| unbaiatanonim a întrebat:

Dragi crestini, biblia spune ca demonii au doar doar o singura putere asupra oamenilor, aceea de a le transmite mesaje mintale, nu poate interveni, nu le poate face rau fizic, le poate doar modifica putin gandirea astfel incat sa ii faca mai rai, dar aceasta abilitate nu are nici un efect impotriva unei persoane foarte credincioase. Dar, se pare ca satana a dobandit niste skilluri noi pe care le-a impartasit cu prietenii lui. Demonii pot intra si in oameni si uneori ii ucide, si pe ei, si pe preotii care incearca sa exorcizeze. Ei bine, daca dumnezeu e atat de iubitor, cum de lasa demonii sa plece dupa bunul plac din iad? Adica, indiferent daca esti crestin sau nu, risti sa intre un demon in tine cand mergi cu autobuzul, sau la scoala. Te apuca o criza demonica, te urci pe pereti, iti rasucesti de vreo 3 ori capul si sperii toata populatia lumii. Dar, cum de este posibil asa ceva? De ce dumnezeu ar lasa demonii sa intre in oameni? Dumnezeu fiind omnipotent ar putea sa faca absolut orice lucru, inclusiv sa il faca pe diavol sa se supuna regulilor impuse de dumnezeu. Astept raspuns din partea voastra.

33 răspunsuri:
| morningstar a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Am spus clar ca nu imi place sa arat unui orb care este drumul atata timp cat e clar ca el nu vede. Raspunsul meu: nu merita sa lamuresc anumite chestii cu cei care nu vor sa inteleaga. Din moment ce si-a propus sa nu accepte realitatea asta, nu merita sa dau raspunsuri si lamuriri. Am mai spus: existenta lui Dumnezeu nu o poti dovedi printr-o formula matematica, deci nu ai cum sa implici logica in asa ceva. Ori explicatiile mele nu se pot clasifica in logoc/ilogic, ci se incadreaza in categoria trairilor personale din viata mea cu Dumnezeu. Vreti dovezi? Cereti-I lui Dumnezeu sa intre in viata voastra si atunci veti vedea minuni si lucrari facute de El; atunci va veti da seama ca vorbiti fara sa cunoasteti.

| bobo_1770 a răspuns:

Cred ca raspunsul meu vine cam tarziu dar vreau sa iti spun ca un om impartasit nu poate fi posedat desi in cazul lui emily rose a fost posedata chiar daca era credincioasa si impartasita dar acest chestia asta s-a intamplat doar pentru a arata lumii ca exista lumea spirituala daca noi suntem impartasiti diavolul nu poate nici sa ne atinca preotii exorcisti se ocupa cu asta oamenii sunt exorcizati si au inceput sa se inregistreze din ce in ce mai multe cazuri deoarece credinta in Dumnezeu scade dar au fost lasate rugaciunile de exorcizare cum sunt Molivele Sfantului Vasile care alunga demoni si altele ei nu au nici o putene in fata noastra daca intr-adevar credem si suntem impartasiti sper ca raspunsul meu tea lamurit

| unbaiatanonim explică (pentru bobo_1770):

Si cum mai ramane cu liberul arbitru? Oamenii trebuie sa se bazeze pe credinta, interventia diavolului in viata omului si chiar si posedarea acestuia afecteaza grav liberul arbitru, ceea ce inseamna ca god don't give a f*ck pe acest liber arbitru.