| JulyDreams a întrebat:

Draga TPU,
Acum ca e saptamana mare, as vrea sa va intreb despre importanta sacrificiului.
Pe vremuri cand se mergea la biserica, daca ii spuneai popii ca vrei sa te impartasesti, te punea sa postesti o vreme inainte. Deci faceai un mic sacrificiu si primeai o ligurita de vin in schimb happy
Insa eu am impresia ca nu se pune prea mare accent pe sacrificiu. Nu se explica felul in care ar trebui facut de fiecare.
Deci de ce este important sacrificiul?
Voi ce sacrificii ati facut si ce ati primit in schimb?

6 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Degeaba ne sacrificam de Paste si de Craciun, daca noi suntem insusi diavoli in carne si oase restul anului. Ca sa fii mai sigura, sacrifica-ti toata viata lui Dumnezeu si asa nu iti vei mai pune ceasul sa sune pentru a te anunta cand incepe postul sau cand vine vremea de fapte bune.

| JulyDreams explică (pentru Celcestietot):

Prea general... cum sacrifici toata viata lui Dz?

| Celcestietot a răspuns (pentru JulyDreams):

Hai ca te-ai prins, ca doar tu ai venit cu ideea de sacrificiu, doar ca aici este ceva mai complex, iar asta aflii citind din Noul Testament.

| mentholinks a răspuns:

5 Oare acesta* este postul plăcut Mie: să-şi chinuiască omul sufletul o** zi? Să-şi plece capul ca un pipirig şi sㆠse culce pe sac şi cenuşă? Aceasta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului?
* Zah 7:5; ** Lev 16:29; † Estera 4:3; Iov 2:8; Dan 9:3; Iona 3:6;
6 Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile* robiei, dă** drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug;
* Neem 5:10-12; ** Ier 34:9;
7 împarte-ţi pâinea* cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă** vezi pe un om gol, acoperă-l şi nu întoarce spatele semenului† tău!
* Ezec 18:7; Ezec 18:17; Mat 25:35; ** Iov 31:19; † Gen 29:14; Neem 5:5;
8 Atunci* lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte şi slava** Domnului te va însoţi.

| JulyDreams explică (pentru mentholinks):

Tu ai facut chestiile astea? Ai vazut vreo schimbare? Cum ai fost recompensat?

| Digikey a răspuns:

Eu sunt ateu si sunt vegan.Cand ii aud pe crestini cum se chinuie saracii sa nu manance cateva zile animale moarte mi se face mila de ei si de religia lor.
Nu au pic de vointa sau autocontrol, vor ca zeul sa faca totul in locul lor daca se poate.
Cand calca pe bec dau vina pe diavol cica i-a ispitit.
Postul e ok. Purifica corpul si mintea.Pana si Iisus a postit 40 de zile si doar era copil de boss.Sectantii sunt doar niste ipocriti care cauta doar argumente ca sa nu-l tina.
Parerea mea.