Da, de multe ori cuvantul "crestin " e doar o masca. Oamenii traiesc cu multe masti. Chiar si pseudonimul meu este o masca; nu este adevarata identitate. Civilizatia,bunele maniere, ne place sa ne imbracam la patru ace,sa vorbim spilcuit,tot timpul zambim,indiferent de circumstante. Stau si ma intreb, daca dincolo de toate mastile astea exista o fata a omului intr-adevar, cine stie, poate toti suntem niste fiinte groaznice ascunzandu-ne dupa tot felul de masti, unele frumos lucrate, altele mizerabile.
Stii ca, dupa cm scrie in Biblie, chiar si Regele David s-a judecat singur pentru pacatul pe care l-a facut?
Si in "Tatal Nostru", noi spunem "si ne iarta noua pacatele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri".
Dar spunem toate mecanic, fara sa simtim cu adevarat. Nici nu-i greu, la asa pastori, asa oi gasesti. Mai este cate unul, mai rar, care ne arata in ce hal suntem, dar dupa ce el trece, noi ne bagam iarasi in noroi. "E bine si asa"...
O persoana care procedeaza asa, nu e un crestin adevarat si nici Dumnezeu nu aproba un asemenea comportament.psalmi15:1-5
Stii vreun bun crestin? Eu nu, ca deh, sunt oameni si oamenii sunt supusi greselilor, dar au fost creati dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu, deci de la el e chestia asta cu "supus greselilor", cum ai vrea sa fie altfel? Oare ipocrizia tot de la Yhwh au mostenit-o?
Tu, cui ii apartii? Ce dumnezeu slujesti? Caci unu-i bun, si altu-i rau? Ce te motiveaza sa intri pe acest site, care se spune este pentru,, crestini "? Nu stii ce vorbesti, si nici la ce te expui.
Ce, trebuie sa slujesc vreun (dumne)zeu? Sunt cam mare pentru a avea prieteni imaginari, iar site-ul e de fapt un forum, si nu vad sa se numeasca crestini.ro, nici macar categoria nu se numeste "crestinism". Ultima parte ar trebui sa o iau ca amenintare?
Asta cu "bunii" crestini e un mit raspandit chiar de ei. Si dupa cum era de asteptat, nu au fost tocmai obiectivi.
Isus a spus ca ii vom recunoaste pe continuatorii sai dupa faptele lor.
Matei 7:17, 20.
Isus nu a mintit, prin urmare, cei ce-si zic crestini trebuie sa fie cinstiti, nu?
Da, de ce ii bagi pe toti cei ce citeaza Biblia, intr-o oala? Oare toti te-au lezat? Sau iei tu locul lui Dumnezeu de judecator > Mai gandeste si daca vrei citeste in Romani12:17,18,19,20. Numai bine.
Faceam referire numai la cei care desi cunosc f.bine Biblia mint fara cea mai mica umbra de regret sau remuscare. Aveti dreptate.Trebuia sa fiee ce unii care...
O tipa, merge la un pastor catolic si spune; parinte am un epilator ultraperformant si nu l-am declarat la vama.nu vrei sal scoti sfintia ta ca nu te controleaza nimeni? draga mea, dar eu nu am mintit niciodata.hai parinte, te rog ca nu stiu ce sa fac? Il ia parintele si-l ascunde.LA vama; parinte? ascundeti ceva? De la brau in sus nimic.vamesul,banuitor; dar de la brau in jos? Am un aparat ultraperformant pentru femei, dar nu a fost folosit niciodata.vamesul a zambit si l-a lasat sa treaca.a mintit? ori a spus adevarul?
Dar calugarul cu pricina ar fi mintit voit jurand cu mana pe Biblie, aparand o ruda f. apropiata lui desi stia f. bine ca persoana respectiva nu e tocmai,, un alb si nevinovat mielusel,,?
Pai ala nu are rude apropiate.singura lui ruda este Doamne-Doamne,si apoi el nu jura,fiindca este scris; sa nu jurati pe nimic, fiindca cine dintre voi poate face un fir de par alb, negru, si cine a putut adauga macar o zi la numarul zilelor sale? si apoi vorbim despre un BARBEC.ce? nu a fost melusal cand era mic? si printre cei fideli in lumea animalurilor, mai sant doar PAAAAPAAAGALIII.
Si atunci logic(pentru ca d.lui iubeste logica) si relatiile fara reguli si fara legi e ca in cazul in care nu gaseste o alta,, papagalita,, sa dea peste o vulpe care sa-l gateasca la protap la foc molcom.
No coment.prolema ma dipasasti.cum nu sant in cauza, nici nu judec nici nu acuz.o sa raspund la intrebari, daca mi se pun, daca nu, nu.mai departe Dumnezeu cu mila, ca oamenii cu mintea, e jale.
Caracteristica romanilor, cel mai mincinos popor. Exista numerosi crestini care stau si mint de diminineata pana seara despre ei, pentru a-si creea o "imagine " buna si a arata superioritatea lor in fata altor. Sincer, pot sa inteleg minciuna care te scoate din cac at, dar nu inteleg minciuna prin care oamenii se idolatrizeaza pe ei insisi, cand ei sunt pielea ****.
PATYUTZA întreabă: