| EmaS a întrebat:

Dragostea inseamna sacrificiu?

Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Dragostea inseamna sacrificiu, Dumnezeu insusi ne-a dovedit aceasta dand la moarte pe unicul Sau fiu.
Iubirea inseamna sa renunti la propria fericire in favoarea celui de langa tine-sa-l vezi fericit datorita tie.

| ManStrong a răspuns (pentru Raniia):

Aceasta nu inseamna dragoste, este o mare aberatie.
E ca si cum cineva ar avea o groaza de copii, toti maturi dar care nu vreau sa munceasca.Ci toti se ocupa doar de firturi si alte nelegiuiri.Cineva se gaseste sa le plateasca toate fardelegile, dar nu i trimite la o scoala de calificare sa i invete o mesere oarecare, in folosul societatii.

| EmaS explică (pentru ManStrong):

Man,nu este asa cum spui tu.Domnul Isus a platit pretul pentru pacatele noastre, insa ne spune sa o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie.

| ManStrong a răspuns (pentru EmaS):

Astazi sint circa 6 miliarde de oameni pe palneta.
citi stiu sau recunosc ca cineva a platit pentru pacatul lor?
Sau citi stiu ce este acela pacat?

Sunt multi care merg pe calea cea larga, insa putini care merg pe calea vietii!

| ManStrong a răspuns (pentru EmaS):

Cum definesti calea vietii? Citat biblic.Citat biblic insemneaza din V testament.Adica Tanach.

Isus este Calea, Adevarul si Viata!

In argumentarea faptului ca Scripturile Vechiului Testament sunt inspirate de Dumnezeu si, astfel, fara greseala, autoritatea Domnului Isus Hristos, a apostolilor Sai si a altor scriitori ai Noului Testament a fost prezentata ca o dovada convingatoare.Acest fapt ridica intrebarea cu privire la inspiratia si siguranta Scripturilor Noului Testament. Care este fundamentul pe care crestinii isi pot sprijini toata increderea in cele 27 de carti si epistole ale Noului Testament?
Noul Testament are doua parti suprapuse si impletite. Prima parte este o inregistrare infailibila a vietii, lucrarii, suferintei, mortii si invierii Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Cea de-a doua parte consemneaza invataturile date de Dumnezeu prin apostolii Domnului Isus Hristos.Increderea ca Noul Testament ofera o inregistrare infailibila cu privire la Persoana si lucrarea Mantuitorului si la invataturile date de Dumnezeu prin apostoli se bazeaza pe cateva considerente.

33 răspunsuri:
| William a răspuns:

Da, sacrificiu din partea persoanei pe care o iubesti.

| MasterOfDisaster a răspuns:

Dragostea inseamna, printre altele, sacrificiu.

| superdorex a răspuns:

Dragostea insemna si sacrificiu, inseamna totul, Dragostea? Dragostea te ridica, te tine deasupra norilor. te face sa plutesti, apoi iti da drumul de la o distanta imensa cand nimic nu mai e reversibil.Iar pentru a o pastra si a o mentine e normal sa faci si sacrificii si compromisuri!

| 4b a răspuns:

...si orice cetatean are dreptul la dragostewinking

| RAY a răspuns:

Da in primul rand sacrificiu, rabdare, comunicare, iubire, sex, banii etc

| FucktheSystem a răspuns (pentru RAY):

De când dragostea înseamnă bani? Poate ai văzut filmul Ion sau ai citit romanul, n-ai văzut că Ion a avut de ales, ori Florica ori pământul și a dedus că omul nu trăiește cu dragoste și a ales pământul.
Sunt cam 3 variante aici:
1. Stai cu un om bogat și care îl iubești.
2.Stai cu un om bogat care nu îl iubești.
3.Stai cu un om sărac și îl iubești.
Deci banii nu prea afectează relațiile decât dacă oamenii sunt proști sau profitori.

| FucktheSystem a răspuns (pentru RAY):

Nu înseamnă neapărat sacrificiu, dar dacă iubești pe cineva și e nevoie să te sacrifici cel mai probabil o să o faci.

| RAY a răspuns (pentru FucktheSystem):

Am pus virgula dupa dragoste

| RAY a răspuns (pentru FucktheSystem):

Eu nu cred in iubire in de astea cred in puterea banului, pana acum n-am vazut vreo fata care sa iubeasca vreun baiat din nimia nu pentru banii lui, cand o sa vad o sa cred si asta

| M25M a răspuns:

Mai degraba compromisuri.

| EmaS explică (pentru M25M):

De ce?

| M25M a răspuns (pentru EmaS):

O dragoste s-ar baza mai degraba pe compromisuri, ambele parti sa ajunga pe un teren comun pentru binele fiecaruia si a cuplului(ma refer mai mult la cupluri). Daca dragostea cere sacrificiu cineva automat iese in pierdere.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Pentru mine deocamdata ramane un mister.
De fapt, spunea nenea Cioran ca Dumnezeu ne fura femeile.Ala da sacrificiu. Daca nu intelegi ce vreau sa spun, da-mi reply.

| Zenit313 a răspuns:

Dragostea inseamna fericire, dar din pacate, uneori si sacrificu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uneori da atunci cand subconstientul nu poate suporta suferinta tio trimite, dar e bine pentru ca devii mai puternica.Dar in cazul in care doi oamnei se iubesc enorm nu ar trebui sa exista sacrificiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.dragostrea inseamna normalitate.ura inlocuita cu dragoste inseamna sacrificiu.parerea mea.

| Maomau a răspuns:

NU!
Dragostea este un sentiment cald si puternic pe care il poti avea pentru o finta apropiata.

| ManStrong a răspuns:

Dragostea,un cuvint sublim, si cu o mie de intelesuri.
Orice raspuns ai da se va gasi cineva sa l conteste.Nu avem masuri adecvate pentru dragoste.Marimea, puterea,
intensitaea.

Dumnezeu este dragoste. Ea este o dragoste perfecta, sublima, jertfitoare. Daca ea locuieste in inima noastra, se va rasfrange si in relatiile interumane.

| Never4ever a răspuns:

Nu neaparat...depinde de situatie.

| IoanieCriminalul a răspuns:

Depinde de caz

| savvy12 a răspuns:

Dragostea este singurul lucru bun din lumea asta.

| Hope77 a răspuns:

Categoric. inseamna sacrificarea acelor dorinte egoiste in favoarea binelui familiei, sacrificarea comoditatii personale in favoarea slujirii partenerului si a copiilor. fiecare membru al familiei trebuie sa sacrifice ceva. singurul lucru pe care insa nimeni nu are voie sa-l sacrifice este verticalitatea morala. (ex: nu ai voie sa sacrifici adevarul mintind pe un membru al familiei etc)

| bogdansuk a răspuns:

Nu neaparat

| EuEuEu2 a răspuns:

Da,inseamna sacrificiu. Fara sacrificiu nu ar mai exiasta iubire adevarata.Sau poate ar existahappy

| Andrei_Alina_1975 a răspuns:

Din punctul meu de vedere, dragostea nu trebuie sa insemne sacrificiu. Cand doi oameni se iubesc cu adevarat, sunt de acord in toate si nu-si stau in cale unul celuilalt. Dupa parerea mea, sa ceri cuiva sa sacrifice ceva ce isi doreste sa faca in viata, e o dovada de egoism si chiar daca la inceput ti se pare firesc sa faci anumite sacrificii ca sa fii cu cineva, mai tarziu, e foarte probabil sa regreti.O dragoste adevarata se intretine cu respect, iar respectul se dovedeste prin fapte. Asta daca ne referim la relatia de cuplu. Daca vorbim de sacrificiul pentru parinti, copii sau un sot ce a ramas invalid in urma unui accident...situatia se schimba.

Întrebări similare