| RAY a întrebat:

Doar pentru persoanele atee.

Care este probabilitatea dupa parerea voastra ca un creator deist, panteist sa existe? Este ateismul si lipsa deismului si panteismului?

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

Categoric.
Am cautat și pe net și vad oameni care erau atei și au încetat sa se mai numească asa după ce au adoptat o viziune panteista.

Ateismul nu este doar negarea unei entități referita ca Dumnezeu.
Este negarea întregului concept de divinitate.

De exemplu, multe scoli hinduse nu au un Dumnezeu personal, entitate.
Dar totuși sunt atei și în aceasta societate ca în toate celelalte. Atei care neaga Dumnezeul specific culturii lor, adică un Dumnezeu impersonal în cazul asta.

Deci ne întoarcem la ce am spus.
Ateu=negarea divinității.

6 răspunsuri:
| Teffan a răspuns:

Panteismul nu implica o entitate care exista în spațiu și timp, Panteismul include divinitate impersonala, nu se pune problema existentei atâta timp cât vizualizezi natura ca fiind divina.

| RAY explică (pentru Teffan):

Deci ateismul = lipsa credinteti in zeii implica si panteismul?

| Teffan a răspuns:

Iar ateismul este o negare totala a oricărui fel de divinitate.
Divinitate personala, impersonala, nu conteaza.
Pentru ateu, totul este materialism iar natura este doar observabila, măsurată și intelectualizata.

Deci este si negarea panteismului?

Suntem lipsiti de credinta atat, cei drept nu exista vreo dovada ca exista vreun creator

| Teffan a răspuns (pentru RAY):

Categoric.
Am cautat și pe net și vad oameni care erau atei și au încetat sa se mai numească asa după ce au adoptat o viziune panteista.

Ateismul nu este doar negarea unei entități referita ca Dumnezeu.
Este negarea întregului concept de divinitate.

De exemplu, multe scoli hinduse nu au un Dumnezeu personal, entitate.
Dar totuși sunt atei și în aceasta societate ca în toate celelalte. Atei care neaga Dumnezeul specific culturii lor, adică un Dumnezeu impersonal în cazul asta.

Deci ne întoarcem la ce am spus.
Ateu=negarea divinității.

| Teffan a răspuns:

Ca sa ma extind puțin:
Se stie ca și budismul este o "religie"/filosofie ateista.

Pentru budist, nu exista niciun fel de Dumnezeu, iar natura poate sa fie doar observata, măsurată și intelectualizata.
Pentru budist, doar mintea este importanta deci foarte foarte mulți atei adopta mai degrabă budismul decât panteismul.