"nimeni nu e curat de întinăciune chiar dacă viaţa lui ar fi o singură zi" ...si ti se pare corect asa ceva? Ti se pare corect ca acel copil care a trait o zi sa ajunga in iad din cauza ca a fost considerat de catre dumnezeu ca fiind vinovat de ceva ce nu a facut?
Matei 28:19 >> Duceti-va deci si faceti discipoli... botezandu-i >>
Fapte 8:12 >> Cand l-au crezut pe Filip... s-au botezat atat barbati, cat si femei >>
Deci noi trebuie sa credem si sa fim convinsi ca vrem sa fim botezati, ceea ce un nou-nascut nu poate sa poate. Desi societatea si bisericile sustin botezul nou-nascutilor, biblia ne dezvaluie ca fiecare ar trebui sa luam singuri aceasta decizie, iar ea sa nu fie luata de parinti, bunici ....etc
De aceea e gresit ca copii sa fie botezati de mici, pentru ca ei nu pot alege atunci decizia si ce religie va urma. Isus a fost botezat la varsta de 32 de ani, nu cand era copil mic. Cei ortodoxi procedeaza gresit la botez. Nu este valid in fata lui Dumnezeu, dar in fata lor cred ca da! funda?
Orgoliul tau nu te lasa sa recunsti ca am dreptate. Adevarul nu place oricui, iar tu esti unul din cei care il resping.
Botezul unei persoane are ca si conditie principala credinta sa in Domnul Isus. Iti demonstrez asta cu versete: " CINE VA CREDE şi ( apoi) se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit" Marcu 16:16.
1Petru 3:21....in versetul acesta descoperim faptul ca ''botezul este Marturia UNUI CUGET CURAT''. Poate acel copil sa depuna marturia cugetului sau? Nu.
Filip si famenul etiopian: Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?"
Filip a zis: „DACA CREZI DIN TOATA INIMA TA, se poate." Famenul a răspuns: „CRED că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu". Conditia necesara adevaratului botez este credinta. Ori cred ca ti-e clar ca acel copil inca nu are discernamantul necesar sa faca un asemenea pas.
Poti sa sustii la infinit ceea ce crezi tu, se vede clar ca Biblia NU INCURAJEAZA botezul copiilor mici, pentru ca se cere credinta mai inai, ceea ce nu poate avea decat un adult!
Dar nu mentioneaza niciun caz in care ar fi fost botezat vreun copil, ci doar binecuvantat. La nunta din Cana Galileea, mama Domnului Isus a spus sa se faca ceea ce va spune El, Domnul Isus. A spus Domnul Isus vreodata sa botezam copiii? Nu, a spus sa ne rugam si sa ii binecuvantam, atat.
Tie ti-a spus cineva vreodata ca nu trebuie sa impusti pe altcineva? Daca nu, atunci inseamna ca ai voie, nu? Cam asa ai gandit si tu: atata timp cat nimeni nu iti interzice, inseamna ca ai voie. Ceea ce este total gresit!
DeProfundis99 întreabă: