"Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata."
Frectie la picior de lemn, lumea se calauzeste functie de imprejurari si se conduce politic, politica care se schimba si ea functie de imprejurari. Omul in traiectoria lui existentei lui prin evolutie tehnica a ajuns sa domine planeta si nu mai are dusmani naturali, insa in constientul si subconstientul lui stie ca are cel mai de temut dusman, EL INSUSI. De nimic nu-i e mai frica omului decat de "aproapele" lui si evenimentele istorice ale umanitati ne-o dovedeste de la primele marturii scrise chiar si in biblie.In fata acestui pericol omul si-a cautat apararea inventand zei care sa-i apere, fie de ei insisi (conflicte inter-umane) fie de calamitatile naturale si firesti ale planetei.
"Dincolo de credinta oarba..Este Dumnezeu real?"
NU, s-a scris milioane de volume si o sa se mai scrie, totul este vorbarie si interpretari, NU exista nici macar o dovada a existentei lui Dumnezeu, decat in dorinta si credinta omului, insa una sa crezi si alta e sa demonstrezi.
Uneori un cuvant scurt al unui sfant are efect mai bun decat multe concluzii si argumente de-ale noastre.
N-ai de unde sti ca Dumnezeu exista, poti doar sa crezi asta. De-aia se si numeste credinta si nu se numeste stiinta.
"Daca un dumnezeu a creat universul din nimic, de unde a venit acest dumnezeu?
Daca decidem ca aceasta intrebare este fara raspuns, de ce sa nu spunem ca universul este o intrebare fara raspuns? Sau, daca dumnezeu a existat dintotdeauna, de ce sa nu spunem ca universul a existat dintotdeauna?"-Carl Sagan
Incepi sa te indoiesti, Alan?
Pune in balanta argumentele, cerceteaza, GANDESTE! Tu singur si atat.
Nu e un pacat.
Hei.Nu ai inteles bine intrebarea.Introducerea intrebarii e chiar cu niste intrebari dar mai jos am pus argumentele care dovedesc ca Dumnezeu este real.E un fel de articol.Nu ma indoiesc.Doamne fereste
OK
Albright nu a fost fundamentalist sau literalist biblic. Dimpotriva, era de acord cu ipoteza documentara a lui Wellhausen si cu cele doua sute de ani de biblistica (critica superioara si inferioara) dinaintea lui.
Nu avem de unde sti ca Dumnezeu este real. Tocmai de aceea, marile religii, la baza, nu incep cu propavaduirea lui Dumnezeu ci a ceea ce trebuie sa faci tu ca sa ajungi sa-l cunosti pe Dumnezeu
Salut ma bucur pentru efortul de a afla adevarul realului biblic. Vreau sa fiu sincer ai scris foarte mult nu am citi tot ansa inceputul unde zici daca e reala biblia si daca cu adevarat exista dumnezeu te rog sa citesti acest mesaj in intregime este mult mai scurt si vei vedea una din dovezile clare ca dumnezeu exista si scriptura este dreapta.Vezi mesajul:http://scvadim.blogspot.com/2013/06/exista-dovezi-stiintifice-care.html
Multumesc pentru rabdarea oferita.Domnul sa te binecuvinteze!
Sincer, nu am citit tot, şi pentru că nu sunt nesimţit, o să facem cum vrei tu, eu fiind ateu.
Să spunem că există, cum să-ţi explic, nu cred că-i pasă.
Gândeşte-te la el ca la un programator care a creat un program care se poate rula singur, de ce s-ar mai implica?
Părerea mea este că dacă chiar există un zeu suprem, cam aşa stă treaba.
Da, numai ca sunt chestii pe care omul nu le poate avea decat daca le obtine singur: cum ar fi vointa, constiinta, libertate (ma refer la cea interioara), etc. Vointa nu are cum sa ti-o dea cineva, spre exemplu. Ea prin ea insasi, reprezinta ceva care nu poate fi facut cadou. Trebuie dobandita. La fel cu constiinta. Nu poti sa devii constient fiind inconstient, intamplator. Etc.
In biblie, daca stii sa citesti printre randuri, sunt date aceste legi ale programului. Legi pe care, daca le cunosti, o sa stii cum sa-ti influentezi viata astfel incat sa fii mai fericit si sa dai un randament mai bun. Poti face asta si ateu fiind, daca esti sincer cu tine insuti.
Am mai scris undeva ca orice rugaciune se rezuma la "Doamne fa ca 2+2 sa nu mai faca 4" Asta pentru ca Dumnezeu nu intervine si nu are cum. S-ar crea un haos total daca s-ar modifa orice dupa cum vrem noi.
Probabil aceasta este cea mai lungă întrebare care a fost pusă vreodată pe TPU.
Eu cred ca universul a existat dintotdeauna, poate, POATE, nu sigur, un dumnezeu exista (nu se scrie cu litera mare fiindca nu e nume, contrar asteptarilor crestinului, doar Buddha, Allah, etc. se scriu fiindca acestea sunt niste nume, e ca si cum ai scrie zeu cu Z mare). Mai degraba as crede doar in dumnezeu, adica in existenta unui creator decat sa cred in Hristos, parerea mea.
Hristos e Dumnezeu care a venit pe pamant
In Sfanta Scriptura, nu o sa cred niciodata, pentru mine are aceeasi valoare ca si o schita lui I.L. Caragiale, Bubico. Nu sunt atat de imbecil, sa cred ce au spus autorii Bibliei, care au trait cu mii de ani inainte si care aveau cunostinte minime despre stiinta. Religiile raman o dovada de frustrare a oamenilor, care nu pot sa accepte unele aspecte mai dure ale vietii. Cat despre Dumnezeu, nu cred ca suntem noi capabili sa vorbim de o fiinta superioara, galactica, indiferent daca exista sau nu. Doar cu ajutorul mintii umane si al stiintei, putem sa descifram secretele Universului si al vietii noastre, in nici un caz, cu ajutorul unor baliverne vechi de mii de ani, despre,, suflet'' si bunastarea lui.
Dupa ce am citit, recitit, si scris pe hartie ca sa inteleg mai bine intrebarea ta, am sa iti spun urmatoarele lucruri:
1) Biblia contine multe informatii istorice. Pai, daaaaa, mi se pare normal, avand in vedere ca a fost scrisa in trecut. La fel se poate spune si despre Edda, tot carte cu caracter religios, dar nu inseamna ca trebuie sa ne fie frica de Ragnarok.
2. Majoritatea lucrurilor spuse de tine se pot aplica si Quranului.
3. Sa vii cu argumente din biblie intr-o discutie religioasa e acelasi lucru cu a veni cu argumente din Lord of the Rings.
"Sa vii cu argumente din biblie intr-o discutie religioasa e acelasi lucru cu a veni cu argumente din Lord of the Rings. "
Dumnezeu e real prosti necrezatori in Dumnezeu! Bine stiu ca exixta multe semne de intrebare dar Dumnezeu e real. Daca nu ma credeti cautati Theta Healing daca stiti engleza si nimeriti in engleza cititi in engleza daca nu stiti engleza cautati in romana
Nu nu cred, n am crezut cu adevarat niciodata, iar cand am crescut mi am dat seama ca unii oameni sunt dusi cu pluta si cred orice bazaconii le ai spune pentru ca lor le e frica de adevar, de propria persoana, prefera sa traiasca in minciuna decat sa infrunte realitatea
Sincer nu am citit tot si nici nu pot da un raspuns maret. Insa eu cred in Dumnezeu si in Sf. Scriptura. S-ar fi intamplat oare atatea minuni daca Dumnezeu nu ar fi existat? Nu pot sa spun foarte multe lucruri, insa doar un mic aspect mai am de adaugat. Ganditi-va ca in fiecare an, de Paste, la Sfantul Mormant vine Lumina deasupra acestuia Daca ridici o lumanare in lumina, aceasta se aprinde, iar timp de cateva minute poti tine mana in focul lumanarii fara sa te arzi. Aceea este Lumina Sfanta, iar cu siguranta nimeni nu poate avea un raspuns stiintific la asa ceva.
Da, cred in tot ce zice Domnul in Biblie! dar noi intelegem gresit anumite lucruri si mai bine intrebam preotul
Eu cred in Biblie, cred tot ce e scris in ea. Nu, nu cred ca suntem maimute "dezvoltate" si nici ca totul a fost creat printr-o explozie. Cred ca El a murit pentru ca noi sa traim, si ca ne iubeste! E ceea ce voi crede indiferent de circumstante!