Este scris în Biblie: Faptele Apostolilor 1:10-11. Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb şi au zis: Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.
Cine sunt ei?
Adica o multime de oameni care au asistat la Inaltarea Domnului Isus.
Aa.
Credeam ca ei sunt doar apostolii.
Contextul arată cine era cu Isus când a fost înâlţat la cer.
Faptele1:10
1. Teofile, in cea dintai carte a mea am vorbit despre tot ce a inceput Isus sa faca si sa invete pe oameni,
2. de la inceput pana in ziua in care S-a inaltat la cer, dupa ce, prin Duhul Sfant, daduse poruncile Sale APOSTOLILOR pe care-i alesese.
3. Dupa patima Lui, li S-a infatisat viu, prin multe dovezi, aratandu-li-Se deseori, timp de patruzeci de zile, si vorbind cu EI despre lucrurile privitoare la Imparatia lui Dumnezeu.
4. Pe cand Se afla cu ei, le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui, "pe care", le-a zis El, "ati auzit-o de la Mine.
5. Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant."
6. Deci APOSTOLII, pe cand erau stransi laolalta, L-au intrebat: "Doamne, in vremea aceasta ai de gand sa asezi din nou Imparatia lui Israel?"
7. El le-a raspuns: "Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanirea Sa.
8. Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului."
9. Dupa ce a spus aceste lucruri, pe cand SE UITAU EI la El, S-a inaltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor.
10. Si, cum stateau ei cu ochii pironiti spre cer, pe cand Se suia El, iata ca li s-au aratat doi barbati imbracati in alb
11. si au zis: "BĂRBAŢI (nu şi femei) galileeni, de ce stati si va uitati spre cer? Acest Isus, care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer."
O mică rectificare: Faptele 1: 1-11
Eu sunt foarte multumita de mine. Cred ca tu nu ai curajul sa iti expui poza. Imi imaginez ce mutra ai!
Pai sunt 2 momente diferite: Cand a inviat-1; cand s-a ridicat la cer-2;
1.Cand a iesit din mormant: erau cica si 2 soldati romani pe-acolo.
2.S-a dus la apostori(apostoli, am si uitat cum se scrie) si le-a vorbit apoi s-a ridical la cer. Parca in vazul lor, nu in vazul maica-si.
Ridicarea la cer e evenimentul ce a definit credinta. Daca doar cativa oameni l au vazut atunci sansele ca trupul lui sa fi fost furat ar fi de 99%
Soldatii au vazut ca piatra care astupa mormantul ( 1tona parca ) a fost data la o parte. Atat.
Prin urmare 2 miliarde de oameni de pe tera cred ce au spun 5 fanatici de acum 2000 de ani. Doamne.
Unde scrie?
19. Deci Domnul Iisus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut de-a dreapta lui Dumnezeu.
51. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer.
52. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare.
53. Şi erau în toată vremea în templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu. Amin.
Care ei? apostolii sau oamenii de rand.
Apostoli si oamenii de rand.
De unde stii ca ei nu inseamna doar apostolii?
Nu stiu de ce, dar sunt destul de sigur ca este vorba doar de apostoli...
De ce ii zici ca este urata, daca asa arata ea tu crezi ca in ochii altora esti cel mai frumos? Macar ea nu face ca altii si sa puna poze cu tot felul de prostii la avatar.
Tu vorbesti?
Ema arati ok pentru varsta ta, eu doar glumeam.
Daca zici tu, asa e.
Da, sunt un fel de isus : stiu totul!
De fapt Invierea propriu zisa nu a avut martori. Si cea care L-a vazut DUPA Inviere, pima persoana ce L-a vazut dupa Inviere a fost Maria Magdalena, desfranata care s-a pocait, spaand cu lacrimi picioarele Mantuitorului, le-a sters cu parul capul ei si i le-a uns cu mir.