anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Din ce vad eu, la categoria Religie mai ales, ateii habar nu au de stiinta dar sunt asi in religie. aveti alta parere? argumentati, va rog.

Răspuns Câştigător
| Duhovnicul a răspuns:

Nu te supara, dar tu chiar ca esti si impertinent(a).
Pana acum ti-ai jignit toti interlocutorii.
Dar nu-i nimic, asa au ocazia oamenii sa vada adevarata fata.
Nu face decat sa ma amuze teribil, ca va stricati singuri imaginea de crestini intelegatori, si toleranti, ce va iubiti aproapele happy
Oh, da! Sunteti mult mai buni decat ateii

70 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu trebuie sa ai cunostinte avansate de stiinta ca sa cunosti religie.
Ia spune toata pleiada de calugari si preoti are studii stiintifice?

| anonim_4396 explică (pentru Hombre):

Atunci nu e deloc gresit cand zic ca ateii (unii de pe-aici) se poarta exact ca acei religiosi de care se plang ei, nu-i asa? Am zis-o si inainte si mi-au bagat-o pe gat pe aia cu stiinta. E bine ca m-am linistit acum in privinta asta happy.

| Inferno a răspuns:

Nici ateismul nu are treaba cu stiinta,asa ca nu sunt obligati sa aiba cunostinte avansate. In orice caz cateva cunostinte elementare din fiecare domeniu trebuie sa aiba oricine, se numeste cultura generala si este lucrul care deosebeste fiintele superioare de cele inferioare.
Eu pana acum nu am vazut niciun utilizator as la capitolul religie, nu stiu unde ai vazut tu. Probabil esti unul din acei oameni care crede ca religia se rezuma strict la cativa termeni:"Dumnezeu","rai" si "iad".
Din pacate, a cunoaste acesti termeni nu te face as in religie, nu te face as nici macar in crestinism, ce contine o intreaga ierarhie de entitati magice.
Expert e cineva care cunoaste toata aceasta ierarhie si rolul fiecareia conform religiei crestine.

| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

Asa e, trebuia sa pun asi intre ghilimele. banuiesc ca altii mai cu toate acasa si-au dat seama.

NOname
| NOname a răspuns:

Văd că tu te scarpini fără să te mănânce...şi-i mai provoci şi pe alţii să te scarpine, scarpofilo! tongue

Ţi s-a părut că e prea linişte la religie şi ai venit cu artificii?hee hee

| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Am avut niste profesori extraordinari. Sunt sigura ca sunt mandri de mine.
De ce, nu e buna categoria? sau subiectul? sau gramatica? sau nu e adevarat ce zic?

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai făcut o afirmaţie care constă într-o generalizare tendenţioasă şi cam personală (nu ataci vreo idee, ci un grup de oameni, care în realitate nu au mai nimic în comun şi nu au de ce să aibă). La ce reacţii te puteai aştepta? Normal că a ieşit cu scântei (a fost ceva uşor de anticipat, iar cum nu te ştiu drept o persoană lipsită de inteligenţă, mă gândesc că asta şi urmăreai, ajungând până la urmă să provoci şi înrăieşti, creând şi mai multe tensiuni inutile între oameni şi dezbinare).

Personal, nu înţeleg de ce te-ar interesa de ce au habar sau nu au habar alţii, chiar de ai avea dreptate şi toţi ar fi la fel. Parcă tu promovai ideea că fiecare trebuie să-şi vadă de treaba lui. Mă amuză cum te contrazici singură. : )) No offense. : )

Poate ar fi bine să nu iei personal postările unor atei (care de cele mai multe ori nici nu te privesc), ca pe viitor să eviţi astfel de frustrări şi dorinţa de a-i frustra pe ceilalţi. : )

Mersi de feed-back! Dar sa stii ca mai astept unul intr-o varianta (mai) obiectiva. Take your time! Pe mine aici ma gasesti.

Mai obiectivă? : )) Adică de tip "ai dreptate. funda?"? : ))
Ok, succes.

Imi atribui vorbe care nu sunt ale mele. nu este corect.
a fi obiectiv nu inseamna sa dai dreptate si funde, inseamna sa fii impartial. eu deja am avut unele discutii cu unii useri, in aceeasi postare, in care le-am dat dreptate acolo unde a fost cazul si altul caruia i-am zis "mascat" sa plece mai departe cu iadul lui. A fost un exemplu, poate nu tocmai cel mai relevant.
Oricum, mersi inca o data! Voi tine cont de aspectul asta in conversatiile noastre viitoare.

Cu privire la ce ţi se pare că nu am fost obiectivă şi te-am neîndreptăţit, draga mea? Doar nu crezi (la modul serios) că generalizarea ta a fost una obiectivă, relevantă, iar subiectul (şi modul de abordare) unul pacifist (nemaivorbind de schimbul de înţepături de după). Sau mă înşel?

Înţeleg şi rădăcina frustrărilor tale legate de religie şi (unii) atei, care pe de o parte sunt justificate, dar cred că exagerezi (uneori) şi iei totul mult prea personal, când nu e cazul. : )

Dacă vrei neapărat să reproşezi ceva cuiva (e normal să simţi uneori nevoia să te descarci), ar fi mai bine să o faci individual, direct, obiectiv şi argumentat, astfel ca nimeni să nu se simtă jignit sau neîndreptăţit prin ricoşeu (ştii şi tu că nu e tocmai plăcut). : )
Noapte bună. : )

Hm...
Noapte buna!

| Roses a răspuns:

PanteraPink, oamenii sunt total diferiti, deci si parerile. Aceasta intrebare are 2 raspunsuri mari si late: unii zic ca noi, crestinii, suntem praf si ca vai de noi(ceea ce nu este adevarat si pot aduce argumente) si altii zic ca ateii sunt cei mai destepti si mai cultivati oameni. Sunt doua tabere. Nu o s-o duci niciodata pana la capat, iti garantez.batting eyelashes

| RAY a răspuns:

Ce are ma stiinta cu ateismul? da multi ateii stiu mult mai bine religia ca voi

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Bravo!

| Mădă0611 a răspuns:

Partea interesanta e ca crestinii n-au habar nici de religie, dar nici de stiinta.
Si cam ce treaba ar avea ateismul cu stiinta? Poti sa fii ateu cu sau fara "stiinta".

| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Pe dupa colt...acolo sa ramai.

| anonim_4396 explică (pentru Duhovnicul):

Vezi ca esti pe langa.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tipic. Daca nu esti capabila sa zici ceva, nu mai da de inteles ca ai fi, induci lumea in eroare. rolling eyes

M-am gandit ca jignesc daca explic ca pentru prosti.
bine ca mi-ai zis, data viitoare voi avea grija cand va trebui sa-ti dau un raspuns.

Observ ca esti sora cu don'soara sorela, daca nu esti chiar ea, cat de patetic. puppy dog eyes Vezi ca e post, te papa bau-bau daca esti lea cu plostii aia de atei plosti. laughing
Doamne ajuta! smug

E patetic sa fii sora cu sora ta? n-am idee.
Rau, ratusca, ramurica... repeta asta, ai sa-i faci o mare surpriza la mami.

Doar tiganii cred ca sorela inseamna sora...
Hai, te-ai agitat si ai agitat niste lumii, pe unii i-ai amuzat, pe unii i-ai intristat, du-te ia-ti pastilele si lasa-ne daca nu iti convine nu stiu ce de nu stiu unde. wave
Daca nu ma insel la faza cu sorela, e cam grava treaba laughing), si s-ar putea sa nu ma insel, ea era cu agitatii de genul, apoi a inceput cu cersitul milei si a sfarsit cu stersul contului, la cerere, prin 24 dec, in 26 ai aparut tu, hmmm, dubiosus. laughing
Ma rog, ultimul raspuns ca si statul degeaba e mai productiv decat sa imi pierd timpul cu fiinte ca tine.

Crezi ca te tin eu sa nu pleci?
la revedere!

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu cred ca tu ai chef de cearta si ceri atentie prin intrebarea pusa.
Discutiile despre religie le pot avea si crestinii si ateii in aceeasi masura. Fiecare dupa mintea si argumentele sale.

Nu mai jigni lumea care vine sa-ti raspunda la intrebare. Accepta toate raspunsurile in aceeasi masura si gandeste-le obiectiv.
Nu stiu cum va asteptati la respect din partea ateilor daca continuati cu jigniri si ganduri fixe, intoleranta fata de alte idei.
Macar de le-ati rumega un pic, ar fi un inceput pentru un altfel de perceptie asupra lumii. Nu e nimic rau in asta.

| anonim_4396 explică (pentru Lizzu):

Nu eu am spus ca cineva e plin de ura si alte balaneli de genul.
si apoi continui " nu stiu cum va asteptati la respect din parteaa ateilor etc?". De ce, pentru cam am pus o intrebare referitoare la ei si la stiinta? si am facut o generalizare, ok. cum de tocmai cei care fac parte din categoria "restul" nu au raspuns? Deci i-am suparat exact pe cei la care m-am gandit. inseamna ca am dreptate.

| Lizzu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok.

| Duhovnicul a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu te supara, dar tu chiar ca esti si impertinent(a).
Pana acum ti-ai jignit toti interlocutorii.
Dar nu-i nimic, asa au ocazia oamenii sa vada adevarata fata.
Nu face decat sa ma amuze teribil, ca va stricati singuri imaginea de crestini intelegatori, si toleranti, ce va iubiti aproapele happy
Oh, da! Sunteti mult mai buni decat ateii

| sublime89 a răspuns:

Ateii nu doar ca au habar de stiinta, dar au habar si de religie mult mai mult decat crestinii. Un studiu a aratat ca ateii cunosc multe lucruri despre toate religiile lumii, comparativ cu crestinii care nu stiu mai nimic nici despre propria religie. Cand vine vorba de stiinta, nici nu are rost sa vorbim. Crestinii sunt analfabeti la acest capitol.

| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Deci parintii si bunicii tai...analfabeti probabil laughing
noroc ca le-a zis stiinta cum sa te creasca. oare ce se faceau fara ea?

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trage tu aici concluzii despre familia mea, ca habar n-ai. Eu in raspuns ma refer la situatia generala. Oamenii au crescut copii de mii de ani, din vremuri cand credeau ca Soarele e un zeu. Iar asta nu i-a facut mai putin analfabeti din punct de vedere stiintific.

| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Tu mi-ai bagat ideea in cap.
dar, ai dreptate, exact asta voiam sa subliniez: se trag concluzii despre oameni pe care nu-i cunoastem. este o totala lipsa de respect pentru valorile celorlalti. chiar daca nu sunt in conformitate cu valorile noastre. totusi...

| M25M a răspuns:

Facand exceptie de greseala din rationament (generalizare) niste exemple argumentative ai?
Sau fiecare persoana care sustine evolutia(de pilda) este un ateu care "abereaza" fiindca evolutia e falsa si naspa?

| anonim_4396 explică (pentru M25M):

Ori nu vezi ce se intampla la categoria asta? iar tu faci parte dintre ei, nu te mai supara asa. ai uitat deja postarea aia ridicola despre indieni?

| M25M a răspuns (pentru anonim_4396):

Da vad ce se intampla, da sunt ateu si nu nu am uitat de acea postare. Tot nu mi-ai raspuns la intrebare...

Nu?
plateste meditatii sa-ti explice raspunsul meu si semnificatia lui.
sa-ti explice si intrebarea daca tot platesti.

Off...Argoanta asta.
Dragule....intreabarea ta este din start eronata pentru greseala de logica numita generalizare. Tu spui ca toti ateii de la aceasta categorie nu poseda cunostinte din domeniul stiintific. TOTI. Intelegi?
Iar cand cineva iti cere un exemplu nu ii raspunzi cu o intrebare.

De la voi (unii atei) am invatat aroganta asta. iar tu esti unul dintre ei si-ti multumesc.

Ok... esti pe treaba ta

Iar tu te-ai bagat ca un istet ce esti in ea.

| Lizzu a răspuns:

Vorbeste ura din tine.
Ura provocata de religia din care faci parte si din credinta ca cine nu e de partea "bunului dzeu" este implicit si un om rau si este impotriva voastra.

Nu e asa. Gresesti amarnic. Nu ai idee cat.
Oamenii care nu cred in dzeu sunt realisti, vad altfel viata si intamplarile si nu mai pun totul in seama unei minuni sau a unui dzeu din cer.

| anonim_4396 explică (pentru Lizzu):

Si de asta stau sa puna intrebari tampite despre religie pe un site?
Vorbeste prostia din tine.

| Alphawolf a răspuns:

"Ori nu vezi ce se intampla la categoria asta?"

@costis? Oare ce se intampla? Lumineaza-ne si pe noi...

| anonim_4396 explică (pentru Alphawolf):

Ai dreptate. si costis e un mare dereglat, Moisie de asemenea...

| ErrorFound a răspuns:

Dragut. Si despre mine ce parere ai? happy

| anonim_4396 explică (pentru ErrorFound):

Stii sa joci poker?

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu.

| Kalla a răspuns:

Daca nu ar fi Biblia ateii nu ar avea argumente probabil.Ei folosesc Biblia ca argunt.

Iisus stia ca ateii o sa faca asta: "Nu dati perle porcilor ca sa nu le calce in picioare".Din pacate noi crestinii am lasat perlele la indemana tuturor si porcii le-au calcat.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Kalla):

Biblia nu poate fi considerata o dovada a existentei lui dumnezeu. biblia e scrisa de om, iar omul tinde sa abereze, cand apar la mijloc interese, deci permitemi sa nu am incredere in om. iar daca inca mai visezi ca biblia e scrisa de o inteligenta absoluta, a unei entitati divine, iti las libertatea sa alegi un singur citat, cu care sa ma convingi,

| anonim_4396 explică (pentru PreaDulcePreaFin):

Oamenii nu abereaza din cauza religiei si bibliei, ci pentru ca asa sunt ei.
ori nu vezi ce abereaza unii atei pe-aici?

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru anonim_4396):

Citeste mai cu atentie, am zis ca omul tinde sa abereze in general, cand apar interese. nu inteleg cum ai tras tu concluzia ca e vorba DOAR de religie. asta e starea naturala a omului

| anonim_4396 explică (pentru PreaDulcePreaFin):

Pentru ca ala era subiectul. deci...
dar ai dreptate, omul tinde sa abereze.

| Kalla a răspuns (pentru PreaDulcePreaFin):

Daca tot voi ateii sunteti asa de buni in a cauta citate biblice ca sa ne insultati pe noi si pe Dumnezeu o sa gasesti si citate care sa te ajute si in asta.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Kalla):

Ideea este ca nu exista nimic in biblie care sa demonstreze exista unei inteligente divine. totul ma duce cu gandul ca autorul a fost omul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca se devine as in religie dupa citirea pe sarite a 2-3 articole pe Wikipedia (si alea scrise tot de un as) ai perfecta dreptate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Părerea mea e că se iscă prea multă controversă ietfină, de genul celei urmărite de această întrebare, probabil. happy

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu a fost asta intentia, chiar m-as fi bucurat foarte mult sa nu-mi fi sarit unii asa in cap. dar s-a intamplat?winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asa cum a spus parintele arsenie boca, multi vor merge in iad cu biblia in mana.luati aminte la spusele mele ca gura pacatosului, adevar graieste

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Mai vedem cum e cu iadul si raiul, deocamdata sa fim pe pamant asa cum trebuie si mai apoi vedem si cu astea doua cum e.

| gingergirl1 a răspuns:

90% din persoanele de la aceasta categorie sunt atei!winking
Dar nu am nimic cu nimeni, nu iau eu raspunderea in locul lorwinking

| Scarbo a răspuns:

Mult imi pasa mie de stiinta, e treaba mea daca sunt mai interesat de religii si mitologie.

| Duhovnicul a răspuns:

Paradoxal, religiile te fac ateu laughing
De ce crezi ca majoritatea crestinilor nu prea au habar de ce se afla in biblie?
Daca ar fi mai familiarizati cu aceasta carte " sfanta ", ar sti ca ea justifica violurile, sclavia, jertfa umana...

Justifica din parti.
nu justifica decat ca sunt unii care prefera sa traiasca in trecut ca sa para si ei inteligenti.

Nu e vorba de trait in trecut, biblia e cartea de capatai a crestinilor, chiar daca s-au " desteptat " oamenii si nu se mai oamara ca pe vremea Inchizitiei, nu poti sa faci cherry-picking, si sa iti alegi doar argumente care iti sunt tie convenabile.
De ce majoritatea crestinilor nu respecta indemnul " iubeste-ti aproapele "?
Oricum, asta e mai mult ipocrizie, nu necunostinta. happy

Vremea inchizitiei a fost doar o perioada din existenta crestinismului. nu am preferinte in favoarea religiei sau bisericii, dar nu e corect sa judec doar referitor la o perioada in timp.
asa pot sa zic simplu: la ce te asteptai de la niste gorile? mai esti o gorila sau ai trecut de faza aia?
P.S. Ia banana!

Okay, vad ca tot nu pricepi, asa ca am s-o spun mai pe scurt :
Vremurile au trecut
Biblia tot asa a ramas - aceleasi texte misogine, homofobe, care glorifica genocidul, pedofilia, ofranda.
Nu poti sa extragi din ea doar lucrurile care iti convin, si sa te prefaci ca restul nu sunt acolo.
Ai inteles acum? happy

Texte pe care nu le mai baga nimeni in seama.

Adica nimeni in afara de unii atei de pe aici, anti-teisti sau ce-or mai fi...doar cretini poate.

Ideea e, cum de ti se mai pare o sursa credibila / morala, o astfel de carte?
Daca am ajuns in stadiul de a nu mai urma anumite pasaje dintr-o carte considerata sfanta, poate ca ar trebui sa ne puna pe ganduri ca ar fi toata cartea falsa / imorala.

| casablanca40 a răspuns:

Nu inteleg ce relevanta are afirmatia ta. Sa zicem ca ateii habar nu au de stiinta. Tu ce concluzie tragi din asta? Ateu inseamna doar negarea existentei oricarei zeitati nu si un raspuns asupra existentei omului.

| comsalivia a răspuns:

Sti de ce ateii cunosc mai multa religie pentru ca s-au interesat sa vada daca este adevarat sau nu sa stie ce sa faca nu doar sa creada ca asa zice mama si tata ca pe voi crestinii daca va intreaba cineva de ce credeti in Dumnezeu voi ziceti ca el a facut lumea ( explicatie bomba) credeti pentru ca asa ati fost educati