Nu au nici un rost ...sau poate au : de a face persoana credincioasa sa mai priveasca si din alte unghiuri si sa-si mareasca campul perceptiei asupra lucrurilor,sa-si inlature ochelarii de cal.
De multe ori e o lupta fara rezultat, si cea a ateilor contra crestini, si cea a crestinilor catre atei.
Asta e.
Dar avem mai mult ca sigur de invatat cate ceva unii de la altii. In plus, ne dezvoltam gandirea si limbajul, nu?
"daca dogma unei religii nu poate fi pusa la indoiala"
Eh ba din contra acesta dogma (mai ales cea crestina) poate fii pusa 100% la indoiala, si trebuie verificata.
" ce rost au discutile cu o persoana religioasa tu find de o alta religie sau ateu?"
Sincer nu are rost e ca si cum ai incerca sa-i explici unui tip ca calul e cal nu poate fi camila, iar el nu vrea sa asculte.
Unii atei se simt asa inteligenti pentru ca au aflat "adevarul" incat nu-si pot inchipui ca poate gresesc. La fel si unii prea "crestini" care viseaza sa arda pe rug necredinciosi, sa-i nimiceasca, sa-i..etc . Oamenii incapabili sa respecte opiniile si alegerile celorlalti sunt cu adevarat limitati. Mai mult decat atat, sunt frustrati. Ar fi simplu sa te inconjori de oameni care iti plac, iti impartasesc idile, cu care poti sa dezvolti argumente noi si sa ii lasi pe ceilalti sa traiasca linistiti cu propriile lor opinii. Dar noua ne place sa ne complicam, nu?
Cred ca asta necesita o explicatie pshiologica, oricine isi iubeste convingerile si crede ca convingerile lui sunt peste ale altora
Nu neaparat. Adica da, ne iubim convingerile si credem ca ele sunt mai presus de convingerile celorlalti dar ideea era le respectam opiniile celorlalti. Nu neaparat sa fim de acord cu ele. Meh. oamenii sunt dferiti.
Vezi tu multi nu accepta diversitatea
Din pacate.
INCREDIBIL! Este fix aceiasi intrebare ce noi crestinii punem ateilor! Daca nu credeti in Dumnezeu de ce continuati sa suciti cuvinte din Biblie fara nici un rost? Esti singurul ateu care a inteles cuvantul RELIGIE!
Eu cred ca tu nu intelegi cuvantul religie
-.-"
Ba da