dumnezeu sa puna punct.
Corect este dorinta ta, dar daca tu ai fi sustinut doar de aparate fara nici o sanse de imbunatatire eliminand si miracolul divin nu crezi oare ca cei care tin la tine ar trebui sa o faca.
Nu mai poate x de durerea lui y.-- nu m-am referit la empatie intre necunoscuti aceasta exista insa in contextul de fata fiind irelevanta.
Sunt multe scenarii cancene, tu doar ai inteles faptul ca este viata ta si ca nu vrei ca cineva sa ia deciziile pentru tine(ce ce nu este gresit) insa au fost n cazuri in care acel cineva a avut aceast decizie impovaratoare de luat pentru altcineva care suferea. Sunt multi pacienti care suferind si stiind sanse de scapare sunt nule aleg chiar ei insisi aceasta varianta.
O spun pentru ultima data:
Speranta exista intotdeauna!
Miracolul divin nu poate fi eliminat!
Fiecare isi duce propia cruce!
Nu crezi tu ca esti cam cu tupeu sa crezi ca ai dobandit divinitatea? Intrebarea este retorica.
Ti-am spus ca mi se rupe de empatie! Daca eu sunt o leguma,ce mama naibii sa-mi mai pese? Nu-mi pasa daca sunt lasat sa mor,dar sa nu intervina ipocritii nenorociti, care o dau in genul:asa e cel mai bine, acum se poate odihni si el in pace, am facut ce era omenesc sa facem, sa-i ierte domnu pacatele....etc.Fukk you bitchss! Indivizi cu rahat pana in gat care se cred oameni! Fukk you! Persoane dragi? Mi se rupe din nou...
Nimeni nu e Dumnezeu, dar te rog sa continui! Existenta devine penibila in preajma aurei tale.
Multumesc pentru comentarii...si tie si lu' miha...amu va rog puneti-va la somn, maine o noua zi, cu noi experiente
Mda... din moment ce treci la argumente ad hominem pot spune ca discutia nu mai are rost, e bine sa traiesti cu speranta e bine sa crezi in miracole dar vezi ca uiti sa bagi in ecuatie realitatea care sta altfel si are alte planuri.
Vezi ca eu nu te-am insultat, crezand ca discutia va fi civilizata, dar se pare ca vrei sa iti etalezi statutul de THUG.
Bine pa!
Ti-am spus chestia cu punctul de perspectiva. Orice plan ar avea viata, las sa fie! Dar sa se desfasoare natural, sa vina de la natura, fara interventii! Realitatea ta nu e si a mea.Nu te-am jgnit cu nimic. Faptul ca nu apreciez ipocrizia si falsitatea unora care incearca sa contureze curatenia intr-un rahat, asta e alta.M-am lovit toata viata de astfel de lucruri.Chiar ma lasa rece cui i se rupe sufletelul de durerile mele.
Daca eu sunt pe pat si te rog sa isi iei viata ca sa rad in ultimele clipe faci asta?
Care ''voi''? nu baga pe tata lumea in aceeasi oala bine?
Multam de raspuns, sanatate...
Nu curm viata nimanui, o viata avem trebuie sa o ducem pana la capat indiferent de suferinta
prima regula a vietii e sa o duci pana la capat
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ai vazut Mar adentro? Asa as face si eu, si as vrea ca si altii sa imi faca mie. Daca n-ar fi fost religia, eutanasierea umana ar fi fost legala, asa "ie" cam greu de procurat anumite substante.
Aleg nu sa ii curm viata ci sa ii curm suferinta, iar din punct de vedere uman este lucrul corect de facut, zic eu.
Viata este un dar de la dumnezeu el o da si tot el stie cind o ia indarat la el.din pacate noi ne dorim sa murim cind suferim dar nu cred ca este cineva care cind traieste in lux si desfatari se gindeste la moarte.
Nu apare in descrierea pe care o oferi ideea ca e vorba si de suferinta fizica (mai mult sau mai putin suportabila). Exista solutii medicale desigur pentru estomparea durerii.
In ce priveste curmarea vietii, ruda respectiva trebuie ajutata sa inteleaga ca Cel care i-a dat viata si o mentine in viata are ultimul cuvant in privinta asta. Personal m-as ruga ca daca e voia Sa ca aceasta persoana sa mai traiasca, sa se vindece, iar daca nu, sa treaca la odihna.
Faptul ca ruda respectiva si-ar dori ca oamenii sa-i curme viata arata ca nu e impacata cu Dumnezeu. Ar fi trist sa se stinga din viata inainte de a se impaca cu Dumnezeu.
Ar trebui ca oameni care-L iubesc pe Dumnezeu sa-i vorbeasca acestei persoane, sa o incurajeze si sa se roage impreuna cu ea.
Bunul Dumnezeu sa te lumineze ce poti face si tu personal.
Ii pacat daca faci ci zici tu. dumnezeu mi-a spus ca nu avem voie sa omoram oameni ca ii pacat si ne pedepseste
Pentru gramatica de ce nu te pedepseste? Sa vezi ce putini erau credinciosii daca dumnezeul cerea diploma de Bac.
Dupa mine ce.a mai buna abordare ar fi sa te rogi si sa postesti pentru acea persoana
pauliblis întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: