| RAY a întrebat:

Doar pentru agnostici,ateii, desiti

http://www.descopera.org/de-ce-nu-sunt-ateu/

as vrea niste pareri

3 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Interesant, sunt prea multe idei ca sa le analizam pe fiecare.
Poza e si ea interesanta.
Avem 4 calitati cresine si 4 defecte ateiste, cel putin asta vrea sa ilustreze desenul, numai ca ultimul defect ateist nu este chiar un defect. Sa fii nehotarat este de 100 de ori mai bine decat sa fi sigur pe tine, adica sa fi sigur de ceva.
"cel ce e sigur de ceva nu a studiat niciodata nimic."

| NoShit a răspuns:

Presupun ca schema ipotetică reprezentând diferenţele dintre un ateu şi un creştin e facută din viziunea unui creştin. Sincer, nu văd rostul la argumentul ăla cum că un ateu ar fi periculos doar pentru că nu se ghidează după aceleaşi principii. Dacă chiar aşa vede un creştin pe un ateu, atunci îmi explic de ce pentru ei diversitatea ideilor înseamnă imoralitate.

| A2895 a răspuns:

Pana la urma si Cartea Sfanta dupa care se ghideaza crestinii tot de oameni a fost scrisa si nu mi se pare ca trebuie sa fii periculos doar pentru ca pui la indolaia ce scrie acolo. De ce un om care crede in altceva in afara de Dumnezeu (sau are alta idee asupra dinivitatii) trebuie sa fie catalogat drept "ignorant, indecent, periculos etc."? Doar pentru ca unii oameni isi pun intrebari despre existenta, modul prin care s-au nascut sau alte intrebari carora ni se spune ca nu e bine sa le cautam raspunsul nu mi se pare ca trebuie catalogati drept 'inamici' ai lui Dumnezeu. Daca isi pun intrebari insemna ca gandesc, doar nu sunt plante.
Schita e clar facuta de un crestin, probabil unul fanatic si impotriva progresului, as spune, pentru ca pana la urma stiinta insemna un pas inainte.