| RomaniIteDomum a întrebat:

Din perspectiva creștină, după ce ai murit, conștiința umană se păstrează intactă fără să sufere vreo modificare? Dacă totuși apar modificări, oare nu am putea spune că tu de fapt ești mort și ce a rămas este doar o caricatură a ta, care îți cunoaște trecutul dar nu mai are nimic in comun cu tine?

Întreb, fiind dacă nu apar modificări eternitatea s-ar transforma într-un chin in doar câteva secole sau milenii.

Vă puteți imagina că sunteți în rai cu miliarde de ființe, petreceți cam cate un miliard de ani cu fiecare in parte, mai alocați câteva miliarde de ani să vă dezvoltați anumite aptitudini și satisface anumite curiozități, îl lăudați pe creator câteva trilioane de ani, iar apoi după ce nu vă mai rămâne nimic de făcut sau de descoperit, o să mai existați o eternitate chinuiți de propria existență lipsită de orice semnificație.
Care mai e sensul acelei existențe blestemă?

59 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Când începi o argumentație cu premise false, să nu te mire rezultatul lipsit de sens.

| CostinAlamariu a răspuns:

Da, constiinta ramane intacta, dar pierzi ceva foarte important din vedere si anume starea constiintei.
Constiinta umana poate exista in 2 stari principale si intr-un spectru intre ele. Aceste 2 stari sunt: implinita si neimplinita.
Starea neimplinita e atunci cand te plictisesti de orice. Plictiseala apare in momentul in care ne saturam sa dam atentie unui lucru care nu e Dumnezeu.
In schimb starea implinita e exact opusul, adica atunci cand ne focusam la Dumnezeu, atunci suntem cu adevarat impliniti si e literalmente imposibil sa te plictisesti. Ba chiar Dumnezeu a creat plictiseala ca sa ne dam seama ca orice in afara de El nu ne va satisface vesnic.
Asta e pentru cei care ajung in rai.
Pentru cei care ajung in iad constiinta e una neimplinita. Atunci cand iti cauti bucuria in alte lucruri decat Dumnezeu, in iad o sa pierzi acele lucruri si o sa simti o neimplinire eterna, o plictiseala groaznica si pe langa asta o sa te chinuie si constiinta pentru toate pacatele tale. Asta e de fapt chinul iadului. Plictiseala groaznica si regretul etern

| Meme10Memu a răspuns:

Cei care vor fi inviati vor avea memorate, in cartea vietii Lui Dumnezeu, toate amintirile si ADN-ul.

Răspuns utilizator avertizat
| Meme10Memu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Adam lucra in gradina si dadea nume la animale, si manca fructe din pomi. In plus stia ca trebuie sa asculte de porunca Lui Dumnezeu. Azi oamenii de stiinta spun ca "nu exista Dumnezeu" si ca "nu exista pacat". Adam stia mai mult decat oamenii de stiinta azi. Adam dialoga cu Dumnezeu. Azi nu dialogheaza nimeni cu Dumnezeu.

Scrie in Biblie de ADN. rolling on the floor

Sunt valabile acele cantari pentru ca modul de exprimare nu e ca o poezie. Pot sa-ti cant si o proza. Poti sa-ti cant si descrierea ADN-ului.

Oamenii de dinainte de perioada scrierii Bibliei primisera prin viu grai Biblia. Apoi Moise s-a apucat sa scrie ce s-a transmis prin viu grai facand o culegere de texte inspirate de Dumnezeu. rolling on the floor

Cum vrei tu. Poti sa-ti cand si cand citesc formule matematice.

Nu incerca sa-ti mai faci rau.

Nu prea am ce discuta cu tine.

Asta faci.

Moartea e reala, nu e inventie.

Eu asta inteleg la tine.

Tu nu te vezi pe tine?

Biblia e corecta.

Iti dau pentru pate cu Biblia.

Dau la pate cu Bibliahee hee

Nu stau sa mai caut in Biblie unde scrie asta.

Ce vrei aia primesti.

Crezi gresit ca toti mor vesnic.

Nu-mi spune ca stiu ce crezi. N-o mai lungi degeaba cu mine. Eu stiu una si buna.

Nu e cazul sa te amuzi baiete.

Nu voi muri venic. Dumnezeu ma va invia daca mor.

Ce sa fac omule?

Nu o sa mor vesnic. Nu-ti place sa traiesti vesnic.

Te-am ghicithee hee

Omul poate avea mintea unui adolescent si la 32 de ani.

Internetul nu e un mediu unde sa dai date reale despre tine.

Internetul poate fi un mediu ostil.

Mai rau e ca nu vrei sa traiesti vesnic.

| alex598 a răspuns:

În rai vom gi în prezența lui Dumnezeu. Acea prezență va fi atât de puternică încât nu vom mai simți nevoia să păcătuim. Ba din contră ne va transforma în cea mai bună versiune a noastră. Dacă crezi că poți să experimentezi prezența lui Dumnezeu și să rămâi așa de rău cum erai înainte nu cunoști prezența lui Dumnezeu.

| fllu07 a răspuns (pentru alex598):

Biblia spune că cei drepți vor moșteni pământul.
- "vie Împărăția ta precum în cer SI PE PĂMÂNT " pentru cine pe pământ dacă cei buni merg în rai?
- psalmii 37:9, 10 afirmă că rasplata celor drepți va fi pământul transformat într-un paradis.
- profetul Isaia a vorbit despre o vreme în care oamenii vor trăi în pace cu animalele sălbatice. Mi-e greu să cred ca vor fi si animalele duse în rai.