Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu scrisa sub inspiratie Duhului Sfant. Trebuie sa recunosti ca Biblia este o Carte deosebita de celelalte, este unica: In circulatia Ei, in traducerea ei (Biblia a fost tradusa, retradusa si parafrazata mai mult decat orice alta carte existenta). Este unica in supravietuirea Ei chiar prin persecutii. Unica in invataturile ei. Exista lucrari apartinand aproape tuturor marilor scriitori de literatura, scrise special pentru a evidentia influenta pe care Biblia a avut-o asupra lor. Biblia cuprinde proorociile mesianice ale Vechiului Testament care au fost implinite intocmai de Isus Hristos. In intreg Noul Testament apostolii au apelat la doua aspecte pentru a-I dovedi mesianitatea.Primul a fost invierea, iar al doilea implinirea profetiilor mesianice.Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia. Biblia contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare.Asa ceva nu mai exista in nici o alta carte.Este imposibil ca aceste profetii sa se fi implinit la intamplare.
Stiai ca nu vor citi, nu?
Intrebarea mea e alta: cam cate persoane de pe TPU, au citit Biblia? (toata)
Da, Biblia este adevarata dar mesajul tau este prea lung, incearca sa pui intrebari si nu sa ti predici, sincer nu stiu daca au fost doi sau trei care l-au citit "din cap in cap" si asta sigur DOAR de cei credinciosi asa ca "scopul" nu si-a atins tinta, cu parere de rau. Profetiile sunt valabile DOAR pentru cei ce cred in litera Bibliei, pentru ceilalti sunt doar basme chiar daca sunt reale. Acesti oameni nu cred nici in existenta lor fizica darmite in cea a unui Dumnezeu.
Profetiile din Quran sunt la fel de valide, cel putin pentru mine
De fapt Allah e mult mai inteligent ca zeul tau, vorbeste despre manipulare genetica, poluare, viata extraterestra
Eu personal nu dau 2 bani pe profetii si pe miracole pentru ca contest validitatea acestor carti, vrei sa ma convingi de validitatea bibliei cu citate din biblie?
E clar ca nu ai citit Quranul si vorbesti aiurea Nici macar nu cunosti alternativele si bati cu pumnul in piept ca religia ta e cea corecta
"Cum vi se par dovezile? Este biblia adevarata?"
- Care dovezi? Arata-mi un om care merge pe apa, o conceptie imaculata ceva Demonstreaza cum au incaput animalele in arca lui Noe, stim si dimensiunile! Fa un test!
Explica cum a creat Dzeu femeia din oase Metoda ma intereseaza nu motivul. Un sarpe vorbitor, sau fereastra raiului - stii tu, chestia aia care e deschisa cand ploua
Arata-mi un inger.
"5. EXACTITATEA ŞI ANTICIPAŢIA UIMITOARE A BIBLIEI"
- Apoi urmeaza:
"Ca oştirea cerului, care nu se poate număra, şi ca nisipul mării, care nu se poate măsura…"
Orice se poate numara El a creat tot, nu stie cate a creat? E analfabet? =) Poate de asta nu stia nici ca lumina e buna! L-a creat, dar nu stia ca e buna
Deci ce ai tu asa special? a? Ce nu are Coranul?
Poftim, profetii in Quran http://www.alislam.org/library/articles/prophecies.html :))
Peste 90% din mitologia greaca s-a inspirat din realitate, deci zeii aia erau reali? faza e ca oamenii au inventat povesti pe baza unor intamplari reale
Stii tu sigur care erau stra stra stra bunicii lui Iisus?
Scepticul spune ca biblia a fost mereu modificata, chiar daca voi spuneti ca nu, ar fi chiar culmea sa recunostesti. Si nu stiu de ce atata stres sa dovedeasca cineva ca Iisus a existat. Treaba lui, sa fie sanatos, au existat si alti oameni, daca a existat Iisus nu inseamna ca exista dumnezeu.
Biblia e o carte istorica, bineinteles ca nu totul e minciuna, dar experientele cu si despre divinitate sunt doar fenomene neintelese, ceea ce era normal acum mult timp, daca si in prezent mai sunt oameni care nu inteleg ce si cum.
Grecii aia care traiau acum mai bine de 2100 de ani, erau cumva evrei si le-a soptit duhul sfant ceva?
Ce o intoarceti si cu cata nesimtire va folositi de ce spun oamenii de stiinta.
Stiau cei care au scris biblia ca Soarele e o stea si ca stelele "de pe cer" pot fi mai mari decat Soarele? Ciuciu. Ce sa mai spun ca multi crestini stiu ca raiul e in cer, adica deasupra norilor si iadul e in centrul Pamantului, asa e si in biblie, da, inspiratie divina prostie cu sacul, sau chiar mai multa, cu caruta trasa de şasă cai frumoş, ca "ie" grele.
Am 40 de ani și tocmai mi-am descoperit vocația! Iisuse, tu ești?
Acum hai să fim puțin serioși prietene : timp de o mie și ceva de ani a condus lumea Biserica și întotdeauna au existat sceptici iar pentru ei s-au fabricat multe dovezi însă la mintea celor de atunci acest tip de dovezi, adică profeții, minuni, revelații și alea alea erau suficiente căci nu se gândeau că vine o vreme când în doar 200 de ani, de la căruță se ajunge printre stele.
Dacă spui că aceste profeții apar în Vechiul Testament, adică era cartea sfântă a evreilor și o cunoșteau destul de bine, cum de tocmai cei care cunoșteau toate înțelesurile acestor cărți nu au crezut în împlinirea celei mai mari profeții, adică venirea lui Iisus pe pământ, fiind chiar ei cei care L-au omorât?
1. Pentru a sustine profetiile din VT va trebui sa demonstrezi ca relatarile din NT au fost un fapt, in caz contrar, profetiile nu sunt profetii, ele sunt doar afirmatii.
2. Cu istorie nu poti sustine povestea biblica, istoria este mai putin importanta, nu o infirma nimeni, ea este doar decor.
Eu m-am oprit cand ai inceput sa-ti lauzi cartea si sa spui ca in comparatie cu restul, a ta e miezul din fanta. Asa ca o curiozitate, ai citit si scrierile altor religii? Ok, am inteles ca vrei sa faci propaganda si sa-ti lauzi religia/zeul/cartea, dar ca sa incepi sa o arzi cu "restul sunt false, a mea e cea mai buna", trebuie sa stii (destul de multe) si despre scrierile altora. Ce ai adus acum drept dovezi se aplica multor alte scrieri nu doar cartii tale. Documenteaza-te cu adevarat inainte sa sa o arzi cu "biblia e miezul din fanta". Nu e suficient sa dai raspunsurile/argumentele folosind copy-paste.
Observ ca e mai usor sa iei de la altii ce iti pare folositor si ce coincide cu punctul tau de vedere decat sa te documentezi cu adevarat. Ce mai conteaza daca informatiile sunt gresite... atata timp cat sunt ce vrei tu sa auzi, informatiile sunt perfecte nu?
"Eu m-am oprit cand ai inceput sa-ti lauzi cartea si sa spui ca in comparatie cu restul, a ta e miezul din fanta." - Trebuia sa fac la fel Esti tare intelept
"Esti tare intelept"... stiu. (si sa nu uitam... modest)
M-ai pierdut dupa primul rand . Biblia e atat de credibila precum cartea "Basme" de Petre Ispirescu.
Daca vrei poti citi cartea aceasta: http://alecsela.files.wordpress.com/......arata.pdf. Mie mi-a placut. :)