,,Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
Prin credinţă a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui. Şi prin ea vorbeşte el încă, măcar că este mort.
Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?
Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii.
Galateni 2:16 Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
Vedeţi, dar, că omul este socotit neprihănit prin fapte, şi nu numai prin credinţă.,,
Intre credinta si siguranta sta faptul ca nu ai dovezi palpabile, si atit. Tot ce ai ai crezind. Credinta e baza, fundamentul pe care cladesti. Interesant e, si acesta e unul din paradoxurile crestinismului, ca credinta te duce la siguranta. Cu cit crezi mai mult, cu atit mai sigur devii. Credinta e canalul care te duce la siguranta. Eu pot crede sau nu ca exista o persoana gata sa ma ajute undeva la o adresa din Bucuresti. Daca cred, nu pot fii sigur, insa ca sa ajung la siguranta, trebuie sa cred, caci daca nu cred, nu ma voi misca din loc sa merg la acea persoana. Mai mult, chiar daca cred, tot nu pot fi sigur deplin pina ce nu ajung la ea - poate fi plecata sau ocupata in acel moment. Insa daca cred si merg, si persoana ma poate ajuta, credinta mea devine siguranta - persoana chiar ma ajuta. Acum, poti sa Il pui pe Dumnezeu in pielea personajului din pilda. Eu am crezut, am "mers" la El, am fost ajutat de El, acum desigur ca sunt sigur. Credinta mea a trecut la stadiul de siguranta.
"A CRÉDE cred 1. Tranz. 1)A accepta ca fiind adevarat sau posibil. ~ cele spuse. ◊Cred si eu se intelege de la sine. 2) (de regula, urmat de o completive) A gasi de cuviinta; a socoti; a considera, a gandi. 3) A pretui printr-o judecata favorabila; a considera; a socoti; a aprecia. Acest semn il credem de bun augur. 4) (personae) A trata cu ingaduinta, cunoscand situatia; a intelege. 2. Intranz. 1) A avea (toata) nadejdea; a se increde. 2) A avea o anumita credinta religioasa; a fi credincios./
Deci, "a crede" inseamna si " a accepta ca fiind adevarat" ceva, dar si "a fi credincios, a avea o anumita credinta religioasa". Iar in vechiul DEX scria: "CRÉDE, cred, vb. III. 1 Tranz. A fi încredințat sau convins de un fapt, de existența sau de adevărul unui lucru. ◊ Expr. Cred și eu! = se înțelege de la sine, nu e de mirare. Ce (sau cum) crezi? se zice pentru a exprima o amenințare sau o afirmare sigură. 2. Intranz. A recunoaște dreptatea cuiva, a fi înțelegător față de durerea sau de suferința cuiva. ◊ Expr. A nu-i veni (cuiva) să creadă sau a nu-și crede ochilor (sau urechilor), exprimă mirarea față de un lucru de necrezut. 3. Tranz. A socoti, a fi de părere, a-și închipui, a i se părea. ♦ A considera pe cineva altfel decât este în realitate. ♦ Refl. A avea despre sine o părere exagerat de bună; a fi îngâmfat. 4. Intranz. A avea încredere deplină în cineva sau în ceva; a-și pune toată nădejdea în cineva sau în ceva. 5. Intranz. A admite existența lui Dumnezeu și a accepta dogmele bisericii; p. ext. a avea o anumită credință religioasă. – Lat. credere". Deci nu stiu ce crezi tu ca ai descoperit cu asta...Numai bine si bafta la scoala!
De exemplu:
Eu am crezut ca exista Dumnezeu,
Ma-m pocăit, și El a venit peste mine(Duhul Sfânt)
Faptele apostolilor 1:8
Ci voi veți primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului."
Crezi ca ai înțeles?
Cum adica a venit peste tine din moment ce in biblie scrie ca toti suntem facuti din duhul sfant apropo peste evrei nu au venit doar peste tine dumnezeu sia uitat poporul?
Tu ai măcar habar ce scrii aici?
1. Noi suntem făcuți din Duhul Sfânt? unde scrie asta?
2. Întreb, dar: „A lepădat Dumnezeu pe poporul Său?" Nicidecum! Căci şi eu sunt israelit, din sămânţa lui Avraam, din seminţia lui Beniamin.
# 1Sam 12.22; Ier 31.37; 2Cor 11.22; Filip 3.5;
# 2 Dumnezeu n-a lepădat pe poporul Său pe care l-a cunoscut mai dinainte. Nu ştiţi ce zice Scriptura, în locul unde vorbeşte despre Ilie? Cum se plânge el lui Dumnezeu împotriva lui Israel, când zice:
# Rom 8.29;
# 3 „Doamne, pe prorocii Tăi i-au omorât, altarele Tale le-au surpat; am rămas eu singur, şi caută să-mi ia viaţa"?
# 1Imp 19.10;
# 4 Dar ce-i răspunde Dumnezeu? „Mi-am păstrat şapte mii de bărbaţi care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal."
# 1Imp 19.18;
# 5 Tot aşa, şi în vremea de faţă, este o rămăşiţă datorită unei alegeri prin har.
# Rom 9.27;
# 6 Şi dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Şi dacă este prin fapte, nu mai este prin har; altminteri, fapta n-ar mai fi faptă.
# Rom 4.4-5; Gal 5.4; Deut 9.4-5;
# 7 Deci ce urmează? Că Israel n-a căpătat ce căuta, iar rămăşiţa aleasă a căpătat; pe când ceilalţi au fost împietriţi,
# Rom 9.31; Rom 10.9;
# 8 după cum este scris: „Dumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca să nu vadă, şi urechi ca să n-audă, până în ziua de astăzi."
# Isa 29.10; Deut 29.4; Isa 6.9; Ier 5.21; Ezec 12.2; Mat 13.14; Ioan 12.40; Fapt 28.26-27;
# 9 Şi David zice: „Masa lor să li se prefacă într-o cursă, într-un laţ, într-un prilej de cădere şi într-o dreaptă răsplătire.
# Ps 69.22;
# 10 Să li se întunece ochii ca să nu vadă, şi spinarea să le-o ţii mereu gârbovită."
# Ps 69.23;
# Înştiinţarea Neamurilor.
# 11 Întreb, dar: „S-au poticnit ei ca să cadă?" Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putinţă mântuirea Neamurilor, ca să facă pe Israel gelos;
# Fapt 13.46; Fapt 18.6; Fapt 22.18; Fapt 22.21; Fapt 28.24; Fapt 28.28; Rom 10.19;
# 12 dacă deci alunecarea lor a fost o bogăţie pentru lume, şi paguba lor a fost o bogăţie pentru Neamuri, ce va fi plinătatea întoarcerii lor?
#
# 13 V-o spun vouă, Neamurilor: „Întrucât sunt apostol al Neamurilor, îmi slăvesc slujba mea
# Fapt 9.15; Fapt 13.2; Fapt 22.21; Rom 15.16; Gal 1.16; Gal 2.2-9; Efes 3.8; 1Tim 2.7; 2Tim 1.11;
# 14 şi caut ca, dacă este cu putinţă, să stârnesc gelozia celor din neamul meu şi să mântuiesc pe unii din ei.
# 1Cor 7.16; 1Cor 9.22; 1Tim 4.16; Iac 5.20;
# 15 Căci, dacă lepădarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor din nou, decât viaţă din morţi?
#
# 16 Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, şi plămădeala este sfântă; şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt sfinte.
# Lev 23.10; Num 15.18-21;
# 17 Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, şi dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor şi ai fost făcut părtaş rădăcinii şi grăsimii măslinului,
# Ier 11.16; Fapt 2.39; Efes 2.12-13;
# 18 nu te făli faţă de ramuri. Dacă te făleşti, să ştii că nu tu ţii rădăcina, ci rădăcina te ţine pe tine.
# 1Cor 10.12;
# 19 Dar vei zice: „Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu."
#
# 20 Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinţei lor, şi tu stai în picioare prin credinţă: nu te îngâmfa, dar, ci teme-te!
# Rom 12.16; Prov 28.14; Isa 66.2; Filip 2.12;
# 21 Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu ramurile fireşti, nu te va cruţa nici pe tine.
#
# 22 Uită-te, dar, la bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: asprime faţă de cei ce au căzut, şi bunătate faţă de tine, dacă nu încetezi să rămâi în bunătatea aceasta; altminteri, vei fi tăiat şi tu.
# 1Cor 15.2; Evr 3.6-14; Ioan 15.2;
# 23 Şi chiar ei, dacă nu stăruie în necredinţă, vor fi altoiţi; căci Dumnezeu poate să-i altoiască iarăşi.
# 2Cor 3.16;
# 24 Fiindcă, dacă tu, care ai fost tăiat dintr-un măslin care din fire era sălbatic, ai fost altoit, împotriva firii tale, într-un măslin bun, cu cât mai mult vor fi altoiţi ei, care sunt ramuri fireşti, în măslinul lor?
#
# Tot Israelul va fi mântuit.
# 25 Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor.
# Rom 12.16; Rom 11.7; 2Cor 3.14; Luc 21.24; Apoc 7.9;
# 26 Şi atunci tot Israelul va fi mântuit, după cum este scris: „Izbăvitorul va veni din Sion şi va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov.
# Isa 59.20; Ps 14.7;
# 27 Acesta va fi legământul pe care-l voi face cu ei, când le voi şterge păcatele."
# Isa 27.9; Ier 31.31; Evr 8.8; Evr 10.16;
# 28 În ce priveşte Evanghelia, ei sunt vrăjmaşi, şi aceasta spre binele vostru; dar în ce priveşte alegerea, sunt iubiţi, din pricina părinţilor lor.
# Deut 7.8; Deut 9.5; Deut 10.15;
# 29 Căci lui Dumnezeu nu-I pare rău de darurile şi de chemarea făcută.
# Num 23.19;
# 30 După cum voi odinioară n-aţi ascultat de Dumnezeu, şi după cum, prin neascultarea lor, aţi căpătat îndurare acum,
# Efes 2.2; Col 3.7;
# 31 tot aşa, ei acum n-au ascultat, pentru ca, prin îndurarea arătată vouă, să capete şi ei îndurare.
#
# 32 Fiindcă Dumnezeu a închis pe toţi oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toţi.
# Rom 3.9; Gal 3.22;
# 33 O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui!
# Ps 36.6; Iov 11.7; Ps 92.5;
# 34 Şi, în adevăr, „cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?
# Iov 15.8; Isa 40.13; Ier 23.18; 1Cor 2.16; Iov 36.22;
# 35 Cine I-a dat ceva întâi, ca să aibă de primit înapoi?"
# Iov 35.7; Iov 41.11;
# 36 Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
"Eu cred" ca tu esti analfabet.
Crezi ca ai inteles?
Tu acum te-ai trezit sau ți rău? sau poate te simți prost?
Ma simt bine, chiar putin mandru ca stiu sa scriu.
Sunt treaz de la 7, care este problema ta de fapt?
Nu poti accepta ideea ca esti analfabet?
Asta "cred " eu.
Proverbele 11:2
Când vine mândria, vine și rușinea, dar înțelepciunea este cu cei smeriți
Cine te-a băgat în seama?
Si dacă sunt analfabet, care e problema ta?
La urma ce vrei?
Na-i loc de mine?
In 90 In sat la bunicul se introduce Religia in scoala, pe cine crezi ca a cazut magarul sa predea pe Parintele si era batrin dar intelept.Veneau dracusorii aia mici pe capul lui intaritati de proful de biologie cu evolutia.Ce face Parintele sa gaseasca ac de cojocul lor : ia de la un crestin 4 grinzi de lemn L=4m 20x20 cm si pune un meserias sa le inadeasca doua cu doua apoi ia o scindura de 2 m si o taie in 4 4x0, 5m=2m si face o alcatuiala de scara inalta de 8 m cu 4 trepte. Duminica cind toata tipenia este la biserica Parintele vine cu Scriptura in mina si cu o scara in spinare (scara cu care urca el in patul) Incepe el Slujba cu un ex :pune flacaii satului sa ridice scara de 8 m si o reazema de biserica. Roaga un crestin sa aduca o caldare plina cu apa.Era si profesorul de biologie acolo ca si asta era credincios se Spovedea lua Canon se Impartasea pupa Icoanele.O sa zici dar nu pricep mare lucru, pai stai sa vezi ca il ia pe proful de biologie si ii pune caldarea in mina sa urce pe scara de 8 m cu 4 trepte profu zice nu se poate, dar Parintele zice pe scara aia mica poti, proful raspunde Da.Morala trasa de sat evolutia este reprezentarea mintii omenesti vis a vis de Facere, scara mica este Credinta.De atunci tot satul spune zicem la scoala ca proful dar facem cum ne invata Dumnezeu
Răspunsurile tale sunt utile,însă mă chinui crunt să descifrez ce spui.Te rog,scrie corect gramatical, nu de dragul limbii române, ci ca să înțeleg și eu măcar 75% din ce vrei să comunici.
Chestie de acomodare si eu citesc timpeniile tale si incerc sa le dau de cap, ba ma si inchin cum o minte normala scoate asaa ceva.asa ca nu te mai da rotund si invata sa citesti.Incearca si de la dr la stg poate ii dai de cap. Daca nu te duce procesorul asta este problema ta recomand alimentatie vegetariana cu multa soia cica contine lecitina
Lecitina nu e utilă în cazul meu.
Îți mulțumesc pentru reproșuri, seara bună.
Ite un ex mai pe intelesul tau.Prin VT evreii aveau un cort unde era tinut chivotul si toate cele necesare cultului.Vin niste primitivi ii cocoseaza pe evrei in bataie le iau si chivotul si toate acareturile.Primitivii baga chivotul Domnului printre zeii lor /Zeii lor erau si ei facuti dupa rang unii mai prapaditi din lemn altii mai folositori lor din piatra si tartorul din arama. Trageau primitivii un chef ca luasera si cenusa din vatra evreilor Dar stai ca Dumnezeu nu doarme, cind se duc dimineata in templul lor toate aratarile la care se rugau erau vraiste pe jos inclusiv tartorul care cintarea ca la 1 tona.Zic in mintea lor primitivii a fost cutremur si noi eram beti si nu am simtit.Pun la locul lor pietroaiele si arama.A doua zi toti zeii lor erau tandari vad primitivii si se zbirleste parul pe ei si cheama pe unul mai batrin acesta ce zice "ne-am gasit beleaua cu Dumnezeul evreilor " si pun totul in caruta si mai pun si cu virf si indesat pentru iertare si vacile care trageau de car o iau catre evrei. Concluzie daca niste primitivi au priceput astia nu vor pricepe ca sunt mai primitivi in gindire ca ei (primitivii de acum 5000 ani)
"Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură."Iacov 2:19
(și,dacă tot sunt în vrie astă seară "Căci umblăm prin credință, nu prin vedere"(II Corinteni 5:7) )
De fapt, biserica merge pe un principiu exemplar:cui nu îi place ce se întâmplă e(de obicei)liber să meargă altundeva.
De fapt,acum mi-am dat seama-dar mi se pare destul de normal să știi că tu crezi.Te-am băgat în ceață,bănuiesc, dar mi se pare logic. Știi că ai o credință, chiar dacă ea este puțin în ceață. Este o decizie de care ești conștient-știi că ai luat-o-de-a lungul unei vieți o iei chiar de mai multe ori-sau nu. Uneori cerul rămâne dezesperant de tăcut(dar nu pentru mult timp).
Ce intelegi prin cuvantul "tacut"? Mie cerul nu-mi vorbeste...cel putin pana nu o sa fac schizofrenie.In fine nu vreau sa sar calul. Am inteles ce vrei sa zici, dar totusi cine sa imi vorbeasca daca eu consider ca nu exista? Fericirile si necazurile mele nu ii le pun in carca aluia pe care il numim Dumnezeu.
" Fericirile si necazurile mele nu i le pun în cârcă aluia pe care îl numim Dumnezeu."-bine faci,îl scutești probabil de o mare responsabilitate-atât timp cât nu crezi în El.Ah, dacă aș ști să îți răspund! Există un "ceva"-ca un fel de doctorie plăcută la gust, dacă vrei.
Dar "cum să cântăm cântarea Domnului în pământ străin?"
Dacă nu crezi, ce treabă ai cu cei care cred? Lasă-i să creadă.Și nu merge treaba cu „sunt prea altruistă și vreau să-i ajut".
"A crede" si "a fi credincios" nu sunt acelasi lucru. Crestinii folosesc al doilea verb.
Nu stiu acum ce fel de persoana esti dar cred ca te-ai lovit la cap.Sigurat exista Dumnezeu.Nu te-ai intrebat cum de sunt posibile toate lucrurile de care beneficiem azi? Cum de este posibila viata? Nu te-ai gandit? Sau ai amnezie? In fine, nu-mi pasa, doar ca daca nu vrei sa pricepi eu ce sa-ti fac? Nu ai citit biblia? Nu sti nimic despre ea? Nu ai una? sau care-i faza? Tu esti bolnav rau.Iti lipseste creierul? Mintea? Ce bai ai? Nu te supra ca iti vorbesc sa, dar este adevarat.Esti bolnav!
Da m-am lovit la cap rau de tot. Da stii ce tare m-am lovit la cap? Pff nici nu-ti imaginezi. M-a trosnit Gizas cu un fulger. (eram ironica)
Esti tu sigura ca Dumnezeu exista? Da-mi 5 argumente macar din care rezulta 100% ca exista. Vezi? Nu stii.Habar nu ai. Din cate stiu eu un credincios adevarat nu critica . Sau stai, am de aface cu un cal, nu un om...(poza).
O ba da, am citit o parte din biblie.Nu am o biblie ca eu cartile pe care le am in biblioteca sunt citite toate de mine, nu ca altii care au biblia si nici nu au deschis-o macar. Lucrurile de care beneficiem azi sunt facute de mana omului. Nu dumnezeu ti-a facut tie acum tastatura aia la care bati non-stop. Daca tu prin bolnav intelegi atee probabil da sunt bolnava, dar nu mai bolnava ca tine.
Asa suneti voi "credinciosii". Intotdeauna trebuie sa jigniti pe cineva. Asta rezulta din ce ai zis tu, oaia Domnului. (sa nu crezi ca te-am jignit asta in caz ca n-ai deschis biblia)
Ca si chestie, eu am deschis biblia, aproape am citit-o pe toata si cred in ce spune ea.Cred promisiunile care sunt acilo, romisiuni facute de Dumnezeu, cred tot ce se vorbeste in ea despre Isus Cristos, cred totul.Acum, daca te-am suparat prin ceea ce am spus, imi cer scuze, nu asata a fost intentia mea.(eram cam nervoasa)Vroiam sa spun ca Dumnezeu exista, te vede, aude tot ce spui, si nu cred ca ii place ceea ce ai spus.Prin asta ne-ai jignit pe toti.Nu stiu ce fel de persoana esti, dar ai minte, poti sa gandesti putin:Aproape 70-70% din populatia acestei planete cred in Dumnezeu, Creatorul nostru.Eu cred ca teoria evolutiei te-a orbit totalmente.Aceasta teorie, a fost conceputa de un om, care dupa ce s-a gandit bine i-a parut rau pentru ce a facut, ce a spus. Sper ca o sa intelegi si tu ceea ce vrem toti sa-ti transmitemumnezeu exista fie ca vrei, fie ca nu!
Daca te-ar auzii Darwin...te-ar cauta. Tu zici ca lui Darwin i-a parut rau ca a inventat teoria evolutionista? Nu cred ca i-a parut rau, ci din contra. Daca ai auzit si de Premiile Darwin ma bucur. Eu nu cred in nici 1 din teoriile existente in prezent. N-as accepta sa imi fie zis ca sunt neam cu maimuta si nu accept sa mi se zica faptul ca am locuit in rai si ca fii si ficele mele s-au inmultit prin incestul care este interzis in ziua de azi. Nu accept asa ceva. Dar voii puteti sa credeti ce vreti omul e liber. Totusi n-am auzit de un procent de 70-70%. E falsa afirmatia ta. Pe Pamant nu sunt numai crestini. Iti reamintesc si de celelalte religii care nu cred in Dumnezeul in care credeti voi. Adevarat ca ce-a mai mare parte care poate depaseste, dar nu cu mult 50% sunt crestini...
Nici eu nu cred in teoriile existente insa nici in faptul ca Dumnezeu nu exista.Dar sincera sa fiu nici nu stiu de unde ai scos afirmatia ca,, Dumnezeu nu exista''! Da-mi niste dovezi.Eu le am deja pregatite, asa ca sa vad dovezile tale.Eu nu cred in ceva care nu este argumentat.
Du-te la o biblioteca si ia DEXUL in mana deschide la pagina cu acest cuvant "a crede" citeste ce inseamna si dupa revino pe site si reformuleaza intrebarea.
In loc sa intorci religia pe toate partile, incercand sa intelegi ce creieraul nostru nu-i capabil sa inteleaga deplin... mai bine ai sta in banca ta si viata o sa-ti confirme si existenta lui Dumnezeu. dar normal k nu totul roz k in viata mai esti pus si la incercari, iar cei puternici inving in final.