Ne rugam pentru vindecare si sunam si la salvare. Dumnezeu a dat intelepciune oamenilor sa inventeze medicina, fiind creati in asemanare cu El.
Și și. Sun si la politie/salvare dar accept si ca asta e voia Domnului. Nu e nicio contradictie in asta. Nu e un pacat sa apelam la ajutorul altor oameni ca doar de aia ne-a pus Dumnezeu intr-o comunitate, dar nici nu trebuie sa ne pierdem smerenia.
Evident ca suni. Religia ortodoxă, cel putin, nu neaga stiinta. A, ca nu o asuma intreaga, da. Dar daca ar asuma experimentul Philadelphia care e tot stiinta cica, dar cam la limita nebuniei, tu ce ai face? Te-ai duce la unii care valideaza asa ceva? Numa' intreb.
https://www.google.com/......85191.html
Voia Domnului e cu totul alt subiect. Tu crezi ca daca Dumnezeu voia sa mori direct iti mai lasa posibilitatea de a merge la doctor, de a suna la ambulanta/pompieri/politie? Normal ca o sa suni daca ai nevoie. Si Dumnezeu vrea sa traiesti... poate poate in timpul ăla se mișcă ceva si mai lasi cretinitatile gandite despre El la o parte.
Si. Eu nu inteleg. Care-i criteriul tau dupa care zici ca ceva e voia lui Dumnezeu? Ca asa iti iese in cale? Stiu oameni care si-au ratat viata ca l-au luat primul partener care le-a iesit in cale cu gandul ca "asa e voia lui Dumnezeu". Da unde scrie, cine a zis? Poate sa fie sau poate sa nu fie. In cazul zis de tine mai degraba n-ar fi decat ar fi sa ramai asa. Daca esti in pustie si n-ai ambulanta apai no, faci ce poti, dar daca ai, ce scuza ai? Ca asa mi s-a parut mie? Dumnezeu nu e un fel de destin mai personal.
Ma așteptam să nu răspundă mai nimeni.
Daca menționăm lgbt sau avort aveam 100 răspunsuri până acum.
Pai cred ca-s absenti. Eu cred ca adevarata problema a crestinilor sunt autoritatile umane.
Sa stii ca Domnul nu a nesocotit doctorii. Luca era doctor.
Cand Isus a vindecat leprosii i-a trimis sa se arate intai Marelui Preot (Marele Preot dadea verdictul - era ca un doctor in cazul leprei).
Privind politia, conform Romani 13 chiar El a ingaduit sa existe. (Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei dar să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.)
Dumnezeu ne-a dat si minte. Este normal sa apelam la doctori, la politie la nevoie.
Bineinteles TREBUIE sa aducem si inaintea Domnului problema noastra.
Ce întrebare absurdă dacă ai probleme se rezolvă cu medicul, dar daca ai probleme spirituale mergi la popă.
Nu sustine nimeni ca stiinta este diavoleasca!
Poate ca este voia Domnului sa dai peste o proasta la 112 asa cum s-a mai intamplat, de un politist sau medic incompetent.
Sau sa faci un infarct in somn a 28 de ani ca te-ai vaccinat pentru o portie de mici.
LisaJulie întreabă: