| marinelpop a întrebat:

Din cine a fost formată familia lui Isus?

Răspuns Câştigător
| iurii75 a răspuns:

Conform cu Matei 13:55, 56 familia umană a lui Isus a fost compusă din cel puțin 9 persoane.(Maria a mai avut 4 fii și cel puțin 2 fice)

20 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

TCosmin a dat răspunsul după evangheliile după Luca și după Matei.
Evanghelia după Ioan zice
Ioan 1
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.

Deci la timpul zero=
=La început =
=Iisus =Cuvântul= Logosul=exista! și era Dumnezeu!

Deci Iisus exista înainte de Geneză, și era Dumnezeu de atunci și „ Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El."!

Deci el nu avea familie, fiind înaintate de timp!

| milan9 a răspuns:

2. Mama acestor aşa-zişi fraţi ai Domnului este o altă
persoană decât Fecioara Maria, căci este numită în Sfânta
Scriptură Maria sau cealaltă Marie (adică deosebită de Maria,
Maica Domnului, şi de Maria Magdalena) sau sora mamei Lui,
Maria lui Cleopa, fiind amintită chiar alături de Maica
Domnului şi în apropierea ei.
Iată textele biblice lămuritoare: "Şi erau acolo multe femei,
privind de departe... între care era Maria Magdalena şi Maria,
mama lui Iacov şi a lui Iosi, şi mama fiilor lui Zevedeu "(Matei
27, 55-56). Iacov şi Iosi sunt doi din cei patru „fraţi" ai
Domnului (Matei 13, 55). Mama lor aşadar este o altă persoană
decât Maria, mama lui Iisus. Evanghelistul continuă apoi: "După
ce a trecut sâmbăta..., au venit Maria Magdalena şi cealaltă
Marie, ca să vadă mormântul "(Matei 28, 1). Aici iarăşi este
vorba de «cealaltă Marie», care nu poate fi alta decât mama
„fraţilor" Domnului şi despre care a fost vorba şi în textul
precedent.In chip asemănător scriu şi ceilalţi evanghelişti:" Şi
erau şi femei care priveau de departe; între ele: Maria
Magdalena, Maria, mama lui Iacov cel Mic şi a lui Iosi, şi
Salomeea "(Marcu 15, 40). "Iar Maria Magdalena şi Maria,
mama lui Iosi, priveau unde L-au pus "(Marcu 15, 47).
Acelaşi evanghelist scrie apoi: "Şi după ce a trecut ziua
sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi
Salomeea au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă "(Marcu
16, 1). Apoi, în alt text: "Iar ele erau: Maria Magdalena şi
Ioana şi Maria lui Iacov şi celelalte împreună cu ele, care
ziceau către apostoli acestea "(Luca 24, 10). Şi, în sfârşit, altul:
"Şi stăteau lângă crucea lui Iisus, mama Lui şi sora mamei Lui,
Maria lui Cleopa, şi Maria Magdalena "(Ioan 19, 25).
In toate textele de mai sus este vorba de aceleaşi femei
care au luat parte la evenimentele Patimilor şi ale Învierii
Domnului. Toate sunt pomenite cu numele, numai Maria,
mama lui Iacov şi a lui Iosi (doi din „fraţii" Domnului - Matei
13, 55) este numită în ambele locuri Maria, mama lui Iacov,
apoi alteori mama lui Iosi, sau cealaltă Marie, iar în alte
locuri, sora mamei Lui, Maria lui Cleopa. Dar după adevăr
este vorba de aceeaşi persoană, căci totdeauna este numită
«Maria». Deci „fraţii Domnului", având altă mamă decât pe
Maria, mama lui Iisus, nu pot fi fii ai Fecioarei Maria şi fraţi
naturali ai lui Iisus.

| milan9 a răspuns:

Cine crede in sfanta Evanghelie si cine cunoaste sfanta Evanghelie stie bine ca Iisus Hristos nu a fost fiul lui Iosif, dar pentru ca a crescut in casa
lui Iosif, lumea asa il cunostea si asa ii zicea : "fiul lui Iosif" sau fiul "teslarului". Tot asa cum Iosif nu a fost tatal lui Iisus, tot asa Iacob,
Iosi, Simon, Iuda nu au fost fratii Lui. Intai de toate pentru ca nici Evanghelia, nici Mantuitorul si nici Biserica nu-i recunoaste ca atare.
Evanghelia ne istoriseste ca erau unii care nu credau in Iisus si, fara sa cunoasca adevarul nasterii Lui, spuneau ca El este fiul lui Iosif
(fara sa fie). La spusa si la credinta aceasta gresita, Iisus se intristeaza si raspune: "Nu este prooroc dispretuit decat in patria sa... Si nu
facut acolo minuni multe din pricina necredintei lor"(Matei 13, 57-58). Alta data, cand "Mama" si "fratii" Lui asteptau sa-I vorbeasca, El a spus:
"Cine este mama Mea si cine sunt fratii Mei?". Si intinzandu-si mana Sa spre ucenicii Sai, a zis: "Iata mama Mea si fratii Mei. Caci cel ce va face
voia Tatalui Meu Celui din cer, acela imi este frate, sora si mama". (Matei 12, 47-50). Deci aici Mantuitorul nu-si recunoaste frati dupa trup, ci numai frati in implinirea vointelui Lui Dumnezeu.
In citatul prim, expresia «întâiul născut» nu
înseamnă numaidecât că trebuie să presupunem şi existenţa
altora născuţi ulterior (al doilea, al treilea etc). Acesta este un
fel de a vorbi al Vechiului Testament, unde «întâiul născut» se
numeşte cel ce deschide întâi pântecele, indiferent dacă va mai
avea şi alţi fraţi sau nu (Ieş. 13, 2) şi unde adeseori numeralul
cardinal (1, 2, 3 etc.) este înlocuit ori întrebuinţat amestecat cu
cel ordinal (întâiul, al doilea, al treilea). Ebraismul acesta a
intrat şi în felul de vorbire al Noului Testament. In cazul de faţă
«întâiul născut» înseamnă «unul născut», în sens de «unicul
născut».
Alt înţeles este exclus, deoarece, dacă într-adevăr Iisus ar
mai fi avut şi alţi fraţi naturali (fii ai Mariei) n-ar fi lăsat-o pe
Maica Sa în grija unui apostol, ci în grija vreunui frate al Său.
In citatul al doilea, se spune de „fraţi" şi de „surori" ai
Domnului. „Fraţii" sunt chiar amintiţi cu numele şi sunt în
număr de patru, iar „surorile" (la plural) trebuie să fi fost cel
puţin două. In Sfânta Scriptură sunt amintiţi de mai multe ori
(vezi Matei 12, 47-50, Marcu 3, 31; Luca 8, 19; Ioan 2, 12; 7,
3; Fapte 1, 14; I Cor. 9, 5; Gal. 1, 19). Ei însă în nici un caz
nu au putut fi fraţi naturali ai lui Iisus Hristos şi fii ai Mariei,
mama lui Iisus, pentru că:
1. După o veche şi unanimă tradiţie, Maria, mama lui
Iisus, a rămas după naştere fecioară, aşa cum a fost prefigurată
în vedenia Proorocului Iezechiel (44, 1-3).

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Din omenire

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Tatal in cer, fecioara pe pamant

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Mama,tata si copilul.

| martzian a răspuns:

Probabil ca nu te-ai referit la Isus ca om si ca ai vrut sa ne faci un test de finete si de atentie.

Un raspuns mai aproape de inima Lui ar fi "ucenicii" - orice crestin practicant se numara printre ei:

"Atunci cineva I-a zis: „Iată, mama Ta şi fraţii Tăi stau afară, şi caută să vorbească cu Tine." Dar Isus a răspuns celui ce-i adusese ştirea aceasta: „Cine este mama Mea, şi cari sînt fraţii Mei?"
Apoi Şi-a întins mîna spre ucenicii Săi şi a zis: „Iată mama Mea şi fraţii Mei! Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră şi mamă." (Matei 12:47-50)

| Zenit313 a răspuns:

Maria,Iosif,Ioachim,Ana si Maria Magdalena.

Dupa moartea lui clinica, se spune ca si-ar fi intemeiat o familie din care isi are descendenta dinastia Merovingiana.

Răspuns utilizator avertizat
| GizazCraist a răspuns:

Mama, tata si tatal meu vitreg

Răspuns utilizator avertizat
| TCosmin a răspuns:

Maria (mama).
Iosif (nu este tatal ci un purtator de grija)
Ioachim si Ana erau bunicii lui.
Cei mai multi crestin spun ca El nu are frati/surori, nu are sotie sau concubina si nici copii. Deci El Isus nu are descendenti.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru TCosmin):

Raspuns partial si gresit.

In primul rand este Sfanta Fecioara Maria, deoarece ea a fost fecioara si inainte si dupa Nasterea lui Iisus.
Maria ii spui cuiva apropiat, insa se cuvine a avea respect, deoarece ea este Cea mai Sfanta, gandeste-te doar din cine ar fi vrut Dumnezeu Fiul sa se nasca, si ce viata ar fi avut femeia din carte sa se nasca.

Sfantul Iosif, tata adoptiv, deoarece daca femeile nasteau si nu aveau sot, erau omorate.

Hristos a avut frati, insa frati vitregi (din partea Sf. Iosif, cu femeia cu care a fost casatorit).

| TCosmin a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Da? Dar este vorba de aceia pe care ii enumera... unul era iuda. Pe ceilalti poate ii stii tu.De ei este vorba?

| obelix2266 a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Apreciez faptul ca ai un respect deosebit fata de sfinti,dar ia zi-mi si mie cand te rogi cum zici Sfanta Fecioara ajuta-ma tu,sau ajuta-ma tu Doamne sau zici ajuta-ma tu Doamne,autama Tu Isuse, ect? Deci cam confunzi respectul cu modul de exprimare. Fiecare are modul lui de a se exprima, ca degeaba ma respecti in fata, iar in spate ma toci.Si inca ceva,cine ti-a zis tie ca in BIBLIE scrie SFANTA MARIA, SFANTUL IOSIF, etc. Cred ca autorii Bibliei nu au scris asa ceva.
Te rog sa vii cu argumente clare din BIBLIE, apoi mai vorbim.A fi binecuvantat nu e tot una cu a fi sfant, sunt doua lucruri total diverse.

| obelix2266 a răspuns (pentru obelix2266):

Pai hai sa citim :MATEI 12:46-49,13:55,MARCU 3:31-32,6:3,LUCA 8:19-21, IOAN 2:12, 7:3-5,FAPTELE APOSTOLILOR 1:14, 1CORINTENI 9:5, GALATENI 1:19. Daca te intereseaza asa de mult aspectul acesta iar credinta ta se poticneste de aceste lucruri, te rog citeste din Scriptura versetele mai sus date care ca autori i-au avut pe Sfintii Apostoli care au fost contemporani cu ISUS HRISTOS. Succes.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru obelix2266):

Mersi pentru apreciere, insa eu nu apreciez, modelul tau, de om trecut la o secta, doar din cauza faptului ca nu a stiut sa dea niste raspunsuri clare in fata unor sectari.

Tu ma iei pe mine cu poticnirea credintei? Dar sa ma scuzi, dar nu sunt semidoct, si nu sunt usor influentabil din multe cuvinte si interpretari false (cum cred ca ai fost tu), nici din primirea unor ajutoare, doar pentru de a ma lepada de Hristos, si a-mi lepada Credinta si Traditia fondata de Insusi Mantuitorul Hristos.
Oricum, acest site TPU, nu este un loc de prozeletism sectaric.

Sper ca nu te-am suparat, dar te rog sa treci si prin filtrul gandirii si al ratiunii ceea ce auzi, si sa cercetezi inainte sa afirmi ceva.
Si apropo, cum cartesti tu, ca eu in fata ma rog, iar in spate toc? Inca un lucru la care se aplica efectul de turma fara a gandii.

Dar uita-te tu, in cine crezi ca Hristos cand S-a Intrupat ar fi vrut sa stea pana la nastere, si de cine crezi ca ar fi vrut sa fie crescut? normal ca de cineva cu o viata foarte sfanta, chiar cea mai sfanta.
In orice caz, fratii lui Iisus erau copiii Sfantului Iosif si a femeii de dinaintea Sfintei Maria, ci nu nascuti de catre Sf. Fecioara Maria.
Iar, dupa traducere, cuvantul grecesc frate mai inseamna si var, deci erau veri cu Hristos.

Pe viitor, daca vrei sa iti mai raspund, te rog sa nu mai vi cu tot felul de supozitii.

Pace.

| DiandraDya a răspuns:

Din Maria, Iosif si alti frati si surori ale lui Isus.

| obelix2266 a răspuns:

Aici sunt doua raspunsuri. Unul din :Iosif, Maria, Isus si mai tarziu Maria a mai facut 7 fii si fice sa nu gresesc. Altul cum stim ca a venit prin DUHUL SFANT al lui DUMNEZEU si cand Maria il cauta si nu putea ajunge la EL din cauza multimii si ucenicii i-au zis ca il cauta mama lui, ISUS a raspuns ca mama lui si fratii lui sunt aceea ce fac legea tatalui lui. Deci o a doua familie era formata din toti credinciosii.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru obelix2266):

Gresit.
Sfanta Fecioara Maria nu a avut niciun fiu inainte de Intruparea lui Hristos, si nici dupa!