Daca Dumnezeu a lasat sa te nasti intr-o familie catolica, sau sa traiesti dupa regulile ei, si tu chiar simti cu adevarat ca aceasta este singura confesiune care te atrage, inseamna ca asta e drumul pe care trebuie sa-l urmezi. Pot sa banuiesc ce e in sufletul tau Nu am trecut prin moarte clinica, dar tatal meu a trecut, si nici eu nu am trait o viata tocmai ferita de intamplari misterioase/ paranormale/ ciudate, cum vrei tu sa le spui. Am o mie de intrebari, si uneori mi-e teama sa fac alegeri, mi-e teama sa nu dau gres. Eu am tras o conluzie sigura din toate cele pe care le-am trait, si cred ca te va ajuta si pe tine in viata: Dumnezeu nu e absurd . Stie mai bine ca noi toti ca suntem mai mult de 7 MILIARDE de oameni pe acest pamant, si ca avem tot atatea pareri despre ADEVARATA SI DREAPTA CREDINTA. E la mintea cocosului ca EL ne poate intelege pe bune ca suntem putin derutati cand nu stim pe cine sa credem si mai ales CE sa credem. Dumnezeu are grija de noi tot timpul, indiferent ca suntem catolici, ortodocsi, budisti, evrei si asa mai departe, pentru ca EL vrea ca niciunul dintre noi sa NU se piarda... Mai devreme sau mai tarziu VA gasi o metoda prin care sa ne aduca cu picioarele pe pamant, pe toti. Va depinde doar de noi daca vrem sau nu sa ramanem in picioare. Imi pare ca stii deja ce vrei sa faci, pari foarte hotarat. Asta e foarte bine . Iti va fi mai usor sa duci la capat planul pe care EL l-a ales pentru tine. Si indiferent cat de greu iti va fi, si cate tentatii iti vor ajunge in cale, sa nu abandonezi! Sa nu-ti fie teama sau sa te descurajezi, pentru ca atunci isi baga "al' rau" coada . Pacatul e peste tot, in ORICE religie si in ORICE biserica, de la mic la mare. Lasa-i pe ceilalti sa se certe pe seama religiilor! Tu invata ce nu reusesc ei sa invete cat timp isi scot ochii intre ei: sa alini suferinta celui de langa tine. Iar asta o poti face inainte de a intra la seminar, chiar fara a trai printre calugari. Mergi intr-un azil de batrani, sprijina un orfan, asculta suferinta unui bolnav de cancer si vei intelege de ce anume are nevoie un preot pentru a-si indeplini sarcinile. La 22 de ani am trecut prin cea mai grea incercare a vietii mele. Au fost doua persoane carora le-am spus asa: "M-am bagat in ceva periculos, nu stiu ce sa fac!". Prima mi-a spus sa fac ce cred eu de cuviinta ca e mai bine. Cea de-a doua mi-a zis : "Iesi!" "Ai avut o usa ca sa intri, acum foloseste-o ca sa iesi." Prima persoana era un preot, cea de-a doua, un fost traficant de droguri, aveam sa aflu mai traziu. Tu pe care crezi ca L-a trimis Dumnezeu ca sa ma ajute? Adevarata preotie (cred eu) se invata printre oameni, lepadandu-te de tine pentru nevoile (nu cele egoiste, desigur) lor.Mult succes tinere!
Daca simti ca asta e chemarea ta, fa-o! Si nu lua seama la ce zic ceilalti. Eu, neoprotestant fiind, nu sunt intrutotul de acord cu catolicismul, insa nu sunt nici impotriva. Bunica mea a fost catolica convinsa, si a trecut doar prin credinta prin 7 operatii grele la cap, pe creier, rugindu-se inainte de fiecare operatie la biserica. Si a fost maritata cu bunicul meu, un credicios ortodox convins, si de la ei am invatat ce inseamna adevarata credinta, care, prin dragoste, trece de diferetele aflate intre catolicism, ortodoxie, neoprotestantism, etc. Iar mama mea nu a putut avea copii pina ce nu a fost la o manastire catolica unde s-a rugat si o maicuta i-a zis ca la anul pe vremea aceea, Dumnezeu ii va fi dat raspuns la rugaciunea ei, si asa a fost! - dupa un an sora mea deja exista pe lume.
Nu stiu la ce vrista poti merge la o manastire, poate cel mai bine ar fi sa mergi chiar la manastirea la care vrei sa mergi si sa intrebi acolo la ce virsta poti merge.
Pari foarte sigur pe tine. Pot sa-ti spun ca oamenii care devin calugari sau maicute sunt fericiti, mult mai fericiti decat noi ceilalti care ne casatorim si facem copii, deoarece acolo esti intr-o comunicare continuua cu Dumnezeu si te daruiesi lui indata ce faci acest pas. Ma bucur ca am auzit pe cineva care gandeste la 15 ani sa se calugareasca si nu uita ca in viata suntem trecatori, totul trece, toti murim insa multi dintre noi uita esenta vietii si se pierd printre ispitele vietii. VEI FI FERICIT DACA FACI ACEST PAS...