| RAY a întrebat:

Doar pentru non crestini.

Care este originea basmului numit Iisus? 4 anonimi au scris dar de unde s-au inspirat? Cum s-a inventat povestea?

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

Povestea lui Isus, în ce privește moartea, învierea și numărul magic "3",este foarte asemănătoare cu multe mituri păgâne care au în prim plan zeități ale fertilității, simboluri pentru ciclicitatea naturii.

Precum Isus a murit și a înviat, asa a murit și a înviat Innana, Dyonisus, Baldur si Persephone.

Dyonisus se spune ca a fost născut din virgina, este fiul lui Zeus, a pătruns în Hades(a murit) și s-a întors(a înviat) după 3 zile.
Nu întru în toate detaliile mitului.
Exista paralele cu isus în toate privințele.
A avut parte și el de un "proces" (ca Isus în fata lui pontiu pillat), punându-se problema " caracterului divin", și găsim și aici noțiunea de "mâncare și bautură sacra", ca "vinul și pâinea" în creștinism(Dyonisus este și zeul vinului)

Innana a murit și a înviat după 3 zile.

Baldur are exact aceeași poveste ca Dyonisus cu infernul(Hades).

Puteți sa cercetați miturile tuturor acestor zeități.

Iar în esență, pe lângă toate subtilitățile și simbolurile, înțelesul este simplu. Ciclul naturii, "moartea" acesteia odată cu venirea iernii și "învierea" in primăvara, când toată natura se renaște.

Isus Hristos, tind sa cred ca nu a existat în realitate și ca toate poveștile din jurul lui sunt niște copii ale originalului păgân, interpretate VOIT literal. Pentru ca miturile păgâne NU au fost și nu trebuie sa fie niciodată interpretare literal.

Păgânii, strămoșii noștri, venerau natura, ii recunoșteau sacralitatea și se implicau în aceasta. A fost o era de aur a omenirii in Europa deoarece, sub paganism, au apărut științele exacte, filosofia, literatura, teatrul și orice forma de arta, în Grecia antica.
Dacă oamenii aceștia erau îndoctrinați religiosi și prosti, pentru ca ar fi crezut literal in niște entități care pluteau pe cer, cum cred creștinii, nu se mai ajungea la performanta de a ridica, din temelii, civilizația cu toate științele și artele sale. Și nu vorbesc doar de Grecia, care este leagănul civilizației occidentale, pentru ca înainte de asta au fost sumerienii, mesopotamienii, babilonienii, care au fost de asemenea păgâni și au avut civilizație cu mii de ani înainte chiar și de apariția miturilor despre Dumnezeul vechi testamentar(care sunt furate și întoarse pe dos și ele de la sumerieni).

Și NU e cum spune sectantul și indoctrianatul Dănuț de pe TPU, care afirma ca protestanții au adus știința, medicina și toate cele!
Am observat ca, odată cu legalizarea și consolidarea creștinismului, științele, filosofia și arta au fost sistematic reduse, pana la anihilare.
A trecut un mileniu și NU reforma lui Luther a readus știința, filosofia și arta înapoi, ci mișcarea culturala numita Renașterea, începută în sec 14, (deci înaintea reformei), care a reprezentat RENAȘTEREA principiilor păgâne, ca o nostalgie, dacă vrei, după vremurile pre creștine. ASA am scăpat de teroarea culturala a Creștinismului din 300 pana în 1300.

Creștinismul a fost inventat pentru a seca viata spirituala, culturala și științifică a popoarelor.
Isus Hristos ESTE inventat și este un simbol bastard reprezentând cele mai mari orori prin care a trecut omenirea.
Cele doua războaie mondiale combinate, NU surclasează distrugerea provocata de toate bisericile și toate războaiele între secte și biserici.

3 răspunsuri:
| RAY explică:

Inainte sa iei in deradere vredinta unor oameni, te-as sfatui sa mai deschizi un dictionar, nu-i asa scump.

fix tu vorbesti care inventezi cuvinte noi ca deradere vredinta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inainte sa iei in deradere vredinta unor oameni, te-as sfatui sa mai deschizi un dictionar, nu-i asa scump.

| AG777 a răspuns:

Sincer iti dau si eu un raspuns daca imi raspunzi si tu, care este originea basmului teoria evolutiei