| LoveToHate a întrebat:

Dinozaurii au fost in arca lui Noe?

Răspuns Câştigător
| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Dar trebuie sa reti ca :
Biblia nu este atlas zoologic.
Biblia nu este atlas botanic.
Biblia nu este atlas geografic.
Am gasit in graba cateva versete, pe care le-am mentionat si mai sus :
Dumnezeu i-a spus lui Iov: „Uită-te la monstrul căruia i-am dat viaţă ca şi ţie" (Iov 40:15-17)
„el (monstrul) îşi îndoaie coada tare ca un cedru"
Primavara, zăpada din munţii Lebanon, cam la 80 de kilometri de râul Iordan, se topeşte. Apa se aruncă în liniştitul râu Iordan, transformându-l într-un torent furios. Acest râu dezlănţuit nu l-a speriat pe dinozaurul cu gâtul lung. Biblia spune: „chiar de s-ar năpusti Iordanul în gâtlejul lui, el ar rămânea liniştit" (Iov 40:23). Monstrul îşi ridica doar capul din ce în ce mai sus, pentru a mânca plantele care pluteau. Dumnezeu i-a spus lui Iov „uită-te", sau priveşte această creatură uriaşă. Dinozaurul trebuie să fi fost viu, din moment ce Dumnezeu i-a spus lui Iov să-l privească.
„Peste aspidă şi vasilisc vei păşi şi vei călca peste leu şi peste balaur" (Psalm 90, 13)
;„Mai bine voiesc a locui cu leu şi cu balaur, decât a locui cu femeia cea rea" (Isus Sirah 25, 18)
„Cine a deschis vreodată porţile gurii lui? Zimţii lui sunt îngrozitori! Spinarea lui este ca un şirag de scuturi, pe care le-ai fi întărit şi pecetluit puternic. Ele sunt strânse unul într-altul atât de tare, că nici vântul nu pătrunde printre ele. Fiecare e lipit de cel de lângă el şi se ţin aşa şi nu se mai despart"(Iov 41), care a trait dupa potop.

16 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Nu stiu.
Dar au convietuit cu oamenii.
http://4jesus.ro/......cu-oamenii

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Potopul copiat de le egipteni

| RAY a răspuns:

Da stiu ca sunt in biblie

| RAY a răspuns:

Egipteni cum au aparut?

| WhatheWow a răspuns:

Vezi, gasim si aici un mare paradox; paradox care e in relatia dintere crearea Lumii si existenta dinozaurilor. Stiinta ne arata cu dovezi incontestabile existenta dinozaurilor. Religia insa, o da cotita si incearca sa explice intr-un mod pueril existenta si disparitia lor. Unii spun ca dinozaurii au existat pe pamint cu oamenii dar au fost lasati sa moara la Potop. Nu pot nici sa spuna ca au existat cu mult inaintea oamenilor caci atunci vine in contradictie cu Biblia. Mai sint unii care spun ca au urcat si dinozaurii pe Arca; dar atunci unde sint?

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru WhatheWow):

Eu nu vad nici un paradox.Asta nu se stie. Insa Biblia mentioneaza in cateva pasaje despre exista unor "balauri", dragoni sau reptile gigantice.Esti prost informat as vrea sa iti spun daca zici ca religia o da cotita cu existenta dinozaurilor.
Dinozaurii au avut timpul lor. Imagineaza-ti daca traiai cu dita-mai reptila langa tine in aceasta vreme?!
Ti-as da o sugestie. Intai cerceteaza si apoi poti sa spui ca e alba sau neagra.

| WhatheWow a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Deci, Biblia nu vorbeste de existenta dinozaurilor si sint foarte bine informat. Te rog nu devia de la subiect introducind balauri, dragoni sau alte animale mitice. Raspunsurile existente pe tema dinozaurilor au fost elaborate de "mintile luminate " din domeniul religios; oameni dupa care multi crestini isi regleaza " ora exacta "!

Propozitia nu se incepe niciodata cu "deci". Eu ma mir deoarece tu crezi ca balauri si dragoni sunt animale mitice. S-au descoperit schelelte din ei, fiind asemanatoare cu dinozauri. Deci sunt "cam" la fel. Insa vad a esti putin cam dezorientat.
S-au facut chiar si descoperiri cu vechi picturi, cu oameni vanand chiar dinozauri.
Dumnezeu i-a spus lui Iov: „Uită-te la monstrul căruia i-am dat viaţă ca şi ţie" (Iov 40:15-17). Si aici nu poate fi vorba despre un elefant, sau hipopotam, continua : „el (monstrul) îşi îndoaie coada tare ca un cedru", apoi „el este cea mai mare dintre lucrările lui Dumnezeu"
Dovezi se gasesc si in psalmi „Peste aspidă şi vasilisc vei păşi şi vei călca peste leu şi peste balaur" (Psalm 90, 13);„Mai bine voiesc a locui cu leu şi cu balaur, decât a locui cu femeia cea rea" (Isus Sirah 25, 18). În Cartea lui Iov, la cap. 41, se face o descriere cuprinzătoare a unui astfel de dinozaur (balaur): leviatanul. Iată numai câteva atribute ale leviatanului: „Cine a deschis vreodată porţile gurii lui? Zimţii lui sunt îngrozitori! Spinarea lui este ca un şirag de scuturi, pe care le-ai fi întărit şi pecetluit puternic. Ele sunt strânse unul într-altul atât de tare, că nici vântul nu pătrunde printre ele. Fiecare e lipit de cel de lângă el şi se ţin aşa şi nu se mai despart".
scrierile străvechi avem destule trimiteri la „balauri", căci aşa erau denumiţi dinozaurii înainte. Numele „dinozaur" a substituit abia în anul 1842 denumirea de balaur, substituire formulată de către savantul englez Richard Owen. Termenul „dinozaur" este un cuvânt compus din cuvintele greceşti δεινός (deinos, de groază, formidabil) şi σaύρος(sauros, „şopârlă" sau „reptilă"). Owen a ales această combinaţie lingvistică cu referire la proporţiile impresionante ale acestor animale, precum şi la arsenalul lor formidabil de apărare şi atac.

| WhatheWow a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Deci, daca vrei sa porti cu mine o discutie civilizata, chiar si in contradictoriu, am sa te rog sa pastrezi " tehnica " asta meschina si de prost gust de a incerca sa diminiuezi capacitatea intelectuala a partenerului de discutie. Pot incepe propozitia cu ce cuvint vreau, dar se pare ca tu nu cunosti in acest context semnificatia cuvintului "deci". Cuvintul "deci " inlocuieste de multe ori expresia " hai sa vedem ", iar eu, din economie de "biti " o folosesc din belsug si nu dau doi bani pe parerea unora in legatura cu acest lucru. Se poate ca dupa spusele tale sa fiu dezorientat; dar tu esti confuz, dragul meu, si" bati cimpii " in materie. Ultimii dinozauri au disparut acum citeva milioane de ani, s-a demonstrat stiintific iar schelete de asa zisii balauri sau ce animale fantasmagorice ai mai amintit tu acolo nu s-au descoperit. Crezi ca daca intri in discutie cu etimologia unor cuvinte, argumentele tale se umplu de valoare? Patetic! Nu eu cred in basme dragule; in inviere de morti, bastoane care se transforma in serpi, oameni care despart Mari, apa care se face vin, animale care vorbesc si alte asemenea stupiditati. Care e cel dezorientat?

OK, dar nu iesi din subiect.Sincer nu ma intereseaza ca nu crezi in "bazme", insa tu ai zis : "Deci, Biblia nu vorbeste de existenta dinozaurilor si sint foarte bine informat. Te rog nu devia de la subiect introducind balauri, dragoni sau alte animale mitice.".
Iar eu ti-am aratat ca balaur se refera la dinozaur, si ti-am adus si dovezi pentru ca ziceai ca esti bine informat si nu exista in Biblie informatii despre dinozauri.

| LoveToHate explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Spune-mi,unde scrie in Biblie despre dinozauri? Stiu nu scrie se refara la ei, dar chiar vreau sa citesc.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru LoveToHate):

Dar trebuie sa reti ca :
Biblia nu este atlas zoologic.
Biblia nu este atlas botanic.
Biblia nu este atlas geografic.
Am gasit in graba cateva versete, pe care le-am mentionat si mai sus :
Dumnezeu i-a spus lui Iov: „Uită-te la monstrul căruia i-am dat viaţă ca şi ţie" (Iov 40:15-17)
„el (monstrul) îşi îndoaie coada tare ca un cedru"
Primavara, zăpada din munţii Lebanon, cam la 80 de kilometri de râul Iordan, se topeşte. Apa se aruncă în liniştitul râu Iordan, transformându-l într-un torent furios. Acest râu dezlănţuit nu l-a speriat pe dinozaurul cu gâtul lung. Biblia spune: „chiar de s-ar năpusti Iordanul în gâtlejul lui, el ar rămânea liniştit" (Iov 40:23). Monstrul îşi ridica doar capul din ce în ce mai sus, pentru a mânca plantele care pluteau. Dumnezeu i-a spus lui Iov „uită-te", sau priveşte această creatură uriaşă. Dinozaurul trebuie să fi fost viu, din moment ce Dumnezeu i-a spus lui Iov să-l privească.
„Peste aspidă şi vasilisc vei păşi şi vei călca peste leu şi peste balaur" (Psalm 90, 13)
;„Mai bine voiesc a locui cu leu şi cu balaur, decât a locui cu femeia cea rea" (Isus Sirah 25, 18)
„Cine a deschis vreodată porţile gurii lui? Zimţii lui sunt îngrozitori! Spinarea lui este ca un şirag de scuturi, pe care le-ai fi întărit şi pecetluit puternic. Ele sunt strânse unul într-altul atât de tare, că nici vântul nu pătrunde printre ele. Fiecare e lipit de cel de lângă el şi se ţin aşa şi nu se mai despart"(Iov 41), care a trait dupa potop.

| WR104 a răspuns:

Dinozaurii vasleau.

| Silviuloan a răspuns:

Poate da poate nu.

| NoShit a răspuns:

Nu, n-aveau loc, plus că n-ar fi rezistat la aşa o greutate şi-o construcţie.

http://www.descopera.org/dilema-lui-noe/

| DyAnA2899 a răspuns:

Da, toata ziua laughing Nu, sigur ca nu. Noe si arca lui au fost pe vremea cand erau oameni, nu dinozauri.