| troleibuz a întrebat:

Dragi creștini, când aveți probleme sunați la salvare, politie sau spuneți că "așa e voia domnului"?

14 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ne rugam pentru vindecare si sunam si la salvare. Dumnezeu a dat intelepciune oamenilor sa inventeze medicina, fiind creati in asemanare cu El.

| Hammurabi a răspuns:

Voia Domnului e să faci ce te duce mintea.
(atât câtă ai laughing )

| CostinAlamariu a răspuns:

Și și. Sun si la politie/salvare dar accept si ca asta e voia Domnului. Nu e nicio contradictie in asta. Nu e un pacat sa apelam la ajutorul altor oameni ca doar de aia ne-a pus Dumnezeu intr-o comunitate, dar nici nu trebuie sa ne pierdem smerenia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Evident ca suni. Religia ortodoxă, cel putin, nu neaga stiinta. A, ca nu o asuma intreaga, da. Dar daca ar asuma experimentul Philadelphia care e tot stiinta cica, dar cam la limita nebuniei, tu ce ai face? Te-ai duce la unii care valideaza asa ceva? Numa' intreb.
https://www.google.com/......85191.html

Voia Domnului e cu totul alt subiect. Tu crezi ca daca Dumnezeu voia sa mori direct iti mai lasa posibilitatea de a merge la doctor, de a suna la ambulanta/pompieri/politie? Normal ca o sa suni daca ai nevoie. Si Dumnezeu vrea sa traiesti... poate poate in timpul ăla se mișcă ceva si mai lasi cretinitatile gandite despre El la o parte.
Si. Eu nu inteleg. Care-i criteriul tau dupa care zici ca ceva e voia lui Dumnezeu? Ca asa iti iese in cale? Stiu oameni care si-au ratat viata ca l-au luat primul partener care le-a iesit in cale cu gandul ca "asa e voia lui Dumnezeu". Da unde scrie, cine a zis? Poate sa fie sau poate sa nu fie. In cazul zis de tine mai degraba n-ar fi decat ar fi sa ramai asa. Daca esti in pustie si n-ai ambulanta apai no, faci ce poti, dar daca ai, ce scuza ai? Ca asa mi s-a parut mie? Dumnezeu nu e un fel de destin mai personal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de probleme.
Spun mei întâi "E voia Domnului" apoi chem Salvarea.

| troleibuz explică:

Ma așteptam să nu răspundă mai nimeni.

Daca menționăm lgbt sau avort aveam 100 răspunsuri până acum.

| oglindasultanului a răspuns (pentru troleibuz):

Pai cred ca-s absenti. Eu cred ca adevarata problema a crestinilor sunt autoritatile umane.

| Sorinelz1 a răspuns (pentru troleibuz):

Cauți scort domule dragă.

Și ce bine ca nimeni nu-ți face jocul.

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Nu, sun sa ma ia troleul

| catalin09023 a răspuns:

Sa stii ca Domnul nu a nesocotit doctorii. Luca era doctor.
Cand Isus a vindecat leprosii i-a trimis sa se arate intai Marelui Preot (Marele Preot dadea verdictul - era ca un doctor in cazul leprei).

Privind politia, conform Romani 13 chiar El a ingaduit sa existe. (Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei dar să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.)

Dumnezeu ne-a dat si minte. Este normal sa apelam la doctori, la politie la nevoie.
Bineinteles TREBUIE sa aducem si inaintea Domnului problema noastra.

| DanyTCD a răspuns:

Ce întrebare absurdă dacă ai probleme se rezolvă cu medicul, dar daca ai probleme spirituale mergi la popă.

| troleibuz explică (pentru DanyTCD):

Nu e absurdă având în vedere că majoritatea neaga știința. De ce sa mergi la medic care susține știința e diavolească și nu la vraci?

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru troleibuz):

Nu sustine nimeni ca stiinta este diavoleasca!

| robert32244 a răspuns:

Poate ca este voia Domnului sa dai peste o proasta la 112 asa cum s-a mai intamplat, de un politist sau medic incompetent.
Sau sa faci un infarct in somn a 28 de ani ca te-ai vaccinat pentru o portie de mici.