Da. Stiu cum e. Nu e placut sa ti se spuna lucruri pe care le stii. Oamenii aceia nu isi dau seama ca nu transmit informații noi. Ei cred ca toata lumea trebuie convinsa sa creada. Nu realizeaza ca vorbele sunt apa de ploaie si ca doar faptele si un caracter frumos ar fi un exemplu bun de urmat.
Dar tu daca vrei sa fii mai bun decat ei, nu-i vorbi de rau. Intelege-i si daca nu iti plac evita discutiile cu ei.
Ai putea sa-i intrebi pe ei " Te face asta un om mai bun?"
Ce treaba am eu? Chiar nu ai nici o treabă.
Nu poti fii un om simplu cu o gandire morala perticulara si iti vezi de treaba? Nu poti fii sau sa faci lucuri bune fara a nu crede in zei religiosi?
Unii pot, alții nu.
Dar iritarea ta vine de la tine, nu de la ei.
E normal sa nu-ți placa asa ceva. E vorba de minciuna, neștiință, nesimțire, nerușinare, necinste și înșelăciune. Cand un propagandist religios încearcă sa convingă pe cineva de ceva ce nu exista, din start acel propagandist îl considera pe omul din fața lui drept un un om incapabil sa gândească rațional, un om ușor de mințit, de înșelat și de manipulat și nici măcar nu știe când trebuie sa se oprească.
"Daca religia si "credinta in zei" il face o persoana mai buna nu am treaba"
Daca ii face mai buni înseamnă că sunt persoane lipsite de discernământ și empatie, eu stau departe de așa ceva
Omul prost trebuie condus. Mereu o sa existe religii.