| milan9 a întrebat:

Din punct de vedere crestin "scopul" NU scuza "mijloacele". Ce argumente s-ar putea aduce in acest sens?

7 răspunsuri:
| TotulSAUnik a răspuns:

Buna,asa cum spunea un mare antrepenor ''un om educat este cel ce isi atinge visele fara a viola drepturile si libertatea altor oameni'

| Jardelin a răspuns:

In crestinism exista un singur scop si o singura cale pentru a-l atinge. Scopul este mintuirea iar calea este credinta in Dumnezeu si facerea voii Domului. Alta cale nu exista!

Vechiul Testament avea cele 10 porunci. Crestinii au poruncile date de Hristos si Fericirile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

""scopul" NU scuza "mijloacele""... deci accepti ca uciderea copiiilor ca sa-l pedepseasca pe faraon nu era ok?

Accepti ca uciderea celor care i-au zis unui chel "chel" nu era ok?

Accepti ca potopul nu era ok?

Mai vrei?

| NGheorghe a răspuns:

Dar sa luam in caz: Vindecarea unui bolnav!
Scopul este... vindecarea bolnavului, evident.
Mijloacele sunt inexistente de vreme ce vindecarea se intampla in mod miraculos.

O fi existand scopuri dar daca nu se pot prezenta mijloacele folosite atunci de fapt ce iti trebuie tie? Argumente matematice?
A nu se confunda si cataloga ca fiind crestine acele vindecari miraculoase din ziua de azi unde scopul este strangerea de fonduri!

| Holiday a răspuns:

Afirmatia ta ar fi corecta doar daca mai nou crestinii si-au tras alta carte de capatai, ca in povestea aia numita Biblie cu totul altul e mesajul.

| costis a răspuns:

Eu cred ca tine mai mult de educatie. Din pacate educatia este iar in suferinta, nu din lipsa materialelor sau a unui sistem, ci din cauza comportamentului fata de oferta de informatie si divertisment, practic nelimitate.
Cantitatea de informatie si divertisment ieftin au crescut de mii de ori in ultimii 20-25 ani.
Un om fara disciplina alocarii timpului este un om pierdut, un om irosit in nimicuri.
Un om fara o ierarhie a valorilor este un om pierdut, un om care ajunge sa traiasca doar pentru a manji valorile altora. Sa nu uitam ca doar cu 100 de ani in urma, pentru idealurile superioare ale comunismului s-a calcat peste cadavre. Ma tem ca astazi ar fi mai rau, pentru ca nu mai exista idealuri superioare; la capatul drumului sunt doar bani si placeri.

| Criterion a răspuns:

Mantuitorul Hristos, in Evanghelia de la Matei, Cap.5, v.48, spune: "Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este."
Tot in Evanghelia de la Matei, Cap.7, v.12 : "Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor...".
Sf. Ap. Pavel, in Ep. a II-a catre Timotei, Cap.II, v.5, spune: " Iar cand se lupta cineva, la jocuri, nu ia cununa daca nu s-a luptat dupa regulile jocului."
De asemenea, in Evanghelia de la Matei, Cap. 11, v.12, Domnul nostru Iisus Hristos spune: "Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea.".
Sfantul Serafim de Sarov despre scopul vietii crestine:
"Rugaciunea, postul, privegherea si toate celelalte practici crestine nu constituie scopul vietii noastre crestine. Desi este adevarat ca ele slujesc ca mijloace indispensabile in atingerea acestui tel, adevaratul scop al vietii crestine consta in dobandirea Duhului Sfant al lui Dumnezeu. (http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-serafim-sarov-88449.html).
Inca un lucru: Sf. Ap. Pavel, in Ep. catre Efeseni Cap5, v.5, spune: "Căci aceasta s-o ştiţi bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moştenire în împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu. "
Asadar suntem indemnati sa dobandim Imparatia Cerurilor, Duhul Sfant, sa respectam regulile "jocului" si sa ne ferim sa dezamagim pe Dumnezeu, in ce ne priveste.
A incalca libertatea celuilalt nu inseamna libertate, ci libertinaj. Libertatea trebuie asumata si inteleasa responsabil.
Acestea fiind spuse putem afirma cu certitudine ca scopul nu scuza mijloacele.

Întrebări similare