Rescriu raspunsul, putin indulcit, deoarece prima data a fost considerat injurios si, la solicitarea ta, a fost sters de admini.
"In mod civilizat, ca de la un crestin la crestin, cu speranta sincera sa nu te supar: intrebarea ta e un sir nesfarsit de absurditati. Ma retrag umil acum, salutand politicos, la revedere."
1. Perfect? Poate bine. Având în vedere cât timp estimativ am avut la dispoziție, se putea și mai bine.
2. Dar de ce în altă parte nu e așa? Aici așa s-a nimerit, șansa e infirmă, dar universul e mare dacă nu infinit.
3. Dacă scriu eu o carte să te rogi la Lord Gaben și pun o profeție că oamenii vor avansa în tehnologie, peste 1000 de ani, cineva așa ca tine va crede în cartea mea deoarece profeția s-a adeverit?
4.Dar sincer, puterile supranaturale ale lui Isus demonstrează existența lui Dumnezeu? Isus putea face parte dintr-o civilizație extraterestră superioară nouă. Nu râde, un președinte american a recunoscut că extratereștrii există și apoi a fost asasinat.
5. Dar de unde știi tu sigur că Biblia a fost făcută înainte de aceste descoperiri?
6.Tocmai ce afirmi aici că Dumnezeu nu este omnipotent, deci nu este o zeitate, dar definiția sa e că este o zeitate => nu există. Și apropo, de ce ne-ar lăsa cu "dovezi" neconcludente ca mai apoi să-i ardă pe cei treziți la realitate? Și dacă Dumnezeu se arată, tot se vor găsi oameni ce nu îl vor iubi.
7. Dumnezeu cum a apărut din nimic? Nu poți spune că că a existat din totdeauna. Noi ateii umplem golurile cu cunoaștere când putem, nu le umplem direct cu "Dumnezeu a făcut".
8. Știi ce-mi ține ceasul pe loc? Faptul că se consideră că necredința în Dumnezeu e păcatul suprem, ce depășește chiar și omorul. Și încetează cu "adevăratul motiv", vorbește în numele tău.
9. Mintea mea nu mă lasă să cred în ceva că "Uite îmi vine mie pe chelie să cred în Dumnezeu". Informația îmi schimbă mie opinia, nu dorința.
10.Da
DeProfundis99 întreabă: