Da, am ajuns la o concluzie, si nu pentru ca am studiat eu prea mult, dar am vazut odata un film cu un barbat care a suferit o operatie de transplant de inima si a stiut tot ce s-a intamplat in timpul operatiei (ca nevasta si doctorul erau niste excroci, ca mama-sa i-a donat inima intr-un moment de disperare etc.), iar in genericul de sfarsit scria ca filmul a fost inspirat dupa un caz real. Acel film m-a facut sa imi pun un semn de intrebare pana in momentul in care, neavand nicio legatura cu filmul, am aflat despre marturia reala a unui preot din jud Prahova care a trait o minune, marturie similara cu cea din filmul vazut de mine cu mai bine de un deceniu in urma.
Nu pre-a m-am documentat despre acest subiect, nu cred ca ar exista o viata dupa moarte din cauza lipsei de dovezi dar poate nu am cautat destul si nu avem nici mijloacele necesare inca.
Cartile pe care le-ai studiat sunt doar din cultura vestica/occidentala, scrie si despre alte religii sau doar/ori majoritar despre crestinism?
Poti studia si punctul de vedere, viziunea asupra mortii a altor culturi, religii.
Tu crezi că Iisus Hristos s-a răstignit pentru noi păcătoși ca să avem o viață aranjată aici, să ne fie cald și bine in confortul nostru, la o cafeluta, la o țigară uitandu-ne pe Netflix, să facem city break -uri, să mergem în vacanțe, să clădim imperii?!
A venit și s-a răstignit să ne scape de iad!
Exista în realitate viață după moarte, deși mulți o tagaduiesc. Ce ar fi viata dacă nu s ar mai continua după moarte? Atunci de ce unii s au străduit să fie morali, plăcuți lui Dumnezeu și alții au făcut atâtea rele, crime, furturi și totuși toți să uităm totul după moarte? N are niciun sens. Dumnezeu nu e nedrept. Fiecare vă ajunge ori în iad, ori în rai. Dumnezeu Și a făcut treaba și L a trimis pe Domnul Isus sa moara în locul nostru pe Calvar, dar de aici vine și partea noastră: sa ne ducem mântuirea pana la capăt. Cine face asa, ca ajunge in rai