| RAY a întrebat:

Din urmatoarele pseudostiinte care le considerati ca fiind reale sau ar putea fi?

pre-cunoașterea (ghicitul), telepatia, clarviziunea, scrisul automat (ghicire pe baza scrisului), placa ouija și alte jocuri care au o orientare magică sau demonică, astrologia, horoscopul, cititul în cafea și frunze de ceai, ghicitul în palmă, tehnici de extindere a minții, droguri, hipnotism, control mintal, meditații transcedentale, yoga, farmece și vrăjitorie, fenomene fizice, telekinezie, levitații, proiecții astrale, spiritism, satanism, sacrificii animale și umane, animism, etc.

http://www.descopera.ro/......nduc-viata

Răspuns Câştigător
| BucurCristina a răspuns:

Cred in exact nici una dintre stiintele mentionate mai sus, supa parerea mea este ca in Evul Mediu macar oamenii erau limitati, dar acum cand exista atata stiinta cine mai crede in astea?

| RAY explică (pentru BucurCristina):

Bravo,o minte deschisa spre stiinta

9 răspunsuri:
| RAY explică:

Argumente fara dovezii stiintifice

| RAY explică:

Observarea și măsurarea fenomenelor
Acumularea și ordonarea materialului
Crearea de ipoteze și modele, prognoze, stabilirea nivelului de importanță
Testarea ipotezelor modelului prin experimente, teste, încercări
Confirmarea sau infirmarea ipotezelor
Publicarea rezultatelor, pentru ca acestea să poată fi validate de alții
Modificarea, dezvoltarea sau invalidarea modelului, în funcție de rezultatul testelor și de opiniile criticilor
În cazul confirmării, dezvoltarea unei teorii, care trebuie însă să îndeplinească anumite criterii
Atât timp cât teoria nu este falsificată, poate să fie considerată cunostință științifică
Criteriile teoriei științifice[modificare | modificare sursă]
Lipsa afirmațiilor care se conțin pe ele însele ca premise
Consistență internă: lipsă de contradicții în cadrul teoriei
Consistență externă: lipsă de contradicții cu alte teorii recunoscute
Valoarea cercetării: explicarea unor noi probleme care până acum nu au putut fi explicate
Testabilitate empirică
Explicație eficientă
Falsificabilitate: o teorie trebuie să fie astfel formulată, încât afirmațiile să poată fi infirmate prin experiment. Teorii nefalsificabile, deci care nu pot fi infirmate prin experiment nu pot fi considerate științifice

| RAY explică:

Eu nu te-am facut slab, a ataca un om in lipsa de argumente nu te face o persoana inteligenta, faptul ca ma ataci denota ca ai o credinta bazata pe nimic

| RAY explică:

Eu nu te-am jignit, pa

| SG1995 a răspuns:

Pseudo-stiinta pretinde o falsa metodogie stiintifica deci in afara de asteologie si divinatie in toate formele ei niciuna din aceste practici nu poate fi numite pseudostiinta, in cel mai bun caz pot fi numite credinte sau superstiti.
Ca sa raspund la intrebare dedi sunt sceptic de fel dau o sansa telepatiei si abilitatiilor premonitori.

| RAY explică (pentru SG1995):

Basme seby, fantezii umane, ce sens are sa existe telepatie daca exista telefon e da economie de credit, e ciudat cum de nimeni nu dovedeste telepatia ca e reala nici acele asa zis abilitati premonitori

| Mclaren12 a răspuns:

Ai pus o intrebare la care astepti raspunsuri ce nu pot fi dovedite prin stiinta? Spre exemplu, cum interpretezi ca proiectia astrala este reala si a fost experimentata de unii oameni dar nu este dovedita de stiinta? Aici pot intra aproape toate fenomenele enumerate de tine.

Răspuns utilizator avertizat