Hai sa lasam ateismul si religia la o parte un moment. si ce daca ar veni de la diavol?
tot ce am auzit ca oameni e doar punctul lui dzeu de vedere. doar crestinii asta zic, ca rahatu ala de carte e cuvantul lui dzeu. de ce nu auzim si punctul de vedere al diavolului. nu mi se pare corect sa fim partinitori acum, la un proces nimeni nu ar lua in seama pe cineva care zice, ascultati tot ce zic eu doar, pentru ca cealalta parte doar o sa va minta, asa ca nu va mai obositi, doar ce zic eu e suficient.
asa si aici, nimeni nu ia apararea diavolului si cere si punctul lui de vedere.
stii ca sunt ateu, deci mi se pare o mare tampenie, dar asa ca principiu, toata lumea ii da o reputatie proasta, fara ca macar sa ii dea dreptul sa se apere.
Este bine sa stii...dar bine nu este sa ajungi sa stii destul incat sa te autodistrugi.
Nu inteleg decat ca esti mai ipocrit decat ne crezi tu pe noi...Cine te-a mintit ca diavolul a creeat totul? Ipocrizie curata! Dumnezeu creeaza pe diavol si diavolul creeaza stiinta? Esti ori retardat mintal(si nu te jignesc deloc) ori un om plictisit care incepe a scrie asa pe unde apuca si ce apuca!
Nu intelegi nimic, vorbesti de ratiunea omeneasca si de totalitatea stiintelor si nu intelegi nici tu ce zici.Nu am spus o secunda printr-o afirmatie ca diavolul a creat stiinta. Dumnezeu a creeat totul, diavolul este o putere distructiva, nu una constructiva.Cum sa contruiasca legile naturii create de Dumnezeu!?
Esti frustrat rau, daca ai ajuns sa-ti pierzi timpul pe TPU punand intrebari legate de crestinism
Fiecare este liber sa creada in ce vrea, dar nu este liber sa-i faca si pe ceilalti sa creada in ce crede el.
Cine se impotriveste stiintei pe motiv ca vine de la diavol? Știinta e produsul inteligenței si creativitații umane și dupa mine este posibiă pentru că omul reflectă chipul si asemănarea creatorului lui tocmai prin inteligența si creativitatea lui, pentru ca El a gândit dinainte omul, fiecare copac, fiecare stea, fiecare atom inclusiv din mintea celor ce il neagă si care ține toate lucrurile în ființa.
Apreciez elocinta ta privind problema in cauza si, tocmai din acest motiva, sunt curios sa aflu judecata, sau mai bine zis logica stiintifica pe care ai avut-o in vedere atunci cand acorzi unei divinitati (si inteleg de sorginte biblica) paternitatea nu numai a stiintei dar si a universului.
Alt raspuns irelevant: "pe care ai avut-o in vedere atunci cand acorzi "
"...ai avut-o... acorz. Primul verb este la trecut, iar al 2-lea la prezent.
Fie pui si primul verb la prezent fie il pui pe cel de al 2-lea la trecut ca sa aiba sens.
Daca utilizatorul ania se respecta atunci nici nu-ti va raspunde.
Ce voi spune acum e urat, stiinta e lucru care celor prostii le face greata si isi vomita prostia
In momentul in care credinta religioasa a cuiva, a juns sa constitue o modalitate de distractie a unor indvizi, nu este departe ziua in care si suferinta sau nefericirea omeneasca sa constitue placerea altora.Si spunem ca omenirea progreseaza?
"In momentul in care credinta religioasa a cuiva, a juns sa constitue o modalitate de distractie a unor indvizi,"
Sper ca nu faci referire indirecta la mine prin aceasta afirmatie.
"nu este departe ziua in care si suferinta sau nefericirea omeneasca sa constitue placerea altora."
Tin sa te anunt ca au fost asemenea zile in vechime. Pe vremea cand oamenii erau aruncati la lei pentru a distra masele, pe vremea cand decapitarea cuiva era considerata de popor ca un spectacol.
In trecut nu existau atat de multe lucruri distractive cum avem in prezent.
Hey...indiferent in ce religie ai crede, ce idei vei avea oricum cineva te-a creat pe tine si acela este dumnezeu
"cand vrei sa-ti faci o casa tot la ea apelezi, nu la rugaciune si credinta in Dumnezeu." Ma, tu nu ai o Biblie in casa?!
Tu stii de Noe si de corabia sa?
Nu-mi vine sa cred ca ai ajuns sa crezi ca diavolul a creat stiinta. :-|
Ma, daca ai fi invatat cat de cat la scoala ai sti ca Newton cand a inventat gravitatia a spus ca gravitatia vine de la Dumnezeu si ca nu ar fi descoperit-o fara inspiratia care vine tot de la Dumnezeu.
Asculta aici sa vezi ce zice Petre Tutea despre Newton si de asemenea ce zice Newton:
http://www.youtube.com/watch?v=8qnPXvl8aGI&feature=share
"Ma, daca ai fi invatat cat de cat la scoala ai sti ca Newton cand a inventat gravitatia a spus ca gravitatia vine de la Dumnezeu si ca nu ar fi descoperit-o fara inspiratia care vine tot de la Dumnezeu."
In caz ca nu stiai credintele religioase ale lui Newton nu se predau la scoala si mai mult, nu apar in cartile de stiinta.
Si asta nu dovedeste nimic, asta era credinta lui Newton, nu inseamna ca era si corecta. Daca-ti dau citate spuse de mai genii ce neaga existenta Lui Dumnezeu ii crezi?
Atunci eu de ce sa cred ce spunea Newton daca nici tu nu crezi ce spune Einstain?
Si Einstein: http://www.youtube.com/watch?v=Gi9GaK2fraQ&feature=related
Stiinta cu religia se inteleg foarte bine. Numai ca stiinta cand depaseste o limita si interpreteaza gresit, atunci nu mai sunt prietene.
Stiu si filmuletul asta, eu nu am spus ca stiinta si religia sunt in contradicite intrutotul.
"Stiinta fara religie este schioapa, dar religia fara stiinta este oarba." Einstain.
Pe mine ma enerveaza aacei oameni care spun ca stiinta este gresita si ca vine de la lucifer.
Ma, sunt foarte multe beneficii pe care le aduce stiinta si e foarte buna pentru om, intru totul de acord. Dar in ultimele zeci de ani, ca sa spun asa, stiinta nu mai e cum a fost...s-a indreptat spre a ne face rau.
S-au inventat generatoare electrice pe care le poti folosi oriunde, chiar si in desert, s-a inventat motorul de masina pe baza de magneti... ceea ce vreau sa spun e ca aceste inventii au fost ingropate, ascunse, chiar si oamenii care le-au inventat au fost ucisi.
Nu vezi tehnologiile de azi cat sunt de avansate? Foarte usor s-ar putea inventa ceva gratis precum cele enumerate mai sus, dar acei oameni, o mana de oameni care conduc lumea (masonii si bancherii precum si iezuitii) nu vor ca noi sa traim bine si sa avem de toate, fiindca asta e scopul... falimentarea si saracia tuturor natiunilor pentru a se pregati ceva rau.
Deci, stiinta care a fost foarte buna candva, acum ne devine "dusman", din cauza oamenilor deoarece nu o folosesc in scopuri bune.
Mai nene, tu nu observi ca esti sigurul care pretinde asta ("oameni care spun ca stiinta este gresita si ca vine de la lucifer.")?!?! Si ce daca unii nu tocmai intregi la cerebel zic aberatii de astea?! Inseamna asta ca toti cei ce au o forma de credinta religioasa le impartasesc opinia? NU!
Pai el asa face. Se ia dupa niste aberatii si dupa aia le interpreteaza cum vrea el. In loc sa se ia dupa altceva bun.
In primul rand, hai sa nu ne batem joc.In al doilea rand stiinta nu este totul si putem sa ne rugam pentru orice..si pentru o casa.Biserica sustine stiinta(scolile nu erau la inceput infiintate de Biserica?)....in limitele adevarului desigur(fara teorii evolutioniste de aparitie a omului..etc)
Si sa nu ii mai judecam pe altii..nu sunt ipocriti..au alta parere care este sau nu adevarata...
DeProfundis99 întreabă: