| Filip23 a întrebat:

Din Pateric:

"A mers odată avva Agathon în oraş să cumpere ceva lucruri şi a găsit pe drum un ciung, care i-a zis:
– Unde mergi?
– În cetate la vânzare.
– Fii bun şi du-mă acolo.
Şi luându-l în spinare l-a dus în oraş. El i-a spus:
– Unde vinzi lucrurile tale, acolo pune-mă.
Şi când a vândut ceva, i-a spus ciungul:
– Cu cât le-ai vândut?
– Cu atâta.
– Cumpără-mi o plăcintă.
Şi i-a cumpărat. A mai vândut ceva. Şi a zis iar:
– Şi asta cu cât?
– Cu atâta.
– Cumpără-mi cutare.
Şi i-a cumpărat. După ce le-a vândut pe toate şi dorind să plece, i-a zis ciungul:
– Pleci?
– Da.
– Fii iar bun şi du-mă unde m-ai găsit.
Şi luându-l în spate, l-a dus în locul acela. Şi i-a spus:
– Binecuvântat eşti, Agathon, de Domnul în cer şi pe pământ.
Şi ridicând ochii n-a mai văzut pe nimeni; căci era înger al Domnului venit să-l încerce."

Ce spuneti atei de asta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Societatea romanticilor care se flateaza unii pe altii, si vor sa adere la imposibil renuntand aproape la orice speranta

61 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Sa fiu sincer imi pare ca tu incurajezi cersetoria.

| Filip23 explică (pentru Inferno):

Intrebarea este ca voi sa cunoasteti un crestin din sec V, monahul Aghaton.

Dar parca voi ateii erati aia cu "vai saracii" nu le da biserica, frumos acum sa dati cu sutul in cersetori...

| Inferno a răspuns (pentru Filip23):

Eu nu sunt ateu.

| Vektor a răspuns (pentru Filip23):

Nu ai inteles raspunsul...

Poate intelegi raspunsul printr-un exemplu.
Daca vezi doi cersetori, unul fara picioare si altul normal.
Cui ii dai bani/pomana?

Eu i-as da celui fara picioare pentru ca el are sanse care tind spre 0 ca sa-si gaseasca ceva de munca, iar cel care este normal ar putea sa incerce sa-si caute de munca.

La asta se refera biserica cand zice sa nu incurajezi cersitul.

Era un nene pe la tv care facea lejer 1000 euro/luna din cersit, dar el avea de toate. Sau cum sunt acei vesnici parcangii din Bucuresti. Astia ar trebui dusi la munca fortat.

M-ai spart...

Inseamna ca esti nebun si vorbesti cu peretii.

Dumneata scriai: "Dar parca voi ateii..." in comentariul adresat mie.

WTF? Care "voi ateii"?

Nu stiu daca realizezi,dar aberezi ca ultimul nebun.
Imi comentezi la raspunsuri ca si cand as fi ateu,semn ca tu crezi asta,iar in momentul in care te informez ca nu sunt ateu, si nu ca sa m aflu in treaba ci pentru ca raspunsurile tale adresate mie incep cu "Voi" urmat de "ateii: ca si cand as face parte dintr-o colectivitate, in momentul in care te informez, dai un raspuns cretin ca si cand ai fi stiut asta deja.

Pai fie aberezi ca nebunul la primul raspuns, in care te adresezi unor atei imaginari, tu stiind faptul ca nu sunt ateu, fie aberezi ca nebunul in al doilea raspuns, cand, cu toate ca nu stii ca nu sunt ateu, dai un raspuns tembel ca si cand ai cunoaste acest lucru.
Oricum ar fi, aberezi.

@"dar aberezi ca ultimul nebun".

Stiu ca sunt apreciat pe site.

| Filip23 explică:

Cand ai sa postezi regulat intrebari care sunt in favoarea cultului ortodox, o sa vezi ca ti se blocheaza selectorul si nu poti posta pe religie.
A doua minune care se intampla, mai mica, este parasutarea intrebarilor pe alte rubrici sau stergerea lor.
Oricum, m-am obisnuit cu procedurile.

| Filip23 explică:

Daca te ostenesti sa creezi senzatia de winterfresh, la mine deja exista. Am sesizat ca esti remarcabil/a. poate mananci prea multi brontzisori

| Filip23 explică:

Sigur

NOname
| NOname a răspuns:

Că-ţi plac mult poveştile.

| Inferno a răspuns (pentru NOname):

Cersetoria este conform art. 326din Codul penal, "... fapta persoanei care având
capacitatea de a munci, apeleazã în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material,
aceasta se pedepseste cu închisoare de la 1 luna la 3 luni sau cu zile amenda". (anul 2008)

Prin postarea de fata a venerabilului este incurajata in mod clar cersetoria.
Intrebarea ar trebui raportata si eliminata de pe site.
Suntem cetateni cinstiti, nu milogi cersetori.

| Inferno a răspuns (pentru NOname):

Parintele Feier: Nu faceti milostenie dand bani cersetorilor, ci incurajati cersetoria... Ajutati un sarman pe care-l cunoasteti...
03/06/2011 09:10:06 Flavia DANCIU
1LEU+1LEU=2CERSETORI
Campania "1 leu+1 leu = 2 cersetori" va prezinta astazi pozitia bisericii fata de fenomenul cersetoriei. Bistriteanul.ro a vorbit cu parintele Nicolae Feier, care explica credinciosilor diferenta dintre a face milostenie si a incuraja cersetoria.
Foarte multi dintre bistriteni sunt de parere ca dand un ban unui cersetor fac milostenie, iar astfel respecta cuvantul sfant al Bibliei. Exista insa o foarte mare diferenta intre a face milostenie si a incuraja cersetoria, iar parintele Nicolae Feier a avut rabdarea si amabilitatea sa ne explice in urma cu ceva timp diferenta dintre cele doua si ce ar trebui sa facem.

"Ioan Gura de Aur spune "sa transpire banutul in mana voastra pana ce faceti milostenie."Din perspectiva crestina, sprijinirea aproapelui este esenta fundamentala a crestinismului. Insa intre dragostea fata de aproapele si incurajarea cersetoriei este o diferenta colosala. In cadrul Bisericii Ortodoxe, noi ne axam pe porunca Mantuitorului care spune "Sa nu stie stanga ta ce face dreapta ta", asa ca atunci cand faci o milostenie nu trebuie sa trambitezi. Tot Sfantul Ioan Gura de Aur spune "Cand faci milostenie sa faci catre cineva pe care il cunosti foarte bine", ne-a explicat parintele Feier.

Dand banii unui cersetor nu vii in ajutorul acestuia. Dimpotriva, il incurajezi sa cerseasca.

"Dand banii cersetorilor in loc sa-i dai unuia care chiar e necajit si are nevoie, incurajezi nemunca, lenea, cersitul si lipsa de respect: unul munceste si celalalt profita... Poate dai banutul tau unui betiv, care merge apoi si-l bea. Sub aspect bisericesc, CERSETORIA ESTE INTERZISA! Nu se dau bani cersetorilor", a mai spus parintele Feier.

Mai mult, cersetoria a ajuns in aceste zile sa fie o adevarata afacere. Astfel, cei care dau bani unui cersetor, "muncesc" indirect la "firma" celui care i-a "angajat" pe cersetori.

"Nu trebuie sa dai bani oamenilor pe care nu-i cunosti. Unii si-au facut din cersetorie o adevarata industrie. Adica, racoleaza copii amarati, oameni sarmani, batrani sau cu handicap si-i pun undeva intr-un colt si se cearta pe locurile de cersetorie. Omul trebuie sa fie constient ca nu-i da la amaratul ala care intinde mana, ci banii aceia ajung in mana celui care gestioneaza afacerea. Nu trebuie dat niciun ban unui om pe care nu-l cunosti bine. Doar celui care stii clar ca e necajit", este de parere indragitul parinte.

"Poti sa faci milostenie si prin faptul ca spui o vorba buna, dai un sfat. Ca si crestini trebuie sa avem grija si de partea sufleteasca, nu numai de cea materiala. Deci, in concluzie, cand faci milostenie nu trambita si da milostenia ta unuia care stii ca e necajit si are nevoie. Mai presus, NU INCURAJA CERSETORIA!", a concluzionat parintele Feier.

NOname
| NOname a răspuns:

Numai eu am citit "Din Patetic"?

| Filip23 explică (pentru NOname):

Nu cred ca ai citit numai tu asa, sunteti mai multi. Eu sunt multumit ca ati citit.
Si ca sa iti mai spun un secret, intrebarile de religie apar foarte greu pe rubrica religie. Se intampla ca se blocheaza selectorul de rubrica si nu poti posta. Nu-i un lucru minunat, tu fata?

| Dandanache a răspuns:

De ce ii intrebi doar pe atei? Intreaba-i si pe neoprotestanti ce parere au.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu exista iar prin Biblie si creatie il putem cunoaste.

| Trolli a răspuns:

Ce sa zic? Ca e o poveste de adormit copiii.
Ce e cu asta? Demonstreaza ca exista Dumnezeu?
Tu ai carat oameni in spate si le-ai cumparat placinte? S-au transformat acei oameni in ingeri?

Parca sunt povesti din alea de pe facebook:

O fata isi dorea un inel.
Prietenul ei i-a daruit un ursulet de plus in schimb.
De suparare, fata a aruncat ursuletzul in drum.
Baiatul a vrut sa-l ia, dar a fost lovit de o maisna care venea cu viteza si a murit.
La inmormantare, fata a imbratisat ursuletzul, iar soneria din el a spus:"Vrei sa te casatoresti cu mine?"

Ghiciti ce a gasit? Un inel in interiorul ursuletului.
Dar asta e o poveste. Si cum povestile le facem noi. Finalul este unul fericit.
Fata a luat ursuletul si au trait fericiti pana la adanci batraneti.

E, ce zici de asta?

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru Trolli):

Tu vrei un ursuleţ şi nu ştii cum să zici happy Stai să fac comandă. Oricum, e mai frumoasă povestea cu ursuleţu decât aghatonu ăsta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Trolli):

In timp ce tu devii un impersonal,o leguma la calculator, agathon, a luat totul ca atare, si ca pe o noua experienta. ceva inedit, trait, ca sa nu mai sun de ceia ce te anima sa faci un anumit lucru.de pilda, postarea lui bartoldo, si raspunsul tau, au puncte de plecare diferite indiferent de poveste, conteaza izvorul daca e bun au e rau.sincer prefer un olog sa-l car in spate, sa-l hranesc si sa-l ajut decat sa traiesc cu un ursulet de plus pana la adanci batranete.tu o poti face.aghaton are alte indeletniciri, de care tu esti prea departe.

| Trolli a răspuns (pentru AdrianDihoricescu):

Haha!
nu, ursuletii sunt evil. Din cauza ursuletului acel baiat a murit...sad

| Trolli a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai, inteligentule! Geniu neinteles! Mai usor cu jignirile si lectiile de moralitate, bine?!
Daca vrei sa faci un bine, fa-l. Ai zis ca ai cara un olog! Pai, ia-l in spate. Sau macar ajuta-l. Du-te ca voluntar intr-un spital, azil de batrani, case de copii.

Am zis eu ca prefer ca traiesc cu un ursulet? Asta ai inteles tu? OMG...
Ideea e ca ambele povesti mi se par neadevarate! Basme, povesti...

Dar chiar nu stiu de ce imi bat capu' cu tine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

De aceea nicio critica literara super super super super
a patericului ma lasa perplex.
era o poveste thais, sau simon of the desert daca iti place ironia lui bunuel. mania divina a lui simon/pafnufie pe thais, adepta lui eros s-a dovedit a fi din vreo patru pacate prostesti dupa cum spunea idiotul satului. in film satan si cu simon sfarsesc la discoteca.
must read

| Vektor a răspuns (pentru Trolli):

"O fata isi dorea un inel.
Prietenul ei i-a daruit un ursulet de plus in schimb.
De suparare, fata a aruncat ursuletzul in drum.
Baiatul a vrut sa-l ia, dar a fost lovit de o maisna care venea cu viteza si a murit.
La inmormantare, fata a imbratisat ursuletzul, iar soneria din el a spus:"Vrei sa te casatoresti cu mine?"

Ghiciti ce a gasit? Un inel in interiorul ursuletului."

Ce romantic sa-mi bag... Chiar mai aveam putin si ma luau lacrimile laughing

| Trolli a răspuns:

Raspunsuri = gunoi? (reciclabil?)
Eu nu imi permiteam sa spun asta despre intrebari/raspunsuri, pentru ca fiecare are dreptul sa creada in cine/ce vrea!
dar...in fine!

| Holiday a răspuns:

WOW! Dumnezeu exista, iata dovada!

Ce sa zicem, se pare ca ingerilor din povestile tale le place placinta si sa fie carati in carca.

| costis a răspuns (pentru Holiday):

Nu cred ca-i data ca dovada. Poate un reper prin care sa va puteti aprecia pe voi insiva si preocuparile voastre.

| Holiday a răspuns:

"A mers odată avva Agathon în oraş să cumpere ceva...

...

– Unde mergi?

– În cetate la vânzare."

Povestile astea, cum am mai zis, parca-s scrise la betie...

| Filip23 explică (pentru Holiday):

Daca e numai asta e simplu. Calugarii nu aveau salariu. Vindeau cosuri impletite sau vase de lut si cumparau pesmeti, ulei fructe uscate, uneori si cate ceva de imbracat. Asta se face la targ, se vinde si se cumpara.
Cei de azi avem salarii si doar cumparam.

| Holiday a răspuns (pentru Filip23):

Hai sa nu batem campii aiurea cu istoria comertului. N-are nici o legatura cu exprimarea defectuoasa din povestea ta.

| sublime89 a răspuns:

Alta intrebare de genul: "Ce spuneti ateilor de asta?" Tu chiar crezi ca ateii nu stiau despre povestioarele astea crestine inainte sa le scrii tu pe aici? Nu ne spui nimic nou. Ateii au nevoie de dovezi, nu de mituri si legende. Cand o sa ai o dovada, s-o scrii intr-o intrebare si sa ne intrebi ce credem. Pana atunci, nu te mai obosi.

| Miauti a răspuns:

Aaaaaallllleeeeeeeellllluuuuiiiiiaaaaaa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da tu? ai raspuns ca un destept, teligent si rational? de fapt de ce te intreb? se vede dupa raspuns.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hm, nu stiu ce "pateric" e ala, insa stiu ca genul asta de cartii au inceput a fi scrise sec IV e.n, deci tu chiar ai incredere intr-o carte scrisa de oamenii primitivi?

| Filip23 explică (pentru anonim_4396):

Suntem mult mai primitivi ca ai. Suntem apropiati de cei care aruncau cu pietre.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bunatatea tipului e sexy...
imi place sa imi impart placinta cu cel cu care merg pe strada dar am primit azi dimi o bagheta din senin de la cineva care venea de la magazin si nu e o minune, of course, dar o mancam acumhappynu m-as mira sa fii fost ateu, cunosc atei atat de buni!

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă zeii din basme ar fi ca tine, măcar i-aş plăcea, dacă nu aş şi crede în ei. love struck

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Ce bine ca nu sunt zeu * ii serveste cu ovaz cu ghinda in sorbet topit pe noname si pe isus*laughing

rolling on the floorn-am nicio sansa sa fiu unul cu zeul ratiune dar ma gandesc serios la zeul bani, as putea sa fiu un model si sa-mi fac idiotenia publica castigand bani
am visat ca cineva adorabil statea langa mine apoi m-a intins pe pat si m-a acoperit. si pielea lui lasa aur pe patura si a fost frumos si relaxant apoi m-a trezit sa ma intrebe de ce ma gaseste intotdeauna dezbracat si dormind si apoi mama cu pastilele oare cum pot sa stiu daca vocile care imi spun sa il sacrific si sa fac baie in sangele lui pentru a deveni mai tanar sunt de la un inger sau de la un diavol

Pai daca e adorabil si pielea lui lasa aur, de ce sa-l sacrifici? Si de ce ai vrea sa devii mai tanar?
Lasa-l sa traiasca prin tine (si tu prin el )si iubeste-l ...ciudatule! :))
http://www.youtube.com/watch?v=K-wWfTD-0Ek

Nu pot sa fac diferenta intre realitate si vis stii povestea un inger i-a spus lui avraam sa isi sacrifice fiul, si obedienta era obligatorie, dar in codiitle astea cum putea sa stie avraam ca nu a visat numai, uciderea lui isac? in al doilea rand, cum pot sa stiu ca sunt avram? in acelasi mod daca imi apare un inger cum pot sa stiu ca e un inger si nu visul meu? si daca aud voci cum pot sa stiu daca sunt din iad sau din rai, sau daca e un arhetip spiritual sau doar o conditie patologica, cine poate dovedi ca sunt pentru mine? nu pot sa glumesclaughing, fac doar confesiuni psihologice si zambesc dezarmat

Pai poate nu e niciun inger, ci alter egoul tau! Si, sa zicem, ca e un arhetip spiritual, nu o conditie patologica!
Nu stiu. sad
Ma pierzi...esti prea profund! laughing
I'm an idiot...tongue

Nu am avut niciodata un alter, poate o persona, dau bac aici, help melaughing

Oooh! Trebuie sa inveti si eu te tin de vorba...:P
Spor la invatat, draga xo
http://www.youtube.com/watch?v=y9eR4exw2Jo

Http://i.imgur.com/9QTLiCw.png :))

*îi mai pune o cireaşă în poală, îi face cu ochiul şi se linge pe buze, chicotind*

*se uita la ea* imi calmezi inima si sufletul creierul si corpul, mintea, mtotul...

Vezi, sunt aşa un calmant...batting eyelashes
Şi tu mă calmezi, pui, cu generozitatea ta, puritatea, blândeţea şi adorabibibibibilitatea.

Im so virtuouslaughing*se simte pudic datorita pisicii care i s-a asezat pe spate*

Ma bucur ca socializezi pe intrebarea mea. Se pare ca am darul sa apropii caractere.

| NOname a răspuns (pentru Filip23):

Nu te grăbi să-ţi asumi meritul!
Dacă şi ai vreun dar, el constă mai degrabă în întrebări penibile şi răutăţi gratuite
(ca de exemplu: http://i.imgur.com/yi0ZfKt.png -).

Aia e o nedumerire si o intrebare (stearsa dupa 5 min, probabil de tine, care esti buna si nu ai vrut sa raspunzi).
Pentru mine e evident ca sunteti intr-o organizatie, si doar voiam sa ii stiu numele, ca sunt mai multe.
Iar de rautati gratuite, vezi intrebarea ta cu arsul bilbliei.

| NOname a răspuns (pentru Filip23):

Penibilitatea aia de întrebare ţi-a fost ştearsă din motive evidente.
Când mai vrei să faci atacuri la persoană, să calomniezi şi să chemi la o bârfă creştinească, gândeşte-te măcar o dată înainte!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Filip23):

Imi pare rau pentru asta, stiu cum e sa ai notificari care nu sunt pentru tine desi ar putea fi desi totul e din prea mult timp

Deocamdata am sa te ajut sa nu imi mai citesti, nici sa raspunzi la penibilitatile mele de intrebari. Poti sa iti versi veninul in continuare pe rubrica, in hora ortacilor tai.

Sunt nevoit sa iti dau funda. Restul raspunsurilor sunt, ca la orice intrebare de religie, o caruta de gunoi.

Tocmai am scris din greseala uugh ce dobitoc in eseul de la romana

Societatea romanticilor care se flateaza unii pe altii, si vor sa adere la imposibil renuntand aproape la orice speranta

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Formulează altfel întrebarea dacă vrei ca "ateii" să-ţi spună ceva. De exemplu, "Eu cred că relatarea e adevărată şi ar trebui să tragem învaţăminte din ea, voi atei ce spuneţi?", măcar să ştim ce ar trebui să spunem, în speţă să negăm.

Aşa, ce pot spune de asta? o poveste ca oricare alta, am citit altele mai bune când eram copil în poveşti nemuritoare.

| PamPamPfff a răspuns:

Pot sa intreb ce nedumerire ai in legatura cu asta?
Postarea ta ar trebui sa fie intrebare, corect?